- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Σούζι, έφαγες…
Οι τρεις από την παρέα ξεκινήσαμε τις φετινές διακοπές συνολικά 60 (!) κιλά… λιγότεροι
![15694-35096.jpg 15694-35096.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/08/31/15694-35096.jpg)
Οι τρεις από την παρέα ξεκινήσαμε τις φετινές διακοπές συνολικά 60 (!) κιλά… λιγότεροι (οk, το αγόρι, ο Σ., «ευθύνεται» για τα περισσότερα), αποτέλεσμα επιτυχημένης δίαιτας που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους στην παραλία. Γυρίσαμε λόγγους, βουνά, ραχούλες και νησιά και με την άνεση στομαχιών που πια διέθεταν και επιπλέον χώρο κατατροπώσαμε ωραιότατα πρωινά με φρέσκα αυγά από κοτέτσια, τυριά ντόπια νησιώτικα σε τόνους, λαδερά με ζαρζαβατικά από μποστάνια, κρεατικά ελευθέρας βοσκής, ψάρια και θαλασσινά σε όλες τις εκδοχές. Πίσω στην πόλη, μιλάμε στα τηλέφωνα, τρώμε και πάλι γιαούρτι-μήλο και στα γλέντια κονσέρβα τόνο με σαλάτα, αναπολούμε τις γεύσεις που μας συγκλόνισαν τον Αύγουστο και ανακηρύσσουμε το τοp 10 των ταβερνών που μας κατέστρεψαν προσθέτοντας 10 τον αριθμό κιλά (και οι τρεις) στα κορμιά που τόσο ασπροπρόσωπους μας έβγαλαν στις αρχές καλοκαιριού…
Κέρκυρα: Ταβέρνα Fisherman στο τέρμα της παραλίας του Αγ. Γεωργίου με ξύλινους μεγάλους πάγκους σπαρμένους μέσα σε ελαιώνα που κρέμεται πάνω από τη θάλασσα. Από θαλασσινά ό,τι τραβάει η ψυχή σου, σουξέ το κοκκινιστό πικάντικο χταποδάκι.
Νάξος: Ταβέρνα Χάρης στην είσοδο του χωριού Εγγαρές. Όλα τα σαλατικά από το μποστάνι, ομελέτες παιδικής ηλικίας και κρεατικά από δικά τους ζώα. Στο τέλος ο Σπύρος κερνάει σύκα και ρακές, άμα τα βρείτε σε πάει και βόλτα στα after του νησιού!
Σαντορίνη: Πιτσαρία Gioiello στο Μεγαλοχώρι, πάνω σε πλακόστρωτο, με τραπεζάκια δίπλα σε γραφικό εκκλησάκι, υπέροχες πίτσες, ραβιόλια και λοιπά ιταλικά. Νέο και ωραίο είναι και το Ψαράκι στη Βλυχάδα, με θέα και γκουρμέ γεύσεις σε καλές τιμές.
Λευκάδα: Ταβέρνα Ράχη στο ορεινό χωριό Εξάνθεια, με συγκλονιστική θέα στο Ιόνιο, κινηματογραφικό ηλιοβασίλεμα, καταπληκτικά μαγειρευτά και ντόπια κρασιά.
Καλαμάτα: Ταβέρνα Ακρογιάλι του Βαγγέλη Κλείδωνα, στο υπέροχο χωριό Ακρογιάλι Αβίας. Δεν βλέπει θάλασσα (είναι 50 μέτρα πιο μπροστά) αλλά η αυλή της έχει όλη την παλιά πελοποννησιακή γλύκα. Λαδερά κολασμένα, κρεατικά, χωριάτικες… βουνό, αυγά με πατάτες και τα πιο φρέσκα και ελληνικά ψάρια όλης της περιοχής.
Πήλιο: Ταβέρνα τα 5φ στο χωριό Κισσός. Εξαιρετικές ντόπιες πίτες, ανυπέρβλητο σπετζοφάι. Εκεί είδαμε και τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να δοκιμάζει τα μαγειρευτά των Πηλιορειτών master chefs!
Μυτιλήνη: Η φωλιά του κούκου, στη Σκάλα Συκαμιάς πάνω στη θάλασσα με φόντο το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς της Γοργόνας. Ψαρομεζέδες και το ωραιότερο λιαστό χταπόδι του Βορείου Αιγαίου.
Αντίπαρος: Πιτσαρία Lollo’s στη Χώρα με τέλεια ιταλική κουζίνα, πίτσα με Νutella, το ιδανικότερο γλυκό κλείσιμο της βραδιάς.
Αργολίδα: Η ταβέρνα της Γαλλίδας Mαρί-Υβόν στο ορεινό χωριό Hλιόκαστρο. Σκέψου ότι κάθε φθινόπωρο η γαλλική πρεσβεία εκεί, μαζί με καταπληκτικά κρεατικά δοκιμάζει τα γαλλικά «φρέσκα» Beaujolais. Στο τέλος παγωτό πικραμύγδαλο με σαφράν και σορμπέ κασίς, όλα τα λεφτά!
Σέριφος: Καφενείο του Στρατή στη Χώρα με τεράστιες ποικιλίες που έχουν και άρωμα Κρήτης (απάκι από τα καλύτερα) και για το τέλος σοκολατένιος κορμός, το επονομαζόμενο και «σαλαμάκι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.