Θεματα

Μοσχάρι σούπα

To κρύο έπεσε βαρύ και η σούπα είναι το κατάλληλο γεύμα...

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 377
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19647-43521.jpg

Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (3-4 εκ.) ● 2 μέτρια κρεμμύδια (το 1 ψιλοκομμένο και το άλλο ολόκληρο) ● 4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας ● 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί ● 1 κ.κ. ξερό θυμάρι ● 1/2 κ.κ. πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη ● 1 ντομάτα ολόκληρη ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας ● 1 φλιτζάνι αρακά ή κολοκυθάκια (προαιρετικό) ● 4 μέτρια καρότα ● 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ● 2 κλαδιά σέλερι κομμένα σε φέτες (2,5 εκ.) ● πράσα κομμένα σε φέτες ● 4-5 σοταρισμένες φέτες μπέικον (προαιρετικό)

Υλοποίηση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄ περίπου. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και τη δάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερι, τον αρακά και τις πατάτες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακομα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.

Σκονάκι Στον πολύ... heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά, κι ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.