- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τα υλικά ½ κιλό πλυμένο σπανάκι χωρίς κοτσάνια ● 1 μέτριο κρεμμύδι ● 2 κ.σ. βούτυρο ● αυγά ● αλάτι ● λίγο πιπέρι ● 1 κ.σ. μηλόξιδο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λευκό ξίδι
Η υλοποίηση Λιώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι, βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος το νερό με το ξίδι (προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά) και σπάμε μέσα προσεκτικά 1 αυγό για κάθε πιάτο. Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες, τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.
Σκονάκι Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το γαρνίρετε με fried onions που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ με ανατολίτικα προϊόντα Salamat (Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 210 7796.766) και να το σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού για τοστ. Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Εδώ θα βρεις την περίφημη Saint Honoré!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.