- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Mama Roux «Δένει» όλου του κόσμου τις νοστιμιές
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείo
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείο. Όλοι με κάποιον τρόπο μέσα στη βδομάδα είχανε περάσει από το καινούργιο Mama Roux, κι όλοι τιτιβίζανε δίπλα μου για το πόσο πολύ ωραίο ήτανε. Προχτές, κατηφορίζω Αιόλου, ανάμεσα σε φόδρες και κουμπιά (αλλά και δίπλα στη «hot» πλατεία Αγίας Ειρήνης), ψάχνω το νούμερο 48. Το Mama Roux είναι μ’ ένα δικό του τρόπο πολύ όμορφο, μια σταλιά «intellectual» και πολύ απλό. Έχει τραπεζάκια έξω και σόμπες που ζεσταίνουν, μέσα είναι ψηλοτάβανο, έχει μεγάλες τζαμαρίες, πίνακες πολύχρωμους, ξύλινα τραπέζια, καρέκλες με εμπριμέ μαξιλαράκια και φωτάκια που κατρακυλούν από το ταβάνι αναβοσβήνοντας.
Συναντώ ιδιοκτήτη, ο John (Higgins) είναι Αμερικάνος και μουσικός, και μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Ελένη θέλανε να φτιάξουνε ένα χώρο «no gourmet, no high prices, no overdecorating». Συζητάμε με εξαίσια greeklish για το πώς αυτό ακριβώς το «overdecorating» κατέστρεψε τα στομάχια μας όλη την προηγούμενη δεκαετία και περνάμε στα του φαγητού. Στο Mama Roux, χωρίς πολλά πολλά και με τρόπο επίσης απλό και νόστιμο κάνουν focus στις κουζίνες όλου του κόσμου και διαλέγουν τα καλύτερα. Δηλαδή έχουν και burgers, και λιγκουίνι μπολονέζ, και μεξικάνικα burritos και κοτόπουλο tandoori –που η Β. στο γραφείο το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο» της πόλης– και άλλα πολλά νόστιμα, όπως σάντουιτς BLT (με ζεστό ψωμί, μπέικον, μαρούλι, τομάτα), σούπες ημέρας, που όπως και τις σαλάτες μπορεί κάποιος να πάρει σε μισή ποσότητα και στη μισή τιμή. Κι ακόμη, έχει χούμους, ταμπουλέ, φαλάφελ και αραγιές, πίτα αραβική, δηλαδή, με κιμά αρνίσιο και μπαχαρικά, έχουνε και Σύριο μάγειρα (ο ένας, γιατί υπάρχουν και άλλοι).
Δοκιμάζω τα πιο πολλά, είναι όλα εξαιρετικά, κλείνω με εξίσου ωραία γλυκά, στην easy living ατμόσφαιρα και μέσα σε ωραίες jazz, rhythm’n’ blues μουσικές – η Mama Roux, να ξέρεις, είναι η βασίλισσα μιας «ινδιάνικης» φυλής στο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης (αλλά «roux» λέγεται και η βάση που δένει σάλτσες και σούπες). Εντελώς «ασορτί» με τη χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα είναι και οι τιμές του, μπορεί κάποιος να χαρεί ένα γεύμα με όχι παραπάνω από 15 ευρώ, υπάρχουν καλά εμφιαλωμένα ξένα και ελληνικά κρασιά, αλλά και καλό χύμα, παίζουν και όλα τα καλά κοκτέιλ με τιμές από 7-9 ευρώ.
Εδώ να μην ξεχάσω να σας πω ότι είναι ανοιχτά από το πρωί, για καφέ με μάφιν και άλλες γλυκές-αλμυρές λιχουδιές, και πως τις Κυριακές 12.00-17.00 απλώνουν μεγάλο brunch με όλου του κόσμου (στην κυριολεξία) τα καλά. Τέλος, μαθαίνω ότι live μπάντα θα παίζει μέσα στις γιορτές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σερβίρουν μέχρι τις 7, μετά και πάλι μουσικές live, με ποτά, ζεστά κρασιά ή παγωμένες μπίρες και με την άφιξη του νέου χρόνου θα σερβίρεται πίτσα που θα βγει ζεστή ζεστή εκείνη την ώρα!
Mama Roux, Αιόλου 48, 213 0048.382, κλειστά Κυριακή και Δευτέρα βράδυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.