- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μια σαλάτα δροσερή, νόστιμη και με πολύ ωραία εμφάνιση.Τη συνταγή μάς τη δίνει ο γνωστός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που επιμελείται το μενού στο Ακρωτήρι Boutique.
Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό καβουροπόδαρα king crab Αλάσκας ● 100 γρ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα ● 1 κ. σούπας αυγά ουασάμπι ● σιμπουλέτ (μικρό κρεμμυδάκι) ● λίγη καυτερή πιπεριά jalopeno
Για τη σάλτσα 2 κ. σούπας χυμό yuzu ● 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού ● 2 κ. σούπας χυμό γκρέιπ φρουτ ● 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα Διάφορα σαλατικά: iceberg, λόλες, endives, άγρια ρόκα, σπαράγγια, καρότο, μάνγκο, αγγούρι (σε λεπτές λωρίδες)
Πώς το φτιάχνουμε Ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2-3΄ τα καβουροπόδαρα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε την ψίχα, τη στύβουμε και τη χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σιμπουλέτ, λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και αυγά ουασάμπι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε την καβουροσαλάτα σε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω λίγα λαχανικά και σαλατικά, περιχύνουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών και το ελαιόλαδο.
*Τη γιαπωνέζική μαγιονέζα μπορείτε να αντικαταστήσετε με μια light που θα βρείτε στο super market. To yuzu και το ουασάμπι θα βρείτε στα asian σούπερ μάρκετ που πια υπάρχουν παντού σε όλη την Αθήνα.
Γιατί να πάω στο Ακρωτήρι Boutique
● Γιατί καλοκαίρι χωρίς Ακρωτήρι δεν γίνεται! Είναι πάντα ένα από τα πιο hot στέκια της παραλιακής.
● Για τα θεματικά του πάρτι με τις ωραίες μουσικές και τους γνωστούς djs.
● Για την πολύ καλή δημιουργική, μεσογειακή του κουζίνα, αλλά και τα πρωτότυπα κοκτέιλ.
Β. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς, 210 9859.147-9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.