- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο πιάτο 370
Τις συνταγές μάς δίνει μετά της εν Κυρίω αγάπης ο αρχιμανδρίτης Α.Γ., Ιερά Μονή Πεντέλης
Ελιόψωμο
Τα υλικά ½ κιλό αλεύρι σκληρό ● ½ κιλό αλεύρι μαλακό ● 1 κουταλιά αλάτι ● λίγο πιπέρι ● 1 μικρό κουτί ντοματοχυμό ● 1 φλιτζάνι λάδι καλό ● 30 γραμμάρια μαγιά ● 350 γραμμάρια νερό ● 1 κουταλάκι γλυκάνισο ● 1 ποτήρι ελιές χωρίς το κουκούτσι ● 6 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης
Η υλοποίηση Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό και το λάδι. Εν συνεχεία ρίχνουμε στη ζύμη τις ελιές, τον τοματοχυμό, το γλυκάνισο και το πιπέρι, τα ανακατεύουμε και πλάθουμε μικρά φρατζολάκια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 45΄ στους 200 βαθμούς.
Μπιφτέκια με τόνο
Τα υλικά 300 γρ. τόνο (κονσέρβα) ● 2 κρεμμύδια ● 3 σκελίδες σκόρδο ● 3 αυγά, δυόσμο ● μαϊντανό ● ρίγανη ● αλάτι ● πιπέρι ● ψωμί μπαγιάτικο ● 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Η υλοποίηση Μουσκεύουμε το ψωμί, το τοποθετούμε σε μια λεκάνη και λιώνουμε τον τόνο, τον ρίχνουμε κι αυτόν. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μίξερ. Τα τοποθετούμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.