- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Κεμπάπ με φιστίκια Αιγίνης
Η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη μάς δίνει τη συνταγή ενός από τα πιάτα-σουξέ στο εστιατόριο Πράσινος Λόφος
![14567-32491.jpg 14567-32491.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/05/25/14567-32491.jpg)
Τι χρειαζόμαστε (για 6 άτομα)
● ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ● ½ κιλό κιμά αρνίσιο ● 1½ φλιτζάνι τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένο (όχι λμυρό) ή 3 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη ● 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο ● 1 αυγό ● 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 πρέζα κύμινο (Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά)
Πώς το φτιάχνουμε
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα δύο κρέατα και αμέσως μετά προσθέτουμε το φιστίκι, το κρεμμύδι, το αυγό, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 λεπτά να σφίξει το μείγμα. Φτιάχνουμε μικρά κεμπάπ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στο γκριλ του φούρνου ή στην σχάρα στα κάρβουνα για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με ψητές πίτες και γιαούρτι. (χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά)
Γιατί να πάω στο εστιατόριο Πράσινος Λόφος;
* Για τη φοβερή του μαγείρισσα Μυρσίνη Λαμπράκη που μαγειρεύει ένα πανόραμα ελληνικών και ανατολίτικων πληθωρικών πιάτων με το δικό της σύγχρονο και ανάλαφρο τρόπο
* Για το καταπράσινο περιβάλλον μέσα στα πεύκα και τις παχιές δροσιές, μια κοντινή εξοχή μέσα στην πόλη.
* Για την υπέροχη μους λεμόνι με μπισκότα βουτύρου που προστέθηκε στα πολλά και καλά τους γλυκά.
Πράσινος Λόφος, Λόφος Τρουμπάρι, Αργυρούπολη (από Λ. Αλίμου 89), 210 9913.811
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.