![13883-31089.jpg 13883-31089.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/04/27/13883-31089.jpg)
Μια σαλάτα δροσερή, νόστιμη και με πολύ ωραία εμφάνιση.Τη συνταγή μάς τη δίνει ο γνωστός σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που επιμελείται το μενού στο Ακρωτήρι Boutique.
Τι χρειαζόμαστε 1 κιλό καβουροπόδαρα king crab Αλάσκας ● 100 γρ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα ● 1 κ. σούπας αυγά ουασάμπι ● σιμπουλέτ (μικρό κρεμμυδάκι) ● λίγη καυτερή πιπεριά jalopeno
Για τη σάλτσα 2 κ. σούπας χυμό yuzu ● 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού ● 2 κ. σούπας χυμό γκρέιπ φρουτ ● 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα Διάφορα σαλατικά: iceberg, λόλες, endives, άγρια ρόκα, σπαράγγια, καρότο, μάνγκο, αγγούρι (σε λεπτές λωρίδες)
Πώς το φτιάχνουμε Ρίχνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2-3΄ τα καβουροπόδαρα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε την ψίχα, τη στύβουμε και τη χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σιμπουλέτ, λίγη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά και αυγά ουασάμπι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε την καβουροσαλάτα σε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω λίγα λαχανικά και σαλατικά, περιχύνουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών και το ελαιόλαδο.
*Τη γιαπωνέζική μαγιονέζα μπορείτε να αντικαταστήσετε με μια light που θα βρείτε στο super market. To yuzu και το ουασάμπι θα βρείτε στα asian σούπερ μάρκετ που πια υπάρχουν παντού σε όλη την Αθήνα.
Γιατί να πάω στο Ακρωτήρι Boutique
● Γιατί καλοκαίρι χωρίς Ακρωτήρι δεν γίνεται! Είναι πάντα ένα από τα πιο hot στέκια της παραλιακής.
● Για τα θεματικά του πάρτι με τις ωραίες μουσικές και τους γνωστούς djs.
● Για την πολύ καλή δημιουργική, μεσογειακή του κουζίνα, αλλά και τα πρωτότυπα κοκτέιλ.
Β. Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς, 210 9859.147-9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.