Θεματα

Αυγά με σπανάκι

Ένα μερακλίδικο πρωινό ή ένα γρήγορο και light βραδινό

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 369
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17828-39024.jpg

Τα υλικά ½ κιλό πλυμένο σπανάκι χωρίς κοτσάνια ● 1 μέτριο κρεμμύδι ● 2 κ.σ. βούτυρο ● αυγά ● αλάτι ● λίγο πιπέρι ● 1 κ.σ. μηλόξιδο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λευκό ξίδι

Η υλοποίηση Λιώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι, βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος το νερό με το ξίδι (προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά) και σπάμε μέσα προσεκτικά 1 αυγό για κάθε πιάτο. Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες, τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Σκονάκι Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το γαρνίρετε με fried onions που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ με ανατολίτικα προϊόντα Salamat (Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 210 7796.766) και να το σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού για τοστ. Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας                         

jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.