- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κους κους (με πιλάφι)
Μικρή κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη, σεφ και ιδιοκτήτη του Άνετον, που φέτος άλλαξε εντελώς
Τι έγινε, Βασίλη; Βαρέθηκαν οι πελάτες τα πιάτα του Άνετον; Εμείς βαρεθήκαμε το Άνετον! Εγώ και ο συνέταιρός μου, ο Δημήτρης, έξι χρόνια βλέπαμε τα ίδια και τα ίδια, και μια μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ανακαίνιση με μηδενικό κόστος. Το Άνετον ανανεώθηκε με τα υλικά που βγήκαν από τα γκρεμίσματα. Το μόνο που δεν βαρεθήκαμε είναι οι πελάτες μας, που μας επισκέπτονται από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε.
Είναι αλήθεια; Το Άνετον έγινε σουβλατζίδικο; Αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες και όσοι μας ζηλεύουν... Το Άνετον ζει, και γκουρμεδίζει, και λέγεται πια «Άνετον Concept Resto». Έχει χαλαρώσει, τα πιάτα δεν χρειάζονται πια αποκωδικοποίηση και, το σημαντικότερο, από € 50 το άτομο έχει πέσει στα 25.
Δηλαδή δεν θα μου ξανασερβίρει ο Νεκτάριος κόκορα με κόκα-κόλα και τραχανά με βρούβες; Ο Νεκτάριος θα σου σερβίρει βιολογικά μπιφτεκάκια, λουκάνικα που φτιάχνει ο μπαμπάς του σεφ (ο κύριος Χρήστος), σαγανάκι με σουτζούκι του Μιράν, πατάτες παριζιάνικες με τηγανητά αυγά, την καλύτερη μπολονέζ in the city και άλλα πολλά...
Πες μου ότι δεν πετάξατε εκείνα τα υπέροχα 60s έπιπλα; Έχουμε γίνει αγνώριστοι. Η σερβάντα, οι κουρτίνες, τα καδράκια, όλα έχουν επιστρέψει στην αρχική τους θέση: στα σπίτια μας. Το νέο Άνετον διαβάζει «Monocle», «Architectural Digest», αυστραλέζικη «Vogue» και εμπνέεται από το μέλλον.
Πού θα μας βάλεις να κάτσουμε όταν έρθουμε; Εάν κουβαλήσεις όλο το γραφείο θα σας βάλουμε στο τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι. Εάν πάλι είστε μικρή παρέα στο πάσο-πάγκο μπροστά στην κουζίνα, που έχει το καλύτερο view of the kitchen και είναι ήδη talk of the town.
Έμαθα ότι το φαγητό του Άνετον το μεσημέρι ταξιδεύει με delivery. Τι θα μου φέρεις στο γραφείο; Εσένα τίποτα, γιατί είσαι μακριά! Στις βόρειες φιλενάδες μας, στα γραφεία και τα σπίτια τους, όλα τα κλασικά που έβαζαν οι μαμάδες μας σε τάπερ: φακές, ρεβίθια, σπανακόρυζα, μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Αν είσαι καλό κορίτσι, θα σου φέρω εγώ κάτι στο γραφείο. Ταραμά, που σου αρέσει! -Ν.Γ.
Άνετον Concept Resto, Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.