- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Όταν η αυλαία πέφτει
Η παράσταση στο θέατρο μόλις τελείωσε και θέλεις κάπου όμορφα να συνεχίσεις τη βραδιά σου.
Η παράσταση στο θέατρο μόλις τελείωσε και θέλεις κάπου όμορφα να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Με καλό φαγητό, με ποτό ή, ακόμα καλύτερα, κάπου που να συνδυάζονται και τα δύο. Στην Αθήνα πολλά είναι τα μπαρ και τα εστιατόρια που σερβίρουν μέχρι αργά.
Στο κέντρο
Το Gallo Nero (Λ. Αλεξάνδρας 10, Park Hotel, 210 8894.500) σχεδόν… παραδοσιακά μαζεύει τον κόσμο που έχει πάει στα θέατρα και τα σινεμά της Λ. Αλεξάνδρας. Θα πας για την ωραία ιταλική του κουζίνα – διάλεξε ταλιάτα με τρούφα και ρόκα αν θέλεις να είσαι κομψός ή pasta amatriciana για κάτι πιο πληθωρικό. Μη χάσεις τη γλυκιά του pizza calzone, γεμιστή με μασκαρπόνε και σοκολάτα. Σερβίρει μέχρι τις 12.30, Π/Σ μέχρι τη 1.00. Η Καλλίστη Γεύσις (Ασκληπιού 137, Αθήνα, 210 6453.179) έχει ήσυχο και όμορφο περιβάλλον και εξαιρετική κουζίνα με ελληνικά και λίγο πειραγμένα πιάτα, όπως πατατούλες φουρνιστές με απάκι και σος μαϊντανού, συκωτάκια με καραμελωμένα φρούτα, χοιρινό στη γάστρα, και για γλυκό παγωτό μπουγάτσα και σος καραμέλας. Σερβίρει μέχρι τη 1.00 και έχει και parking δίπλα της. Στο Circus (Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 210 3615.255) η ατμόσφαιρα είναι πάντα happy (και πάρτι), οπότε η μισή παρέα μπορεί να πιει μόνο ποτά (ωραίες μαργαρίτες), η άλλη μισή που έχει… λιγούρες θα βολευτεί με μπρουσκέτες σολομού ή κοτόπουλου, ή με λιγκουίνι με πέστο, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα Νάξου. Κουζίνα ανοιχτή έως 1.00. Το Nice & Easy (Ομήρου 60 & Σκουφά, 210 3617.201) είναι από τα αγαπημένα στέκια των ξενύχτηδων (πολλοί ηθοποιοί μετά την παράσταση), ενώ έχει και ντεκόρ με όλους τους θρύλους του Χόλιγουντ. Πολλά μαγειρευτά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και δυνατότητα να πάρεις μισή μερίδα - μισή τιμή, μπιφτέκια και φιλέτα από βουβαλίσιο κρέας που έρχεται από φάρμα της Κερκίνης, σούσι, βιολογικά κρασιά, τέλεια και εντελώς αμερικάνικα club sandwich. Καινούργιο στέκι που μαζεύει τον κόσμο στα Εξάρχεια είναι το bistro Ζάχαρη & Αλάτι (Βαλτετσίου 47, 210 3801.253). Δύο επίπεδα κάτω η στεγασμένη αυλή με την ξυλόσομπα και ελληνικές γεύσεις που θυμίζουν μαμά και πάνω ένα καλό κοκτέιλ μπαρ με δυνατούς bartenders, όλα τους ταιριάζουν στην jazzy μουσική ατμόσφαιρα του χώρου. Επειδή αγαπάει το θέατρο και τους θεατρόφιλους υπάρχουν και after theatre menu, ενώ σερβίρουν μέχρι τις 2.00. Το Food Company (Εμ. Μπενάκη 63-35, Εξάρχεια, 210 3301.777) είναι ένα καλό κλασικό μαγειρείο με πιάτα όμως από όλο τον κόσμο – δοκίμασε ισπανικούς κεφτέδες. Κι ακόμη έχει πολλά πιάτα ζυμαρικών, καθώς και light κομψές προτάσεις, όπως φρέσκο σολομό με βραστά λαχανικά. Το Cellier Le Bistrot (Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, 210 3638.525) έχει πάμπολλες ετικέτες κρασιών απ’ όλο τον κόσμο και σε ποτήρι (υπάρχουν και πολλές μπίρες), έχει και πολλά καθημερινά μαγειρευτά πιάτα,ενώ σερβίρει μέχρι τις 2.00. Το Black Duck (Χρ. Λαδά 9Α, πλ. Καρύτση, 210 3234.760) είναι γνωστό θεατρο-κινηματογραφόφιλο στέκι, η «μαύρη πάπια» εξάλλου αγαπάει όλες τις τέχνες. Γι’ αυτό θα πας για την καλή μεσογειακή του κουζίνα, είναι όμως πολύ πιθανό να συμπληρώσεις την έξοδο και με κάποια έκθεση ζωγραφικής ή μουσική βραδιά. Τέλος, όχι ακριβώς κέντρο αλλά σε απόσταση αναπνοής, στις αρχές του Παγκρατίου, βρίσκεται η Ελλάς (πλατεία Πλαστήρα 8, 698 5858853), με πολύ καλή κουζίνα, όπως μύδια αχνιστά, σαρδελίτσες με κρεμμύδι και μαϊντανό, εξαιρετική ψαρόσουπα και καλό χύμα κρασί, αλλά και 40 ετικέτες μπίρας. Σερβίρουν μέχρι 1.00, αλλά έχουμε πάει και πολύ αργότερα και δεν μας έχουν αρνηθεί.
