Θεματα

Shamone

Το στέκι μιας (φανταστικής) πορνοστάρ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 384
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20931-46416.jpg

Και μια και δυο, κατεβαίνουμε σύσσωμη η γυναικοπαρέα στο Γκάζι, κάνει κρύο της αρκούδας αλλά δεν μας πτοεί, φοράμε παλτάρες και γάντια και σκούφους κι από μέσα τα κομψά μας φορεματάκια, το ρεστό της βραδιάς είναι καινούργιο και πολλά υποσχόμενο, είναι και bar, είναι και club, είναι το Shamone του Φώτη του Σεργουλόπουλου, οι περισσότερες τον ξέρουμε από παλιά. Γι’ αυτό και μέσα στα ζεστά αλλάζουμε ευχές και καλορίζικα, μας καθίζει στο καλύτερο τραπέζι… Μένουμε να χαζεύουμε μέσα σε φώτα χαμηλά και κόκκινα του πάθους, καναπέδες με πολύχρωμα υφάσματα, έναν τεράστιο καθρέφτη από πάνω μας με χρυσή κορνίζα σκαλιστή (κορμιά που μπλέκονται σε ηδονικές περιπτύξεις), συμπληρώνουμε με ένα ψηλό τραπέζι, έχει σκάλα στη μια του πλευρά και μαθαίνουμε πως είναι η πασαρέλα για όποιον θέλει να κάνει ένα ολιγόλεπτο πέρασμα… στη δόξα, τσεκάρουμε την κούνια και μια μεγάλη μπάρα κατά μήκος όλου του χώρου. Α, και φάτσα μας η Shamone, η γυναικεία φιγούρα που πιάνει από πάνω μέχρι κάτω τον ένα τοίχο.

Ο Φώτης μάς λέει πως η Shamone είναι μια φανταστική πορνοστάρ που γεννήθηκε στο μυαλό του όταν έφτιαχνε το μαγαζί… «Ήθελα ένα χώρο να βρισκόμαστε όλοι οι φίλοι και να περνάμε όμορφα, να ’χει κάτι αλέγκρο και σέξι, το πέτυχα;» Πράγματι ο χώρος είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος και με αρκετές δόσεις χιούμορ, μας σερβίρουν αγόρια με στολές και με γαλόνια – και στρατηγούς τούς λες και θηριοδαμαστές. Πίνω «Bosporus Cosmo» με βότκα, εκχύλισμα κόκκινου τριαντάφυλλου και φρέσκα ροδοπέταλα – μ’ αρέσει πολύ, μ’ ένα μυστήριο τρόπο μού «μυρίζει» Ανατολή. Από το τραπέζι μας περνάνε τα άπαντα…σαλάτες και κις λορέν, ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας και πιτάκια, πιλάφι multi culti με λουκάνικο, γαρίδες και σαφράν, burger με πίκλες και onion rings, μίνι μπιφτεκάκια με σος γιαουρτιού, όλα τους καλά (και με εξαιρετικές, από 6 ως 14 ευρώ, τιμές), τα ’χουμε βάλει στη μέση και τσιμπολογάμε – μεταξύ μας, γίνονται τόσα γύρω, που σχεδόν ξεχνάμε το περιεχόμενο των πιάτων… Αφήνουμε πιάτα και κρασιά στην άκρη, ξαναπαίρνουμε κοκτέιλ – μεγάλη και πρωτότυπη η λίστα, μετράμε στάσεις στον καθρέφτη από πάνω μας, γνωστές φάτσες δίπλα μας χαριεντίζονται ευχάριστα, τώρα λέμε κάποιος θ’ ανέβει και στην πασαρέλα, οι μουσικές είναι κάτι παραπάνω από καλές και ξεσηκωτικές, αργά, πολύ αργά το βράδυ φεύγουμε, κι αφήνουμε τον κόσμο στο Shamone να το πάει μέχρι το ξημέρωμα…


SHAMONE, Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, 210 3450.144

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.