- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συκώτι μοσχαρίσιο
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε
250 γρ. συκώτι (μοσχαρίσιο) κομμένο σε λωρίδες ● 150 γρ. καλαμποκάλευρο ● λίγο φρέσκο σκόρδο λιωμένο ● 1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξύδι ● 1 κ. γλυκού μέλι ● λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα ● αλάτι & πιπέρι ● προαιρετικά φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
Πώς το φτιάχνουμε
Αφού κόψουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λωρίδες, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σφηνάκι με το μπαλσάμικο, περιμένουμε 2 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Απλώνουμε στο πιάτο τα φύλλα ρόκας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το συκώτι, βάζουμε από πάνω λίγη λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε.
Τip
Αντί για λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε ρόδι και γίνεται ακόμα καλύτερο.
Γιατί να πάω στο Ριγάνι;
● Γιατί συνδυάζεις κοντινή εκδρομή στη θάλασσα και καλό φαγητό.
● Για τη χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.
● Για την καλή ελληνική-δημιουργική κουζίνα.
● Για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
Ριγάνι, Παπανικολάου 5, Λουτράκι, 27440 66744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.