- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Mama Roux «Δένει» όλου του κόσμου τις νοστιμιές
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείo
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείο. Όλοι με κάποιον τρόπο μέσα στη βδομάδα είχανε περάσει από το καινούργιο Mama Roux, κι όλοι τιτιβίζανε δίπλα μου για το πόσο πολύ ωραίο ήτανε. Προχτές, κατηφορίζω Αιόλου, ανάμεσα σε φόδρες και κουμπιά (αλλά και δίπλα στη «hot» πλατεία Αγίας Ειρήνης), ψάχνω το νούμερο 48. Το Mama Roux είναι μ’ ένα δικό του τρόπο πολύ όμορφο, μια σταλιά «intellectual» και πολύ απλό. Έχει τραπεζάκια έξω και σόμπες που ζεσταίνουν, μέσα είναι ψηλοτάβανο, έχει μεγάλες τζαμαρίες, πίνακες πολύχρωμους, ξύλινα τραπέζια, καρέκλες με εμπριμέ μαξιλαράκια και φωτάκια που κατρακυλούν από το ταβάνι αναβοσβήνοντας.
Συναντώ ιδιοκτήτη, ο John (Higgins) είναι Αμερικάνος και μουσικός, και μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Ελένη θέλανε να φτιάξουνε ένα χώρο «no gourmet, no high prices, no overdecorating». Συζητάμε με εξαίσια greeklish για το πώς αυτό ακριβώς το «overdecorating» κατέστρεψε τα στομάχια μας όλη την προηγούμενη δεκαετία και περνάμε στα του φαγητού. Στο Mama Roux, χωρίς πολλά πολλά και με τρόπο επίσης απλό και νόστιμο κάνουν focus στις κουζίνες όλου του κόσμου και διαλέγουν τα καλύτερα. Δηλαδή έχουν και burgers, και λιγκουίνι μπολονέζ, και μεξικάνικα burritos και κοτόπουλο tandoori –που η Β. στο γραφείο το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο» της πόλης– και άλλα πολλά νόστιμα, όπως σάντουιτς BLT (με ζεστό ψωμί, μπέικον, μαρούλι, τομάτα), σούπες ημέρας, που όπως και τις σαλάτες μπορεί κάποιος να πάρει σε μισή ποσότητα και στη μισή τιμή. Κι ακόμη, έχει χούμους, ταμπουλέ, φαλάφελ και αραγιές, πίτα αραβική, δηλαδή, με κιμά αρνίσιο και μπαχαρικά, έχουνε και Σύριο μάγειρα (ο ένας, γιατί υπάρχουν και άλλοι).
Δοκιμάζω τα πιο πολλά, είναι όλα εξαιρετικά, κλείνω με εξίσου ωραία γλυκά, στην easy living ατμόσφαιρα και μέσα σε ωραίες jazz, rhythm’n’ blues μουσικές – η Mama Roux, να ξέρεις, είναι η βασίλισσα μιας «ινδιάνικης» φυλής στο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης (αλλά «roux» λέγεται και η βάση που δένει σάλτσες και σούπες). Εντελώς «ασορτί» με τη χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα είναι και οι τιμές του, μπορεί κάποιος να χαρεί ένα γεύμα με όχι παραπάνω από 15 ευρώ, υπάρχουν καλά εμφιαλωμένα ξένα και ελληνικά κρασιά, αλλά και καλό χύμα, παίζουν και όλα τα καλά κοκτέιλ με τιμές από 7-9 ευρώ.
Εδώ να μην ξεχάσω να σας πω ότι είναι ανοιχτά από το πρωί, για καφέ με μάφιν και άλλες γλυκές-αλμυρές λιχουδιές, και πως τις Κυριακές 12.00-17.00 απλώνουν μεγάλο brunch με όλου του κόσμου (στην κυριολεξία) τα καλά. Τέλος, μαθαίνω ότι live μπάντα θα παίζει μέσα στις γιορτές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σερβίρουν μέχρι τις 7, μετά και πάλι μουσικές live, με ποτά, ζεστά κρασιά ή παγωμένες μπίρες και με την άφιξη του νέου χρόνου θα σερβίρεται πίτσα που θα βγει ζεστή ζεστή εκείνη την ώρα!
Mama Roux, Αιόλου 48, 213 0048.382, κλειστά Κυριακή και Δευτέρα βράδυ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.