Θεματα

Το καρπούζι αλλιώς

 Ο βασιλιάς του καλοκαιριού σε 9 νέες εκδοχές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135111-308472.jpg

Καρπούζι με φέτα, καρπούζι με κουκούτσια, καρπούζι μετά τη θάλασσα και πριν τη θάλασσα, καρπούζι για πρωινό, για μεσημεριανό και για βραδυνό. Βρήκαμε στο ίντερνετ 9 νέους τρόπους να εκμεταλλευτείς το δώρο αυτό του θεού στον άνθρωπο που στην Ελλάδα βρίσκεται σε πληθώρα.

1.Καρπούζι σε μαργαρίτα

image

2. Πίκλες από καρπούζι

image

Κόψτε σε κομματάκια το ανοιχτό πράσινο μέρος της φλούδας και αποθηκεύστε το σε ξύδι με κανέλλα για ένα χειμωνιάτικο σνακ που θυμίζει καλοκαίρι.

3.Σαλάτα + Καρπούζι = καλοκαίρι.

image

4. Σπιτικό παγωτό με καρπούζι.

image

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, ένα ωραίο σνακ είναι γιαούρτι και γάλα κονσέρβας, ανακατεμένο με καρπούζι χτυπημένο στο μπλέντερ. Το αφήνουμε μερικές ώρες να παγώσει στο ψυγείο και... βουαλά.

5. Η ντοματόσουπα, το γνωστό gazpacho, αποκτά νέα διάσταση εάν προσθέσουμε καρπούζι στη συνταγή.

image

6. Καρπουζογρανίτα.

image

Εάν δεν έχετε το ειδικό αξεσουάρ για γρανίτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοθήκες και στερεωμένα ξυλάκια.

7. Καλαμάκια φρούτων για ένα δροσερό και κομψό καλοκαιρινό σνακ.

image

8. Καρπουζόσουπα: καρπούζι με γιαούρτι, λεμόνι ή λάιμ και λίγο μέλι. Ιδανικό για παιδιά.

image

9. Σούπερ υγιεινό και καλοκαιρινό smoothie με καρπούζι και φράουλα. Μιαμ.

image 

Πηγή 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.