- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Υλικά
1 κιλό πούλπα από βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κιλό φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
100 γρ.ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνας (30 γρ.)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1/3 από την πούλπα βατόμουρου και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη πούλπα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μια φόρμα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σημείωση: Εάν τα φρούτα είναι ολόκληρα κατεψυγμένα πρέπει να τα αποψύξουμε, να τα πολτοποιήσουμε και να τα στραγγίξουμε από τα κουκούτσια τους παίρνοντας στο τέλος 1 κιλό καθαρό βάρος πούλπας.
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ESPRESSO
Υλικά
Kουβερτούρα 55% κακάο,στρωμένη στους 31° C
Υλικά για τη γέμιση
250 γρ.κουβερτούρα 66% κακάο
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρ.espresso 40 γρ.βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90° C και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με τον espresso. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 35°C ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε την κουβερτούρα σε μια μαρμάρινη επιφάνεια,ανακατεύοντας με μια σπάτουλα έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 31° C μαζεύουμε τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε μικρές φόρμες για σοκολατάκια.Τις γυρίζουμε ανάποδα ώστε να αδειάσουμε τη σοκολάτα και να έχουν καλυφθεί μόνο τα τοιχώματα της φόρμας. Αφήνουμε να παγώσουν,γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτα-καφέ και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη στρωμένη κουβερτούρα, καθαρίζοντας πάρα πολύ καλά την περίσσια σοκολάτα γύρω από τη φόρμα.Αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά, γυρίζουμε ανάποδα τις φόρμες, τις χτυπάμε ελαφρώς και ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια.
Σημείωση: Προσοχή! Εάν η κουβερτούρα δεν είναι στρωμένη καλά, δεν ξεφορμάρονται τα σοκολατάκια.
Φωτό: Άλκης Καλούδης