Θεματα

Beer academy home

Η μπιραρία (και) στο σπίτι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 365
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16963-37426.jpg

Τα Beer Academy, οι γνωστές μπιραρίες με το γερμανικό στιλ, μόλις πρόσθεσαν και το πιο νεαρό και τελευταίο μέλος τους στην αλυσίδα. Ο καινούργιος χώρος βρίσκεται σ’ ένα τριώροφο κτίριο (εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Meli Upstairs), το τελευταίο επίπεδο του οποίου είναι η ταράτσα, μισή ανοιχτή - μισή κλειστή δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να κάθεται έξω και να απολαμβάνει τις χειμωνιάτικες λιακάδες. Κάτω, στο ισόγειο, το ντεκόρ με το σκούρο ξύλο στην μπάρα και τα βαρέλια-τραπέζια με τα ψηλά σκαμπό παραπέμπει σε σύγχρονη μπιραρία, ενώ τα σούπερ φωτιστικά-μεταλλικοί σωλήνες που κρέμονται από την οροφή του δίνουν έναν κάπως «industrial» και πάντως όμορφα μοντέρνο τόνο. Λίγα σκαλάκια σε ανεβάζουν στο μεσαίο επίπεδο, εδώ πιο lounge η ατμόσφαιρα με καναπέδες αλλά και τραπέζια φαγητού. Το καινούργιο Beer Academy ανοίγει από το πρωί, ακούει ροκ μουσικές, σερβίρει και καφέ και σνακς και φιλοδοξεί να γίνει ένα νεανικό, χαλαρό all day στέκι – η νεολαία στην περιοχή, με τα πανεπιστήμια δίπλα, είναι ήδη το κοινό του. Ο κατάλογος, αν και λίγο μικρότερος από των άλλων Beer Academy, περιλαμβάνει ωραίες σαλάτες, τα γνωστά και αγαπημένα ορεκτικά και τις μπιροποικιλίες, χάμπουργκερ, σνίτσελ, οσομπούκο και κότσι χοιρινό, ένα πιάτο που, να παραδεχτώ, συχνά πυκνά τσακίζω με την παρέα όποτε βρεθώ σε Beer Academy. Προσφέρονται μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά λανσάρουν και τη δική τους μπίρα, την κόκκινη Beever από βαρέλι. Την Κυριακή, με απότομο και πολύ κρύο και με τη βροχή να υπονομεύει την όποια διάθεση για έξοδο, εκμεταλλεύτηκα το συνθετικό Home και παρήγγειλα στο σπίτι. Λίγη ώρα μετά είχα μπροστά μου ένα ωραίο και υπερμεγέθες σνίτσελ με παρμεζάνα στο πανάρισμα που του πήγαινε θαυμάσια, μία πικάντικες φτερουγίτσες κοτόπουλου με bbq sauce, μία σαλάτα Ιοκάστη με ολόφρεσκα λαχανικά, μπέικον και ωραίο ντρέσινγκ και δύο μπίρες Pilsner – «ευχαριστώ». Μαθαίνω ότι στο καινούργιο σερβίρουν από το πρωί αλλά και μέχρι πολύ αργά το βράδυ (τα ίδια ισχύουν και για το delivery), πως φτιάχνουν καλά κοκτέιλ για όσους θέλουν μόνο ποτό, πως μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και τα επίσης «νεολανσαρισμένα» κοκτέιλ μπίρας. Ανοιχτά όλη την εβδομάδα, κατανάλωση ανάλογα με τις ορέξεις, πάντως οι τιμές φιλικές.

BEER ACADEMY HOME: Εθνικής Αντιστάσεως 4, Καισαριανή, 210 7011.108

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.