Θεματα

Viva España!

 Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας. 

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 345
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14094-31553.jpg

Παέγια με κοτόπουλο ή και ψαρικά, τορτίγια με πατάτες, chorizos καυτερά λουκανικάκια, τάπας… Είναι από τα πρώτα που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν ακούμε «ισπανική κουζίνα». Μπορεί πράγματι να είναι από τις διασημότερες συνταγές, όμως είναι κάποια μόνο από τα πολλά εθνικά πιάτα μιας χώρας σαν την Ισπανία που αποτελείται από 17 αυτόνομες κοινότητες-περιοχές και 50 επαρχίες. Μιας χώρας μεσογειακής που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει μέσω γεύσης όλο τον πλανήτη, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει και διάσημους σεφ που συγκαταλέγονται στους σταρ-γκουρού της παγκόσμιας εστιατορικής σκηνής. 

Τις γεύσεις λοιπόν της Ισπανίας στο μεγαλείο τους μπορούμε όλοι να γευτούμε εδώ στην Αθήνα, χάρη στο Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Arion, A Luxury Collection Resort & Spa στο Astir Palace Resort, στα πλαίσια της παράδοσης των επιτυχημένων γαστρονομικών events και μετά τη μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Ταϊλανδέζικης Κουζίνας τον περασμένο Μάρτιο. Το φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και την Iberia Airlines, θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο The Grill Room του ξενοδοχείου και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 14 Μαΐου.

Ειδικά για το φεστιβάλ έρχονται στην Αθήνα ο executive chef Sergio Aroso και ο βοηθός του Juanjo Claramunt από το ξενοδοχείο The Westin της Βαλένθια, σεφ εξαιρετικοί που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν γευστικά σε κάθε γωνιά της Ισπανίας με ένα μενού που περιλαμβάνει τα πιο εμβληματικά πιάτα της. Όπως την περίφημη παέγια της Βαλένθια με κοτόπουλο και λαγό, αυθεντικά τάπας σε μεγάλη ποικιλία, ιβηρικό ζαμπόν που δικαίως θεωρείται από τα πιο νόστιμα του κόσμου, σούπα gazpacho –επίσης από τα πιο γνωστά και αγαπητά πιάτα της Ισπανίας– που εμείς εδώ θα τη γευτούμε σε μια δροσερή εκδοχή με φράουλες, και άλλα πολλά. Μαζί θα γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο οίκο αφρωδών οίνων στο κόσμο, τα Freixenet, αφρώδη κρασιά που χαρακτηρίζονται με τον όρο «cava» γιατί παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας και ξεχωρίζουν για τη λεπτή γεύση τους, τη φρεσκάδα και το ντελικάτο άρωμά τους. Το Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας πλαισιώνεται ακόμη από μοναδικές στιγμές χορού φλαμένκο και με μουσικές και τραγούδια από την Ανδαλουσία. Γεύση, κρασί και χορός, και μάλιστα από τέτοιους συντελεστές, σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται να «εισπράξει» πολλά ολέ!

Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902.000 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.