- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Καλά κρασιά
Ο Sommelier @ Genius in Gastronomy Γιώργος Λούκας μάς προτείνει ωραία ελληνικά κρασιά με τιμή κάτω από € 10 (στο ράφι)
![19442-43042.jpg 19442-43042.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/01/25/19442-43042.jpg)
>>> ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ, λευκό, Νίκος Λαζαρίδης, Ασύρτικο με Sauvignon blanc. Κατάλληλο για ψάρια, € 5,50.
>>> ΡΗΓΑΣ ΚΟΥΠΑ, κόκκινο, Νίκος Λαζαρίδης, Cabernet Sauvignon με Merlot. Ωραίο με τα κρεατικά ή για μπάρμπεκιου, € 5,50.
>>> KANENAS, κόκκινο του Τσάνταλη από Μαυρούδι και Syrah. Με φρουτώδη γεύση, εξαιρετικό με αλλαντικά, € 8,50.
>>> ΝΟΤΙΟΣ, λευκό, Κτήμα Γαία, Μοσχοφίλερο και Ροδίτης. Ωραία αρώματα, πίνεται θαυμάσια και σκέτο, € 7,36.
>>> ΑΝΕΜΟΣ, κόκκινο, Κτήμα Παλυβού, Αγιωργίτικο. Μαλακό, φρουτώδες, συνοδεύει λευκά κρέατα, € 5,50.
>>> ENOTRIA, λευκό, Δουλουφάκης. Ποικιλίες: Βηλάνα, Sauvignon Blanc. Πλούσιο, ώριμο, ταιριάζει με πουλερικά και πρώτα πιάτα € 5,20.
>>> ΝΑΟΥΣΑΙΑ, Κτήμα Φουντή. Ξινόμαυρο, δυνατό και ταυτόχρονα κομψό. Πολύ καλό με αρνάκι, κατσικάκι, € 9,30.
>>> ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, Κτήμα Άλφα. Αρωματική και στρογγυλή, ό,τι πρέπει για απεριτίφ, € 8,80.
>>> ΑΘΗΡΙ - ΑΣΥΡΤΙΚΟ, Σιγάλας. Δροσερό, ευχάριστο, ιδανικό για ψαρομεζέδες € 8,30.
>>> ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, λευκό, Οίνοι Δομοκού, Ευάμπελος Γη. Ποικιλία: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Τραγανό, γεμάτο, συνοδεύει ορεκτικά € 9.
*Τα κρασιά βρήκαμε στις κάβες Οινότυπο (Χαρ. Τρικούπη 98, 210 3616.274) και Χάλαρης (210 4935.000, www.cavahalari.gr), αλλά υπάρχουν και σε πολλές άλλες καθώς και στα σούπερ μάρκετ.
Ένα αλλιώτικο μπιμπερό
Χαμένοι στην Αθήνα της καταψυγμένης σφολιάτας και του βαρετού μοναχικού εσπρέσο, έφτιαξαν το Mpimpero cafe για να ειρωνευτούν χαρούμενα τη ρουτίνα της πόλης. Ο Κώστας Κρίνος, ψυχή του μαγαζιού, κινείται μεταξύ… ψυχανάλυσης, κωμωδίας και αφρόγαλου, μαγειρεύει και στρώνει πίτες με την απλότητα και τη γεύση ενός μικρού παιδιού. Ανάμεσα στα σάντουιτς και τα ναΐφ γλυκά συναντάς τσάι του βουνού με μαστίχα, «διαβασμένες» φανουρόπιτες, σούπες με ρεβίθια, ομελέτες με λουκάνικα και φρέσκα κόλλυβα για ένα τέλειο δυναμωτικό πρωινό. Λάτρης της λαϊκής γαστρονομίας ακούει τις συμβουλές του θαμώνα και fan του χώρου, του γνωστού chef Γιώργου Βενιέρη, που συχνά αφήνει τις απαιτητικές κουζίνες, προσγειώνεται στη θαλπωρή φιλόξενων αστικών cafés και δίνει συνταγές όπως τα κόλυβα της φωτό. Δευτ.-Παρ. 6.30-19.00, Σάβ. 8.30-16.00, και delivery.
Σταδίου 10 (στοά Λαιμού απέναντι από Παλιά Βουλή), 210 3322.264-5
Το Santa Botella πάει πολύ με κρασί
Το γνωστό μπαρ της Πανόρμου το ξέρετε για τη must λίστα ποτών και cocktails, τώρα όμως ξεδιπλώνει μία ακόμα… «άγια» πλευρά του, την οινική. Και προσθέτει ελληνικά κρασιά γνωστών παραγωγών, όπως του Κυρ-Γιάννη, των Αμπελώνων Ζαχαριά, του κτήματος Αβαντίς, του Σκούρα, του Παυλίδη, που συνοδεύονται με tapas όπως τσορίθο, γαρίδες, κοτόπουλο με πορτοκάλι, που επίσης μόλις πρόσθεσαν στο μενού. Ο συνδυασμός των κρασιών με μικρές gourmet προτάσεις είναι ένα κάλεσμα για νέες πικάντικες και μέσα στο σύγχρονο κλίμα «οινογαστρονομικές εμπειρίες».
Κάθε Δευτέρα, προσφέρεται κρασί σε ποτήρι μαζί με το συνοδευτικό του tapas μόνο με € 4. Έτσι μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολλά κρασιά σε μικρό κόστος. Ακόμα περισσότερα μπορεί να δοκιμάσει και στις ειδικές βραδιές οινογνωσίας που έχουν προγραμματιστεί για τις 6/2 με Κυρ-Γιάννη, στις 20/2 με Λαλλίκος και στις 5/3 με Οινομεσσηνιακή.
Πανόρμου 115A, Αμπελόκηποι, 210 6981.032
Παμε… Le Monde
Έναρξη νέων τμημάτων απ’ τον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde που ειδικεύεται στον τουρισμό και είναι η μοναδική αναγνωρισμένη σχολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Επαγγελματική μαγειρική ή ζαχαροπλαστική, διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ειδικός τουριστικού πρακτορείου, οι ειδικότητες που διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές στο ολοκαίνουριο κτίριο της σχολής. Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 210 5230.530, 210 4830.500, www.lemonde.edu.gr, info@lemonde.edu.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.