- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
...Και η γαλατόπιτα της γιαγιάς
Γράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Συνθέτρια
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, που για μένα είναι από τις πιο όμορφες γιορτές-στιγμές του χρόνου, και το λέω αυτό γιατί είμαστε όλη η οικογένεια στο σπίτι και γιατί έρχονται τα παιδιά μας να τα περάσουμε μαζί. Μέρες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Το σπίτι είναι γεμάτο από τις μυρωδιές των φαγητών και των γλυκών που φτιάχνουμε και αυτό με ευχαριστεί και μου δίνει χαρά, γιατί τα παιδιά μου συμμετέχουν πολύ σε όλη αυτή τη διαδικασία. Σχεδόν πάντα φτιάχνουμε ένα γλυκό που το έφτιαχνε η μαμά μου, όταν ήμουν εγώ «μικρή». Είναι μια γαλατόπιτα που πάντα μας ξετρελαίνει και τη φτιάχνουμε κάπως έτσι...
Τα υλικά 2 λίτρα γάλα ● 4 αυγά ● 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ● 1 πακέτο βούτυρο ● 2 βανίλιες ● 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή όση εσείς θέλετε
Η υλοποίηση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και αδειάζουμε τη γέμιση, την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για καμιά ωρίτσα.
Έτσι απλά. Kαλή επιτυχία και καλές γιορτές....
* H Eυανθία Ρεμπούτσικα ξεκινά μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σειρά εμφανίσεων με τη μουσική παράσταση «Μπαχάρι, κανέλλα και γιορτή» από 17/12 στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.