- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Wine bars
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό.
![18292-39957.jpg 18292-39957.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/11/30/18292-39957.jpg)
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό. Έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα, προσφέρουν μικρά και νόστιμα τσιμπολόγια, διαθέτουν κάβες και κελάρια, από τα οποία οι περισσότεροι θαμώνες συνηθίζουν να αγοράζουν κάποια μπουκάλια για κατανάλωση και στο σπίτι. Όλα αυτά σε τιμές κάτι παραπάνω από καλές.
Wine point
Δύο βήματα από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένας πολύ όμορφος χώρος που φτιάχτηκε με αγάπη για το καλό κρασί, αλλά και με διάθεση να μαζέψει όσους θέλουν να χαλαρώσουν με τσουγκρίσματα και καλή παρέα. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα σε ποτήρι, που συνοδεύεται πάντα και με ένα νόστιμο συνοδευτικό μεζέ. Αν κάποιος –βοηθούντος και του οίνου– πεινάσει παραπάνω, υπάρχουν στον κατάλογο ποικιλίες τυριών, αλλαντικών ή finger foods πάντα με γεύση από Ελλάδα. Ακόμη, μπορείτε να βρείτε ελληνικά αποστάγματα και μπίρες. Το W.P. διοργανώνει συχνά οινογνωστικές συναντήσεις, κάνει αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς, έχει συχνά και μουσικές βραδιές. Οι τιμές του ξεκινούν από 4 ευρώ το ποτήρι, ενώ ό,τι δοκιμάσετε και σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε και για το σπίτι (όπως και πολλά πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ του κρασιού) πάλι σε πολύ καλές τιμές. Είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και μετά. Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, 210 9227.050
Fabrica De Vino
Στην καρδιά της πόλης και μέσα σε ένα κτίριο του 1880 που του χαρίζει ωραία ατμόσφαιρα, το καινούργιο wine bar είναι ένα ζωντανό στέκι που μαζεύει ετερόκλητο πλήθος, όλοι τους με κοινό στόχο, την απόλαυση του κρασιού. Άλλοι προτιμούν τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, ή τους ξύλινους πάγκους, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται και το κελάρι. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ τα παρασκευοσάββατα οι παρέες το ξενυχτούν μέχρι και πολύ παραπάνω. Υπάρχουν πάρα πολλές ετικέτες Ελλήνων παραγωγών που κάποιος μπορεί να δοκιμάσει ακόμη και σε μισό ποτήρι (οι τιμές αρχίζουν από € 2), ενώ πλούσια είναι και η συλλογή σε ξένες ετικέτες. Συνοδευτικά υπάρχουν από tapas μέχρι μεζεδάκια με ντόπια καλά ελληνικά προϊόντα, σε τιμές όχι παραπάνω από 2-3 ευρώ. Εμ. Μπενάκη 3 (μεταξύ Σταδίου & Πανεπιστημίου), 210 3214.148
Oinoscent
Και wine bar και κάβα με ατμοσφαιρικό χώρο και ωραίο λογοπαίγνιο στην επωνυμία του. Κοντά σ’ αυτά και μια μεγάλη αγάπη και γνώση στο κρασί, με κάβα που διαθέτει πάμπολλες ετικέτες τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή καλά κρασιά και συνεχώς ανανεώνεται. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία –περίπου 30 ετικέτες– σε ποτήρι με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 4-7 ευρώ, που μπορεί κάποιος να συνοδεύσει με πλατό τυριών ή αλλαντικών αντί 6,5 ευρώ. Κι ακόμη δίνει τη δυνατότητα επιλογής φιάλης από την κάβα για κατανάλωση εκεί, με μια μικρή επιπλέον χρέωση επί της λιανικής τιμής. Διοργανώνει συχνά γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις κρασιών. Από το πρωί στις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, Π/Σ μέχρι τη 1, Κυριακή κλειστά. Βουλής 44Α , Σύνταγμα, 210 3229.374
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.