Θεματα

Στο πιάτο 370

Τις συνταγές μάς δίνει μετά της εν Κυρίω αγάπης ο αρχιμανδρίτης Α.Γ., Ιερά Μονή Πεντέλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 370
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18076-39508.jpg

Ελιόψωμο

Τα υλικά ½ κιλό αλεύρι σκληρό ● ½ κιλό αλεύρι μαλακό ● 1 κουταλιά αλάτι ● λίγο πιπέρι ● 1 μικρό κουτί ντοματοχυμό ● 1 φλιτζάνι λάδι καλό ● 30 γραμμάρια μαγιά ● 350 γραμμάρια νερό ● 1 κουταλάκι γλυκάνισο ● 1 ποτήρι ελιές χωρίς το κουκούτσι ● 6 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης

Η υλοποίηση Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό και το λάδι. Εν συνεχεία ρίχνουμε στη ζύμη τις ελιές, τον τοματοχυμό, το γλυκάνισο και το πιπέρι, τα ανακατεύουμε και πλάθουμε μικρά φρατζολάκια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 45΄ στους 200 βαθμούς.

Μπιφτέκια με τόνο

Τα υλικά 300 γρ. τόνο (κονσέρβα) ● 2 κρεμμύδια ● 3 σκελίδες σκόρδο ● 3 αυγά, δυόσμο ● μαϊντανό ● ρίγανη ● αλάτι ● πιπέρι ● ψωμί μπαγιάτικο ● 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

Η υλοποίηση Μουσκεύουμε το ψωμί, το τοποθετούμε σε μια λεκάνη και λιώνουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε κι αυτόν. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μίξερ. Τα τοποθετούμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.