Θεματα

Το πάθος της Ανδαλουσίας στο νησί των Ιπποτών

Αυθεντική ισπανική κουζίνα και flamenco στον υπέροχο κήπο του καζίνου Ρόδου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135811-310085.jpg

Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, συναντάει το φλογερό ταπεραμέντο της Ανδαλουσίας. Για 10 μέρες η Ρόδος φοράει κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά, χτυπάει τα τακούνια της στους ρυθμούς του φλαμένκο και έχει στα χείλη τη γεύση της Ισπανίας. Όσοι βρεθείτε από τις 19 έως τις 28 Αυγούστου στο νησί των Ιπποτών, αξίζει να περάσετε μια νύχτα στον καταπράσινο κήπο του Garden Cafe στο Καζίνο Ρόδου. Εδώ στήνει τότε τον εκρηκτικό χορό της μια ομάδα κορυφαίων Ισπανών χορευτών.

Το Flamenco ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, χορεύοντας από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης για να καταλήξει να είναι ο πλέον χαρακτηριστικός χορός της Ισπανίας και ένας από τους πιο δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ομάδα των Ισπανών που έρχονται στη Ρόδο για αυτές τις δέκα μέρες του Αυγούστου, έχουν ετοιμάσει ένα show γεμάτο πάθος και ερωτισμό. Με φωνές νοτισμένες από το ζεστό μεσογειακό ταπεραμέντο, κίνηση έντονα θεατρική και τους ήχους από τον χτύπο των ποδιών πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο ξύλινο πάτωμα παρασέρνουν τους θεατές σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στην όμορφη Ανδαλουσία.

Ταυτόχρονα ο γνωστός Ισπανός σεφ, Rafael Maza, έρχεται στη Ρόδο για αυτό το συναπάντημα των μεσογειακών λαών και βάζει τη δική του πινελιά στο αυγουστιάτικο φεστιβάλ. Ο Rafael ετοιμάζει για τους θεατές τις γεύσεις που εκείνος ξέρει καλύτερα...Τσορίθο, παέγια, χαμόν ιμπέρικο, μορθίγια, μπουτιφάρα, μεγάλη ποικιλία τυριών (όπως manchego, cabrales, valdeon, idiazabal, roncal κ.α.), θαλασσινών, ψαρικών και κρεατικών, αλλά και πολλές ακόμα ισπανικές λιχουδιές συνθέτουν έναν μπουφέ γεμάτο χρώματα και αρώματα της Μεσογείου, δίπλα στη θάλασσα. Από εδώ, στο ωραιότερο σημείο της πόλης της Ρόδου, ξεκινάει το ταξίδι στις πιο γευστικές περιοχές της Ισπανίας, με τη συνοδεία του ανδαλουσιανού, άκρως ερωτικού χορού.

image

*Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 22410 97400

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.