Γκάζι, Κεραμεικός, Ψυρρή
Το καινούργιο Matilde Pizza Bar (Κωνσταντινουπόλεως 44, 210 3411.878) είναι ήδη ένα πολύ ζωντανό στέκι, που ακούει και ωραίες μουσικές. Συνδυάζει την αυθεντική ιταλική κουζίνα (τέλειες πίτσες, ταλιάτα με ρόκα και τρούφα και ωραίες σαλάτες) με τα καλά κοκτέιλ, οπότε είναι ιδανικό για παρέες που οι μισοί θέλουν φαγητό κι οι άλλοι μισοί ποτό. Στο εντυπωσιακό Malvazia (Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 210 3417.010) πολλοί πηγαίνουν για τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που θυμίζει τον καιρό των Ιπποτών, όλοι για την καλή δημιουργική ελληνική κουζίνα (αρνίσιο κότσι στη γάστρα, χειροποίητη πίτα με ξινομυζήθρα Χανίων), αλλά και τα καλά κοκτέιλ. Σερβίρει μέχρι 1.30. Τα Prosopa (Κων/πόλεως 4 & Μ. Βασιλείου 52, 210 3413.433) είναι γνωστό καλλιτεχνικό στέκι, γι’ αυτό θα δεις και πολλές γνωστές φυσιογνωμίες. Ο κόσμος αγαπάει το φιλικό σέρβις, τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τα μοντέρνα πιάτα του – μικρά πεντανόστιμα κεμπάπ, ψαρονέφρι με σος εσπρέσο και σύκα, κοτόπουλο με σος γιαούρτι. Αγαπάει πολύ τους ξενύχτηδες, γι’ αυτό σερβίρει μέχρι τις 2.30. Το Tirbouson (Κων/πόλεως 104, 210 3410.107), ένα χαλαρό και νεανικό στέκι, μαζεύει κόσμο από τα γύρω θέατρα και σινεμά για την καλή του κουζίνα με νοστιμιές ελληνικές και μια σταλιά πειραγμένες, όπως ντολμαδάκια της Δέσποινας, λουκάνικο με πιτούλες, μοσχαράκι με μπούκοβο και μέλι, ενώ σερβίρει μέχρι 1.00. Ο Άμπακας (Ικαριέων & Ορφέως 34, Γκάζι, 211 7108.884) είναι καινούργιος, αυθεντικά κρητικός, με πιάτα όπως χοχλιοί μπουμπουριστοί, μακαρούνες χειροποίητες με απάκι, γαμοπίλαφο και ξενύχτης – μπορεί μετά το θέατρο ή το σινεμά να ξεφαντώσεις σε γλέντι ατόφιο με λύρες απ’ αυτά που συχνά γίνονται εδώ. Το Il Buco (Σαρρή 18 & Σαχτούρη 2, Ψυρρή, 210 3219.388) έχει σούπερ μίνιμαλ και ντιζάιν ντεκόρ και μία από τις καλύτερες ιταλικές κουζίνες της πόλης – saltibocca alla Romana η αδυναμία μας. Συμπληρώνει με καλά ιταλικά κρασιά με μεζέ παρμεζάνα εξαιρετική και κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις. Από κάτω του έχει μόλις ανοίξει και το Darling Pizza Bar, γνήσια ιταλική τρατορία και μαζί cocktail bar υψηλού επιπέδου. Θα δοκιμάσεις ιταλικά antipasti, μπρουσκέτες, πίτσα από τον Σικελό pizzaiolo Antonio, θα πιεις κοκτέιλ, καλά κρασιά και βαρελίσιες μπίρες.
Για ποτό
Κόκκοι Kafe (Ασκληπιού & Διδότου, 210 3641.981). Στην «πράσινη» γραμμή μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, με θαμώνες πιστούς που σχεδόν πάντα γνωρίζονται και με καλά ποτά σε τιμές που επιτρέπουν πολλές… επαναλήψεις (ποτό € 6, σπέσιαλ € 7, κοκτέιλ € 7,50). Dolce Caffe (Γρ. Αυξεντίου 58-60, Α. Ιλίσια, 210 7487.583). Στέκι της περιοχής με πολύ κόσμο καθημερινά, που κάθεται μέχρι αργά για τις καλές ροκ μουσικές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.