Τα νέα openings
Στις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες γυρίζω τις γειτονιές, μαθαίνω τι έγινε στην άδεια πόλη τον Αύγουστο και ψάχνω τα καινούργια.
Στις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες γυρίζω τις γειτονιές, μαθαίνω τι έγινε στην άδεια πόλη τον Αύγουστο και ψάχνω τα καινούργια. Φίλοι και γνωστοί που έμειναν πίσω μού καρφώνουν ότι παρά τις δηλώσεις, τα περισσότερα εστιατόρια έκλεισαν, η τρατορία του Veneze, λέει, έλαμψε διά της παρουσίας της – ήταν ανοιχτή συνέχεια και μάζεψε όλους τους και κοσμικούς και γκουρμέ. Κατά τα λοιπά κίνηση πολλή είχαν τα σουβλατζίδικα, κι αυτό δεν είναι να το δει ο Έλληνας, τσουπ, να και μια καινούργια φουρνιά από τα ίδια. Σημειώνω το –μόλις άνοιξε– Kalamaki bar στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, που φέρνει όλα του τα κρέατα από Καρδίτσα και ψήνει υγιεινά και διαιτητικά σε ψησταριές με ατμό. Περνάω βράδυ από το Γκάζι και πέφτω σε opening καινούργιας ιδέας – το Quick Pleasure στην Ιάκχου λανσάρει φρέσκια πάστα μέσα σε χωνί για το δρόμο. Έχει ανοίξει ήδη εδώ και κάνα μήνα το New Taste στο ξενοδοχείο «Νew» της Φιλελλήνων (αυτό που έφτιαξαν οι πανδιάσημοι Βραζιλιάνοι αδελφοί Campana) και σερβίρει ωραία breakfasts και μεσογειακή κουζίνα – θέλω να πάω να το δω. Κι ακόμη το Simply Burgers ανοίγει εντός των ημερών νέο και μεγάλο κατάστημα στη Λ. Κηφισίας κοντά στο σινεμά Αβάνα, με πολύ ωραίο ντεκόρ. Ένα ακόμη opening είναι και το Beer Academy Home στην Καισαριανή, στην αρχή της Εθνικής Αντιστάσεως, εκεί που ήταν παλιά το Meli Upstairs. Το νέο Street είναι ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Pizza Hut, και επικεντρώνεται στα burgers και τα «εύκολα» πιάτα. Παίρνω μηνύματα από φίλους μαγαζάτορες, με καλούν για φθινοπωρινό κους κους, όλοι δηλώνουν ότι το νέο ΦΠΑ 23% θα τον ενσωματώσουν στις υπάρχουσες τιμές. Κατά τα λοιπά, ανοίγουν πολλά ποτάδικα, να προβλέψω ότι φέτος οι περισσότεροι θα τσιμπάμε κάτι σπίτι μας κι ύστερα θα βγαίνουμε για ένα ποτό; Πάντως, ο ντόρος των ημερών ακούει στο όνομα A for Athens, νέο μπαρ στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι που έχει θέα Ακρόπολη, πολύ καλά κοκτέιλ και αυτές τις μέρες γίνεται χαλασμός. Μαθαίνω και για το καινούργιο στέκι του κέντρου, είναι η πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί μόλις στήθηκαν το Rooster, το μπαρ-resto του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, το Tailor Made, κι αυτό ολοκαίνουργιο ποτάδικο με ωραίες μουσικές, ενώ λίγο πιο απόκεντρα, στην Αγίας Λαύρας στο Γαλάτσι, μόλις άνοιξε το Jamaica Café, εκεί που ήταν το Ξεχασμένο Πηγάδι, ένα παλιό και cult ροκάδικο (οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον Παύλο Σιδηρόπουλο να βάζει μουσική), με πολύ καλές ροκ, soul, jazz μουσικές. Για αρχές Σεπτέμβρη άσχημα δεν το λες, και μάλιστα τέτοιους καιρούς…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.