Θεματα

Mama Roux «Δένει» όλου του κόσμου τις νοστιμιές

Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείo

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 373
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18693-40882.jpg

Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείο. Όλοι με κάποιον τρόπο μέσα στη βδομάδα είχανε περάσει από το καινούργιο Mama Roux, κι όλοι τιτιβίζανε δίπλα μου για το πόσο πολύ ωραίο ήτανε. Προχτές, κατηφορίζω Αιόλου, ανάμεσα σε φόδρες και κουμπιά (αλλά και δίπλα στη «hot» πλατεία Αγίας Ειρήνης), ψάχνω το νούμερο 48. Το Mama Roux είναι μ’ ένα δικό του τρόπο πολύ όμορφο, μια σταλιά «intellectual» και πολύ απλό. Έχει τραπεζάκια έξω και σόμπες που ζεσταίνουν, μέσα είναι ψηλοτάβανο, έχει μεγάλες τζαμαρίες, πίνακες πολύχρωμους, ξύλινα τραπέζια, καρέκλες με εμπριμέ μαξιλαράκια και φωτάκια που κατρακυλούν από το ταβάνι αναβοσβήνοντας.

Συναντώ ιδιοκτήτη, ο John (Higgins) είναι Αμερικάνος και μουσικός, και μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Ελένη θέλανε να φτιάξουνε ένα χώρο «no gourmet, no high prices, no overdecorating». Συζητάμε με εξαίσια greeklish για το πώς αυτό ακριβώς το «overdecorating» κατέστρεψε τα στομάχια μας όλη την προηγούμενη δεκαετία και περνάμε στα του φαγητού. Στο Mama Roux, χωρίς πολλά πολλά και με τρόπο επίσης απλό και νόστιμο κάνουν focus στις κουζίνες όλου του κόσμου και διαλέγουν τα καλύτερα. Δηλαδή έχουν και burgers, και λιγκουίνι μπολονέζ, και μεξικάνικα burritos και κοτόπουλο tandoori –που η Β. στο γραφείο το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο» της πόλης– και άλλα πολλά νόστιμα, όπως σάντουιτς BLT (με ζεστό ψωμί, μπέικον, μαρούλι, τομάτα), σούπες ημέρας, που όπως και τις σαλάτες μπορεί κάποιος να πάρει σε μισή ποσότητα και στη μισή τιμή. Κι ακόμη, έχει χούμους, ταμπουλέ, φαλάφελ και αραγιές, πίτα αραβική, δηλαδή, με κιμά αρνίσιο και μπαχαρικά, έχουνε και Σύριο μάγειρα (ο ένας, γιατί υπάρχουν και άλλοι).

Δοκιμάζω τα πιο πολλά, είναι όλα εξαιρετικά, κλείνω με εξίσου ωραία γλυκά, στην easy living ατμόσφαιρα και μέσα σε ωραίες jazz, rhythm’n’ blues μουσικές – η Mama Roux, να ξέρεις, είναι η βασίλισσα μιας «ινδιάνικης» φυλής στο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης (αλλά «roux» λέγεται και η βάση που δένει σάλτσες και σούπες). Εντελώς «ασορτί» με τη χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα είναι και οι τιμές του, μπορεί κάποιος να χαρεί ένα γεύμα με όχι παραπάνω από 15 ευρώ, υπάρχουν καλά εμφιαλωμένα ξένα και ελληνικά κρασιά, αλλά και καλό χύμα, παίζουν και όλα τα καλά κοκτέιλ με τιμές από 7-9 ευρώ.

Εδώ να μην ξεχάσω να σας πω ότι είναι ανοιχτά από το πρωί, για καφέ με μάφιν και άλλες γλυκές-αλμυρές λιχουδιές, και πως τις Κυριακές 12.00-17.00 απλώνουν μεγάλο brunch με όλου του κόσμου (στην κυριολεξία) τα καλά. Τέλος, μαθαίνω ότι live μπάντα θα παίζει μέσα στις γιορτές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σερβίρουν μέχρι τις 7, μετά και πάλι μουσικές live, με ποτά, ζεστά κρασιά ή παγωμένες μπίρες και με την άφιξη του νέου χρόνου θα σερβίρεται πίτσα που θα βγει ζεστή ζεστή εκείνη την ώρα!

Mama Roux, Αιόλου 48, 213 0048.382, κλειστά Κυριακή και Δευτέρα βράδυ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.