- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![20931-46416.jpg 20931-46416.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/03/21/20931-46416.jpg)
Και μια και δυο, κατεβαίνουμε σύσσωμη η γυναικοπαρέα στο Γκάζι, κάνει κρύο της αρκούδας αλλά δεν μας πτοεί, φοράμε παλτάρες και γάντια και σκούφους κι από μέσα τα κομψά μας φορεματάκια, το ρεστό της βραδιάς είναι καινούργιο και πολλά υποσχόμενο, είναι και bar, είναι και club, είναι το Shamone του Φώτη του Σεργουλόπουλου, οι περισσότερες τον ξέρουμε από παλιά. Γι’ αυτό και μέσα στα ζεστά αλλάζουμε ευχές και καλορίζικα, μας καθίζει στο καλύτερο τραπέζι… Μένουμε να χαζεύουμε μέσα σε φώτα χαμηλά και κόκκινα του πάθους, καναπέδες με πολύχρωμα υφάσματα, έναν τεράστιο καθρέφτη από πάνω μας με χρυσή κορνίζα σκαλιστή (κορμιά που μπλέκονται σε ηδονικές περιπτύξεις), συμπληρώνουμε με ένα ψηλό τραπέζι, έχει σκάλα στη μια του πλευρά και μαθαίνουμε πως είναι η πασαρέλα για όποιον θέλει να κάνει ένα ολιγόλεπτο πέρασμα… στη δόξα, τσεκάρουμε την κούνια και μια μεγάλη μπάρα κατά μήκος όλου του χώρου. Α, και φάτσα μας η Shamone, η γυναικεία φιγούρα που πιάνει από πάνω μέχρι κάτω τον ένα τοίχο.
Ο Φώτης μάς λέει πως η Shamone είναι μια φανταστική πορνοστάρ που γεννήθηκε στο μυαλό του όταν έφτιαχνε το μαγαζί… «Ήθελα ένα χώρο να βρισκόμαστε όλοι οι φίλοι και να περνάμε όμορφα, να ’χει κάτι αλέγκρο και σέξι, το πέτυχα;» Πράγματι ο χώρος είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος και με αρκετές δόσεις χιούμορ, μας σερβίρουν αγόρια με στολές και με γαλόνια – και στρατηγούς τούς λες και θηριοδαμαστές. Πίνω «Bosporus Cosmo» με βότκα, εκχύλισμα κόκκινου τριαντάφυλλου και φρέσκα ροδοπέταλα – μ’ αρέσει πολύ, μ’ ένα μυστήριο τρόπο μού «μυρίζει» Ανατολή. Από το τραπέζι μας περνάνε τα άπαντα…σαλάτες και κις λορέν, ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας και πιτάκια, πιλάφι multi culti με λουκάνικο, γαρίδες και σαφράν, burger με πίκλες και onion rings, μίνι μπιφτεκάκια με σος γιαουρτιού, όλα τους καλά (και με εξαιρετικές, από 6 ως 14 ευρώ, τιμές), τα ’χουμε βάλει στη μέση και τσιμπολογάμε – μεταξύ μας, γίνονται τόσα γύρω, που σχεδόν ξεχνάμε το περιεχόμενο των πιάτων… Αφήνουμε πιάτα και κρασιά στην άκρη, ξαναπαίρνουμε κοκτέιλ – μεγάλη και πρωτότυπη η λίστα, μετράμε στάσεις στον καθρέφτη από πάνω μας, γνωστές φάτσες δίπλα μας χαριεντίζονται ευχάριστα, τώρα λέμε κάποιος θ’ ανέβει και στην πασαρέλα, οι μουσικές είναι κάτι παραπάνω από καλές και ξεσηκωτικές, αργά, πολύ αργά το βράδυ φεύγουμε, κι αφήνουμε τον κόσμο στο Shamone να το πάει μέχρι το ξημέρωμα…
SHAMONE, Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, 210 3450.144
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.