Θεματα

Φτιαξ' το κι εσύ: Καβουροσαλάτα

Μια σαλάτα δροσερή, νόστιμη και με πολύ ωραία εμφάνιση.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 344
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13883-31089.jpg

Μια σαλάτα δροσερή, νόστιμη και με πολύ ωραία εμφάνιση.Τη συνταγή μάς τη δίνει ο γνωστός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που επιμελείται το μενού στο Ακρωτήρι Boutique.

Τι χρειαζόμαστε  1 κιλό καβουροπόδαρα king crab Αλάσκας ● 100 γρ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα ● 1 κ. σούπας αυγά ουασάμπι ● σιμπουλέτ (μικρό κρεμμυδάκι) ● λίγη καυτερή πιπεριά jalopeno

Για τη σάλτσα 2 κ. σούπας χυμό yuzu ● 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού ● 2 κ. σούπας χυμό γκρέιπ φρουτ ● 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα Διάφορα σαλατικά: iceberg, λόλες, endives, άγρια ρόκα, σπαράγγια, καρότο, μάνγκο, αγγούρι (σε λεπτές λωρίδες)

Πώς το φτιάχνουμε Ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2-3΄ τα καβουροπόδαρα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε την ψίχα, τη στύβουμε και τη χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σιμπουλέτ, λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και αυγά ουασάμπι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε την καβουροσαλάτα σε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω λίγα λαχανικά και σαλατικά, περιχύνουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών και το ελαιόλαδο.

*Τη γιαπωνέζική μαγιονέζα μπορείτε να αντικαταστήσετε με μια light που θα βρείτε στο super market. To yuzu και το ουασάμπι θα βρείτε στα asian σούπερ μάρκετ που πια υπάρχουν παντού σε όλη την Αθήνα.

Γιατί να πάω στο Ακρωτήρι Boutique

● Γιατί καλοκαίρι χωρίς Ακρωτήρι δεν γίνεται! Είναι πάντα ένα από τα πιο hot στέκια της παραλιακής.

● Για τα θεματικά του πάρτι με τις ωραίες μουσικές και τους γνωστούς djs.

● Για την πολύ καλή δημιουργική, μεσογειακή του κουζίνα, αλλά και τα πρωτότυπα κοκτέιλ.

Β. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς, 210 9859.147-9

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.