- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μια σαλάτα δροσερή, νόστιμη και με πολύ ωραία εμφάνιση.Τη συνταγή μάς τη δίνει ο γνωστός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που επιμελείται το μενού στο Ακρωτήρι Boutique.
Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό καβουροπόδαρα king crab Αλάσκας ● 100 γρ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα ● 1 κ. σούπας αυγά ουασάμπι ● σιμπουλέτ (μικρό κρεμμυδάκι) ● λίγη καυτερή πιπεριά jalopeno
Για τη σάλτσα 2 κ. σούπας χυμό yuzu ● 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού ● 2 κ. σούπας χυμό γκρέιπ φρουτ ● 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα Διάφορα σαλατικά: iceberg, λόλες, endives, άγρια ρόκα, σπαράγγια, καρότο, μάνγκο, αγγούρι (σε λεπτές λωρίδες)
Πώς το φτιάχνουμε Ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2-3΄ τα καβουροπόδαρα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε την ψίχα, τη στύβουμε και τη χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σιμπουλέτ, λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και αυγά ουασάμπι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε την καβουροσαλάτα σε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω λίγα λαχανικά και σαλατικά, περιχύνουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών και το ελαιόλαδο.
*Τη γιαπωνέζική μαγιονέζα μπορείτε να αντικαταστήσετε με μια light που θα βρείτε στο super market. To yuzu και το ουασάμπι θα βρείτε στα asian σούπερ μάρκετ που πια υπάρχουν παντού σε όλη την Αθήνα.
Γιατί να πάω στο Ακρωτήρι Boutique
● Γιατί καλοκαίρι χωρίς Ακρωτήρι δεν γίνεται! Είναι πάντα ένα από τα πιο hot στέκια της παραλιακής.
● Για τα θεματικά του πάρτι με τις ωραίες μουσικές και τους γνωστούς djs.
● Για την πολύ καλή δημιουργική, μεσογειακή του κουζίνα, αλλά και τα πρωτότυπα κοκτέιλ.
Β. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς, 210 9859.147-9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.