...Και η γαλατόπιτα της γιαγιάς
Γράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Συνθέτρια
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, που για μένα είναι από τις πιο όμορφες γιορτές-στιγμές του χρόνου, και το λέω αυτό γιατί είμαστε όλη η οικογένεια στο σπίτι και γιατί έρχονται τα παιδιά μας να τα περάσουμε μαζί. Μέρες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Το σπίτι είναι γεμάτο από τις μυρωδιές των φαγητών και των γλυκών που φτιάχνουμε και αυτό με ευχαριστεί και μου δίνει χαρά, γιατί τα παιδιά μου συμμετέχουν πολύ σε όλη αυτή τη διαδικασία. Σχεδόν πάντα φτιάχνουμε ένα γλυκό που το έφτιαχνε η μαμά μου, όταν ήμουν εγώ «μικρή». Είναι μια γαλατόπιτα που πάντα μας ξετρελαίνει και τη φτιάχνουμε κάπως έτσι...
Τα υλικά 2 λίτρα γάλα ● 4 αυγά ● 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ● 1 πακέτο βούτυρο ● 2 βανίλιες ● 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή όση εσείς θέλετε
Η υλοποίηση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και αδειάζουμε τη γέμιση, την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για καμιά ωρίτσα.
Έτσι απλά. Kαλή επιτυχία και καλές γιορτές....
* H Eυανθία Ρεμπούτσικα ξεκινά μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σειρά εμφανίσεων με τη μουσική παράσταση «Μπαχάρι, κανέλλα και γιορτή» από 17/12 στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.