Θεματα

Όμορφα κι απλά

Το Nice’n’Easy είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας στη Σκουφά.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 364
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16807-37138.jpg

Το Nice’n’Easy είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας στη Σκουφά. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και με όλα του απίστευτα προσεγμένα. Από τα προϊόντα (βιολογικά κρασιά, κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής, τώρα φέρνει και βουβαλίσια φιλέτα από φάρμα στην Κερκίνη) μέχρι το σέρβις (απλά εξαιρετικό) και τις νόστιμες ιδέες που κατά καιρούς λανσάρει. Έτσι, Σ/Κ έχει… ξελιγωτικό brunch μέχρι τις 3 (παράλληλα σερβίρεται και ο κανονικός κατάλογος), ενώ κάθε μέρα χορταίνει το μέγα πλήθος της περιοχής με νόστιμα μαγειρευτά σε ολόκληρες αλλά και μισές μερίδες, π.χ. τα παπουτσάκια XL κοστίζουν 7,50 ευρώ, ενώ η μικρή μερίδα (το «ολίγον από…» των παλιών εστιατορίων) 4,50. Εμείς υποκύπτουμε πάντα στο bagel σολομού, ίσως το καλύτερο της πόλης, αλλά και στα κεφτεδάκια τα γεμιστά με γραβιέρα Νάξου. Πίσω και πάνω απ’ όλα ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Χριστοφορίδης, με πολύχρονη θητεία στην Αμερική – έτσι εξηγούνται όλα…

 

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617.201


Σκέτη γλύκα!

5 εστιατόρια που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το γλυκό τους

Sette (Γρ. Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι, 210 6894.316)

Θεϊκό τιραμισού!Σερβίρεται μ’ ένα φλιτζανάκι espresso για να το περιχύσεις από πάνω.

Galaxy Bar (Β. Σοφίας 46, Ηilton, 210 7281.000)

Strawberry Field, δηλαδή ο κήπος με τις φράουλες. Παγωτό βανίλια μέσα σε γλαστράκι, που αντί για χώμα έχει τριμμένο oreo cookie, ολόκληρες φράουλες και φύλλα δυόσμου από πάνω.  

Sardelles (Περσεφόνης 15, Γκάζι, 210 3478.050)

Εξαιρετική, χειροποίητη, φρεσκότατη lemon pie.

Ράτκα (Χάρητος 30-32, Κολωνάκι, 210 7290.746)

Χρόνια τώρα, όλοι λένε πως πάνε εκεί γαι την τούρτα μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα.

Gallo Nero (Λ. Αλεξάνδρας 10, Park Hotel, 210 8894.500 -522)

Πίτσα Calzone γεμιστή με mascarpone, σοκολάτα κι από πάνω ζάχαρη καραμελέ. Μεγαλείο!


ΝΕΑ!

// To Central της πλατείας Κολωνακίου πήραν από κοινού οι Πιτσιλήδες (Balthazar, Gaspar) και ο Γιάννης Μωράκης (Lalu, Guzel, Cash κ.λπ.) και θα ανοίξει σαν bar resto μέχρι τον Νοέμβρη. // Στις παλιές Αναμνήσεις, το μπουζουξίδικο στη Συγγρού, ξανάνοιξε η Αυτοκίνηση! // Maze, όνομα του καινούργιου ρεστό στην Πεύκη με λονδρέζικο στιλ και casual κουζίνα, ανοιχτό από το πρωί. // Μεζαπώ, η καινούργια μοντέρνα ταβέρνα στο Χαλάνδρι με κρεατικά αλλά και μια σταλιά μανιάτικη κουζίνα, το Μέζαπο είναι από τα πιο γραφικά ψαράδικα χωριά της λακωνικής Μάνης // Abovo  το καινούργιο στο Κεφαλάρι με σεφ τον γνωστό από το περσινό Top chef Μιχάλη Νούρνογλου. // Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι άνοιξε αρχές Οκτώβρη το νέο του στέκι στο Κολωνάκι, στη Σπευσίππου, Fabrizios’ το όνομά του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.