- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![19367-48243.jpg 19367-48243.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/01/20/19367-48243.jpg)
Σε ένα κτίσμα του 1935 που αναπαλαιώθηκε, στο κτήμα Σιστοβάρη στην Αγ. Παρασκευή, τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται το όνειρο 3 ανθρώπων για τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου χώρου διασκέδασης, πρωτότυπου και μοναδικού στα βόρεια προάστια. Το all day bar restaurant Da Vinci.
Το κατάφεραν και με το παραπάνω. Κανείς δε μένει ασυγκίνητος στο θέαμα που αντικρίζει με το που περάσει το «κατώφλι» του Da Vinci. Η μαξιμαλιστική διακόσμηση του μεγάλου χώρου παραπέμπει σε χλιδάτο σκηνικό Χολιγουντιανής ταινίας και δίνει έμφαση ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.
Ο χώρος είναι άνετος, έχει τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως να διαχέεται άπλετο και χωρίζεται σε πολλά επίπεδα. Στο ισόγειο βρίσκεται το café bar με πολλά τραπέζια και άνετους καναπέδες ότι πρέπει για πρωινή χαλάρωση και κουβέντα.
Από την εντυπωσιακή μαρμάρινη σκάλα οδηγείσαι στο εστιατόριο. Εκεί, ο σεφ Φίλιππος Δημόπουλος εμπνέεται από τα φαγητά των χωρών της Μεσογείου, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και δημιουργεί προσεγμένα κλασικά πιάτα με μοντέρνες πινελιές. Είναι ανοιχτό από το μεσημέρι, για lunch break, επαγγελματικά ραντεβού ή απλά για ένα ελαφρύ γεύμα και ιδιαίτερα ρομαντικό για δείπνο εκεί ή στα prive τραπέζια.
Στο bar ετοιμάζουν πάντα ευφάνταστα cocktails, ποτά, σφηνάκια και παίζουν καλά επιλεγμένες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι.
Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή διοργανώνουν latin parties για να χορέψουν οι φίλοι του είδους στο ρυθμό της samba και του mambo.
Οι παροχές του Da Vinci δεν περιορίζονται στον καφέ, το ποτό και το φαγητό.
Υπάρχει και η αίθουσα Sistovari που φιλοξενεί προσωπικές εκδηλώσεις και μια τέλεια πισίνα με pool bar που το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει για δροσερές βουτιές, ηλιοθεραπεία και παγωμένα cocktails.
Da Vinci: Αγ. Ιωάννου 23, Αγ. Παρασκευή, 210 6000.102
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.