- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (3-4 εκ.) ● 2 μέτρια κρεμμύδια (το 1 ψιλοκομμένο και το άλλο ολόκληρο) ● 4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας ● 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί ● 1 κ.κ. ξερό θυμάρι ● 1/2 κ.κ. πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη ● 1 ντομάτα ολόκληρη ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας ● 1 φλιτζάνι αρακά ή κολοκυθάκια (προαιρετικό) ● 4 μέτρια καρότα ● 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ● 2 κλαδιά σέλερι κομμένα σε φέτες (2,5 εκ.) ● πράσα κομμένα σε φέτες ● 4-5 σοταρισμένες φέτες μπέικον (προαιρετικό)
Υλοποίηση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄ περίπου. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και τη δάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερι, τον αρακά και τις πατάτες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακομα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.
Σκονάκι Στον πολύ... heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά, κι ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.