Τον πήρα το δρόμο το μακρύ κι έφτασα στα Μελίσσια γεμάτη περιέργεια. Το Kozi’s έχει ενάμιση χρόνο που σερβίρει και ενθουσιώδη σχόλια φτάνουν καταιγιστικά στ’ αυτιά μου, μάλιστα από φίλους κάθε κατηγορίας. Από προχτές που πήγα, παρακαλώ πολύ, να συμπεριληφθώ κι εγώ στους φανατικούς. Ο χώρος είναι μικρός και απλός, ενώ ο κόσμος είναι πολύς, κυρίως νεολαία, ανάμεσά τους μπερδεύονται και πιο μεγάλα ζευγάρια και τύποι σαν κι εμένα που έφτασαν μέχρι εδώ να δουν προς τι ο χαμός. Το κόνσεπτ είναι χάμπουργκερ και κρέατα σχάρας, που το κατιτίς διαφορετικό τούς το προσθέτει η αφρικανική εσάνς. Εδώ να πω πως ο νεαρός ιδιοκτήτης και τα αδέρφια του γεννήθηκαν στη Νότια Αφρική, όλη η οικογένεια γύρισε στην Ελλάδα μόλις το 2001, Κωνσταντίνος είναι το όνομά του, Κόζι για πιο εύκολα στους Αφρικανούς.
Με το που κάθεσαι σου φέρνουν σφηνάκια με οινόμελο κι ένα ξύλο κανέλα μέσα. Tα ίδια προσφέρουν και σ’ αυτούς που περιμένουν στο δρόμο, άσε που υπάρχει και μια priority list που τα παιδιά τη χειρίζονται με χιούμορ και αποτελεσματικότητα, όλοι βολεύονται μέσα σε 10, άντε 15 λεπτά και κανείς δεν παραπονιέται – μ’ άρεσε αυτή η έγνοια τους για τους όρθιους… Στα του φαγοποτικού τώρα, η νεολαία σύσσωμη τσακίζει τα χάμπουργκερ, οι μεγαλύτεροι και πιο «ψαγμένοι» τα κρεατικά. Στο δικό μας το τραπέζι, φυσικά, πήραμε απ’ όλα. Σαλάτα με χαλούμι και σος μουσταρδόμελα. Μανιτάρι Portobello με τυριά και bbq sauce. Boerewors, το λουκάνικο των Μπόερς (οι λευκοί της Ν. Αφρικής), μεγάλης νοστιμιάς που κατατροπώσαμε στη στιγμή. Μπριζόλες μοσχαρίσιες, rib eye και classic χάμπουργκερ στα κυρίως. Τα κρέατα ήταν εξαιρετικά, ωραία ψημένα, με έξτρα νοστιμιά από αφρικάνικα μπαχάρια, το μπέργκερ από τα πιο καλά που έχω φάει. Όλα τους με συνοδεία εξαιρετικής επίσης, στρογγυλής τηγανητής πατάτας. Ήπιαμε χύμα καλό κρασί και κλείσαμε με τσιζκέικ και καρυδόπιτα με παγωτό. Στο Kozi’s θα είσαι άδικος αν δεν μιλήσεις για το σέρβις και το προσωπικό. Από τον ίδιο τον Κόζι και τη Δήμητρα, την αδερφή του, μέχρι και τον επίσης πολύ νεαρό (και χάρμα οφθαλμών) Άρη, που σέρβιρε τη δική μας πλευρά, όλοι τους νέοι, επικοινωνιακοί, χιουμορόζοι και κυρίως ταχύτατοι. Πληρώσαμε ευρώ 20 το άτομο. Με το υπέροχο φαγητό, τη happy ατμόσφαιρα και αυτές τις τιμές, εύκολα εξηγώ τις φήμες που καιρό φτάνανε στ’ αυτιά μου, εύκολα κι εγώ θα τον ξαναπάρω το δρόμο προς τα πάνω. Εδώ το ’χα πριν φύγω να τους πω να ανοίξουν κι ένα παρακάτω για μας του κέντρου, φοβάμαι όμως πως οι «τέλειες συνταγές» δύσκολα επαναλαμβάνονται…
Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 8101.584. Μεσημέρι-βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.