- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Συκώτι μοσχαρίσιο
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
![15290-33987.jpg 15290-33987.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/07/13/15290-33987.jpg)
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε
250 γρ. συκώτι (μοσχαρίσιο) κομμένο σε λωρίδες ● 150 γρ. καλαμποκάλευρο ● λίγο φρέσκο σκόρδο λιωμένο ● 1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξύδι ● 1 κ. γλυκού μέλι ● λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα ● αλάτι & πιπέρι ● προαιρετικά φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
Πώς το φτιάχνουμε
Αφού κόψουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λωρίδες, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σφηνάκι με το μπαλσάμικο, περιμένουμε 2 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Απλώνουμε στο πιάτο τα φύλλα ρόκας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το συκώτι, βάζουμε από πάνω λίγη λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε.
Τip
Αντί για λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε ρόδι και γίνεται ακόμα καλύτερο.
Γιατί να πάω στο Ριγάνι;
● Γιατί συνδυάζεις κοντινή εκδρομή στη θάλασσα και καλό φαγητό.
● Για τη χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.
● Για την καλή ελληνική-δημιουργική κουζίνα.
● Για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
Ριγάνι, Παπανικολάου 5, Λουτράκι, 27440 66744
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.