Κεμπάπ με φιστίκια Αιγίνης
Η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη μάς δίνει τη συνταγή ενός από τα πιάτα-σουξέ στο εστιατόριο Πράσινος Λόφος
Τι χρειαζόμαστε (για 6 άτομα)
● ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ● ½ κιλό κιμά αρνίσιο ● 1½ φλιτζάνι τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένο (όχι λμυρό) ή 3 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη ● 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο ● 1 αυγό ● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 πρέζα κύμινο (Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά)
Πώς το φτιάχνουμε
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα δύο κρέατα και αμέσως μετά προσθέτουμε το φιστίκι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 λεπτά να σφίξει το μείγμα. Φτιάχνουμε μικρά κεμπάπ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στο γκριλ του φούρνου ή στην σχάρα στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με ψητές πίτες και γιαούρτι. (χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά)
Γιατί να πάω στο εστιατόριο Πράσινος Λόφος;
* Για τη φοβερή του μαγείρισσα Μυρσίνη Λαμπράκη που μαγειρεύει ένα πανόραμα ελληνικών και ανατολίτικων πληθωρικών πιάτων με το δικό της σύγχρονο και ανάλαφρο τρόπο
* Για το καταπράσινο περιβάλλον μέσα στα πεύκα και τις παχιές δροσιές, μια κοντινή εξοχή μέσα στην πόλη.
* Για την υπέροχη μους λεμόνι με μπισκότα βουτύρου που προστέθηκε στα πολλά και καλά τους γλυκά.
Πράσινος Λόφος, Λόφος Τρουμπάρι, Αργυρούπολη (από Λ. Αλίμου 89), 210 9913.811
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.