Θεματα

Wine bars

Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό.

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 371
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18292-39957.jpg

Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό. Έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα, προσφέρουν μικρά και νόστιμα τσιμπολόγια, διαθέτουν κάβες και κελάρια, από τα οποία οι περισσότεροι θαμώνες συνηθίζουν να αγοράζουν κάποια μπουκάλια για κατανάλωση και στο σπίτι. Όλα αυτά σε τιμές κάτι παραπάνω από καλές.

Wine point

Δύο βήματα από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένας πολύ όμορφος χώρος που φτιάχτηκε με αγάπη για το καλό κρασί, αλλά και με διάθεση να μαζέψει όσους θέλουν να χαλαρώσουν με τσουγκρίσματα και καλή παρέα. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα σε ποτήρι, που συνοδεύεται πάντα και με ένα νόστιμο συνοδευτικό μεζέ. Αν κάποιος –βοηθούντος και του οίνου– πεινάσει παραπάνω, υπάρχουν στον κατάλογο ποικιλίες τυριών, αλλαντικών ή finger foods πάντα με γεύση από Ελλάδα. Ακόμη, μπορείτε να βρείτε ελληνικά αποστάγματα και μπίρες. Το W.P. διοργανώνει συχνά οινογνωστικές συναντήσεις, κάνει αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς, έχει συχνά και μουσικές βραδιές. Οι τιμές του ξεκινούν από 4 ευρώ το ποτήρι, ενώ ό,τι δοκιμάσετε και σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε και για το σπίτι (όπως και πολλά πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ του κρασιού) πάλι σε πολύ καλές τιμές. Είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και μετά. Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, 210 9227.050


n

Fabrica De Vino

Στην καρδιά της πόλης και μέσα σε ένα κτίριο του 1880 που του χαρίζει ωραία ατμόσφαιρα, το καινούργιο wine bar είναι ένα ζωντανό στέκι που μαζεύει ετερόκλητο πλήθος, όλοι τους με κοινό στόχο, την απόλαυση του κρασιού. Άλλοι προτιμούν τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, ή τους ξύλινους πάγκους, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται και το κελάρι. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ τα παρασκευοσάββατα οι παρέες το ξενυχτούν μέχρι και πολύ παραπάνω. Υπάρχουν πάρα πολλές ετικέτες Ελλήνων παραγωγών που κάποιος μπορεί να δοκιμάσει ακόμη και σε μισό ποτήρι (οι τιμές αρχίζουν από € 2), ενώ πλούσια είναι και η συλλογή σε ξένες ετικέτες. Συνοδευτικά υπάρχουν από tapas μέχρι μεζεδάκια με ντόπια καλά ελληνικά προϊόντα, σε τιμές όχι παραπάνω από 2-3 ευρώ. Εμ. Μπενάκη 3 (μεταξύ Σταδίου & Πανεπιστημίου), 210 3214.148


n

Oinoscent

Και wine bar και κάβα με ατμοσφαιρικό χώρο και ωραίο λογοπαίγνιο στην επωνυμία του. Κοντά σ’ αυτά και μια μεγάλη αγάπη και γνώση στο κρασί, με κάβα που διαθέτει πάμπολλες ετικέτες τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή καλά κρασιά και συνεχώς ανανεώνεται. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία –περίπου 30 ετικέτες– σε ποτήρι με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 4-7 ευρώ, που μπορεί κάποιος να συνοδεύσει με πλατό τυριών ή αλλαντικών αντί 6,5 ευρώ. Κι ακόμη δίνει τη δυνατότητα επιλογής φιάλης από την κάβα για κατανάλωση εκεί, με μια μικρή επιπλέον χρέωση επί της λιανικής τιμής. Διοργανώνει συχνά γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις κρασιών. Από το πρωί στις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, Π/Σ μέχρι τη 1, Κυριακή κλειστά. Βουλής 44Α , Σύνταγμα, 210 3229.374

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.