- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μια σάλτσα ιδανική για σαλάτες, μαριναρίσματα, σοταρίσματα, αλλά και για ένα δυνατό Βloody Mary. Κυκλοφορεί στο εμπόριο συσκευασμένη, αλλά η σπιτική είναι πάντα αλλιώς…
Για φιάλη 750 ml
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 45΄
Βαθμός ευκολίας: Μέτριο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ κόκκινο
Υλικά 250 ml ξίδι ΤΟΠ κόκκινο ● 50 ml ελαιόλαδο ● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ● 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ●1 κ.σ. πάστα ντομάτας ● 25 γρ. αντζούγιες ψιλοκομμένες ● χυμός 1 πορτοκαλιού ● χυμός 1 λεμονιού ● χυμός 1 lime ● 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ● 1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού ● 1 κ.σ. μελάσα ● 250 ml μαύρη μπίρα ● 2 γαρίφαλα ● φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την πάστα τομάτας, τις αντζούγιες και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ξίδι ΤΟΠ και τους χυμούς των φρούτων. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι, τη μελάσα και τη μαύρη μπίρα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια καλή βράση και καρυκεύουμε με τα γαρίφαλα και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι το τέλος του χρόνου. Περνάμε από ψιλή σήτα ή τουλπάνι, αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι.