- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![20240-44962.jpg 20240-44962.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/02/22/20240-44962.jpg)
Μια σάλτσα ιδανική για σαλάτες, μαριναρίσματα, σοταρίσματα, αλλά και για ένα δυνατό Βloody Mary. Κυκλοφορεί στο εμπόριο συσκευασμένη, αλλά η σπιτική είναι πάντα αλλιώς…
Για φιάλη 750 ml
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος μαγειρέματος: 45΄
Βαθμός ευκολίας: Μέτριο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ κόκκινο
Υλικά 250 ml ξίδι ΤΟΠ κόκκινο ● 50 ml ελαιόλαδο ● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο ● 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ● 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ●1 κ.σ. πάστα ντομάτας ● 25 γρ. αντζούγιες ψιλοκομμένες ● χυμός 1 πορτοκαλιού ● χυμός 1 λεμονιού ● χυμός 1 lime ● 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ● 1 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού ● 1 κ.σ. μελάσα ● 250 ml μαύρη μπίρα ● 2 γαρίφαλα ● φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την πάστα τομάτας, τις αντζούγιες και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ξίδι ΤΟΠ και τους χυμούς των φρούτων. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι, τη μελάσα και τη μαύρη μπίρα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια καλή βράση και καρυκεύουμε με τα γαρίφαλα και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι το τέλος του χρόνου. Περνάμε από ψιλή σήτα ή τουλπάνι, αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε γυάλινο μπουκάλι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.