- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπρουσκέτα ή Σκορδόψωμο;
H μπρουσκέτα είναι το πιο διάσημο ιταλικό τσιμπολόι και το σκορδόψωμο
H μπρουσκέτα είναι το πιο διάσημο ιταλικό τσιμπολόι και το σκορδόψωμο, που δεν ξέρουμε αν έχει ελληνικές ρίζες, είναι σίγουρα ένα από τα εθνικά μας ορεκτικά. Και τα δύο φτιάχνονται πολύ εύκολα.
Υλικά Για μπρουσκέτα: 1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες ή ψωμί τύπου τσιαπάτα ή χωριάτικο ● 4 κόκκινες πιπεριές ● 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο και 1 κομμένη στη μέση ● ελαιόλαδο ● 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και λεπτοκομμένη ● μερικές αντζούγιες πλυμένες ● λίγα φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα
Για σκορδόψωμο: 2 φραντζολάκια ψωμί τύπου τσιαπάτα ● 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ● 4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ● ψιλοκομμένο μαϊντανό ● 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Η υλοποίηση α) Βάζετε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να καεί το δέρμα τους και να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Τις βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την κάππαρη, το λιωμένο σκόρδο, το βασιλικό και τις αντσούγιες και ανακατεύετε ελαφρά. Ψήνετε στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα το ψωμί, ώστε να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλείφετε και τα κομμένα σκόρδα στη μια πλευρά, βάζετε το μείγμα με τις πιπεριές, ραντίζετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.
β) Κόβετε το ψωμί σε μεγάλες φέτες διαγώνια και το ψήνετε μέχρι οι άκρες του να γίνουν πραγματικά τραγανές. Αναμειγνύετε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό σε ένα μπολ και το απλώνετε πάνω από τις φέτες. Ρίχνετε την παρμεζάνα. Πριν το σερβίρετε, το βάζετε σε μια λαδόκολλα στο γκριλ για 5 λεπτά. Το αφήνετε για 1 λεπτό να κρυώσει και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Σκονάκι Για να γίνει λίγο πιο ελαφριά η συνταγή, χρησιμοποιούμε άσπρο ψωμί. Για πιο γεμάτη γεύση είναι καλύτερο το χωριάτικο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αντζούγιες με 200 γρ. τυρί γκοργκονζόλα. Το μείγμα με το βούτυρο του σκορδόψωμου μπορούμε να το φτιάξουμε και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για 2 μήνες.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.