- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τα Beer Academy, οι γνωστές μπιραρίες με το γερμανικό στιλ, μόλις πρόσθεσαν και το πιο νεαρό και τελευταίο μέλος τους στην αλυσίδα. Ο καινούργιος χώρος βρίσκεται σ’ ένα τριώροφο κτίριο (εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Meli Upstairs), το τελευταίο επίπεδο του οποίου είναι η ταράτσα, μισή ανοιχτή - μισή κλειστή δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να κάθεται έξω και να απολαμβάνει τις χειμωνιάτικες λιακάδες. Κάτω, στο ισόγειο, το ντεκόρ με το σκούρο ξύλο στην μπάρα και τα βαρέλια-τραπέζια με τα ψηλά σκαμπό παραπέμπει σε σύγχρονη μπιραρία, ενώ τα σούπερ φωτιστικά-μεταλλικοί σωλήνες που κρέμονται από την οροφή του δίνουν έναν κάπως «industrial» και πάντως όμορφα μοντέρνο τόνο. Λίγα σκαλάκια σε ανεβάζουν στο μεσαίο επίπεδο, εδώ πιο lounge η ατμόσφαιρα με καναπέδες αλλά και τραπέζια φαγητού. Το καινούργιο Beer Academy ανοίγει από το πρωί, ακούει ροκ μουσικές, σερβίρει και καφέ και σνακς και φιλοδοξεί να γίνει ένα νεανικό, χαλαρό all day στέκι – η νεολαία στην περιοχή, με τα πανεπιστήμια δίπλα, είναι ήδη το κοινό του. Ο κατάλογος, αν και λίγο μικρότερος από των άλλων Beer Academy, περιλαμβάνει ωραίες σαλάτες, τα γνωστά και αγαπημένα ορεκτικά και τις μπιροποικιλίες, χάμπουργκερ, σνίτσελ, οσομπούκο και κότσι χοιρινό, ένα πιάτο που, να παραδεχτώ, συχνά πυκνά τσακίζω με την παρέα όποτε βρεθώ σε Beer Academy. Προσφέρονται μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά λανσάρουν και τη δική τους μπίρα, την κόκκινη Beever από βαρέλι. Την Κυριακή, με απότομο και πολύ κρύο και με τη βροχή να υπονομεύει την όποια διάθεση για έξοδο, εκμεταλλεύτηκα το συνθετικό Home και παρήγγειλα στο σπίτι. Λίγη ώρα μετά είχα μπροστά μου ένα ωραίο και υπερμεγέθες σνίτσελ με παρμεζάνα στο πανάρισμα που του πήγαινε θαυμάσια, μία πικάντικες φτερουγίτσες κοτόπουλου με bbq sauce, μία σαλάτα Ιοκάστη με ολόφρεσκα λαχανικά, μπέικον και ωραίο ντρέσινγκ και δύο μπίρες Pilsner – «ευχαριστώ». Μαθαίνω ότι στο καινούργιο σερβίρουν από το πρωί αλλά και μέχρι πολύ αργά το βράδυ (τα ίδια ισχύουν και για το delivery), πως φτιάχνουν καλά κοκτέιλ για όσους θέλουν μόνο ποτό, πως μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και τα επίσης «νεολανσαρισμένα» κοκτέιλ μπίρας. Ανοιχτά όλη την εβδομάδα, κατανάλωση ανάλογα με τις ορέξεις, πάντως οι τιμές φιλικές.
BEER ACADEMY HOME: Εθνικής Αντιστάσεως 4, Καισαριανή, 210 7011.108
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.