Μια σάλτσα ιδανική για σαλάτες, μαριναρίσματα, σοταρίσματα, αλλά και για ένα δυνατό Βloody Mary. Κυκλοφορεί στο εμπόριο συσκευασμένη, αλλά η σπιτική είναι πάντα αλλιώς…
Για φιάλη 750 ml
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 45΄
Βαθμός ευκολίας: Μέτριο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ κόκκινο
Υλικά 250 ml ξίδι ΤΟΠ κόκκινο ● 50 ml ελαιόλαδο ● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ● 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ●1 κ.σ. πάστα ντομάτας ● 25 γρ. αντζούγιες ψιλοκομμένες ● χυμός 1 πορτοκαλιού ● χυμός 1 λεμονιού ● χυμός 1 lime ● 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ● 1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού ● 1 κ.σ. μελάσα ● 250 ml μαύρη μπίρα ● 2 γαρίφαλα ● φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την πάστα τομάτας, τις αντζούγιες και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ξίδι ΤΟΠ και τους χυμούς των φρούτων. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι, τη μελάσα και τη μαύρη μπίρα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια καλή βράση και καρυκεύουμε με τα γαρίφαλα και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι το τέλος του χρόνου. Περνάμε από ψιλή σήτα ή τουλπάνι, αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.