Θεματα

Γκουρμέ στο σπίτι

Μπριζόλα με πουρέ σελινόριζας

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 367
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17351-38064.jpg

Μπες στην κουζίνα και μαγείρεψε κάτι γρήγορα, αλλά και με γκουρμέ διάθεση. Στα κρεατικά, σχάρας ή μαγειρεμένα, αντικατάστησε τις πατάτες με κάτι διαφορετικό και πιο υγιεινό, όπως η σελινόριζα, που είναι η εποχή της.

Τα υλικά Μπριζόλες χοντροκομμένες ● 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ● 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ● 1 κ.κ. ζάχαρη ● γάλα ● σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια

Η υλοποίηση Βράζουμε τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει, τη στραγγίζουμε και με το ειδικό εργαλείο τη λιώνουμε, προσθέτουμε γάλα (μια κουτάλια βούτυρο προαιρετικά), αλατοπίπερο και φτιάχνουμε τον πουρέ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι, βάζουμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε για 3΄. Τις αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το κρασί και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο, ώστε να γίνει η σάλτσα, και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.

* Όπως και στον καλό πουρέ, δεν βάζουμε πολύ νερό όταν βράζουμε τη σελινόριζα (ίσα-ίσα να τη σκεπάζει). Διαλέγουμε τις σκληρές και βαριές σελινόριζες.

* Το καθάρισμα γίνεται με κοφτερό μαχαίρι από τη βάση προς τα πάνω.

* Με το ειδικό εργαλείο που λέγεται «μαντολίνο» μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τσιπσάκια ή χοντρά κομμάτια για να αντικαταστήσουμε τις πατάτες φούρνου ή τις πατάτες ογκραντέν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας

jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.