Ο Υδροβάτης στη Σκύρο σε πάει την τέλεια κρουαζιέρα
Βουτιές σε παρθένες παραλίες και αστακομακαρονάδα εν πλω!
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές και γαστρονομικές εμπειρίες στη Σκύρο είναι η ημερήσια κρουαζιέρα στο Σαρακήνικο. Από το λιμάνι αναχωρεί το πρωί ο Υδροβάτης -ένα διώροφο μεταλλικό σκάφος- για μια εκδρομή που κάνει η Skyros Sea Tours στα νοτιοδυτικά παράλια της Σκύρου. Τελικός προορισμός το νησάκι Σαρακήνικο, μπροστά από τον όρμο Τρεις Μπούκες.
Ο όρμος αυτός προφυλαγμένος από τους ανέμους, αλλά και το βλέμμα των περαστικών στόλων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια των πειρατών στο Αιγαίο, κατά τον Μεσαίωνα. Εκεί έκρυβαν τα καράβια τους και χρησιμοποιούσαν το γλυφό νερό από τις πηγές που υπήρχαν.
Στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν ναύσταθμος για τον Βρετανικό στόλο και σήμερα είναι μία βάση τορπιλάκατων για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Το ταξίδι μέχρι το Σαρακήνικο βαστά γύρω στη μιάμιση ώρα και οι ταξιδιώτες κατά τη διαδρομή έχουν την ευτυχία να δουν ένα παρθένο τοπίο –η νοτιοανατολική Σκύρος δεν κατοικείται και είναι βοσκότοπος αιγοπροβάτων αλλά και ο τόπος διαχείμανσης των άγριων αλόγων της Σκύρου- και πανέμορφα ψηλά βράχια κατά μήκος της παραλίας.
Μόλις το σκάφος φθάσει στον προορισμό του, το πλήρωμα του σκάφους αποβιβάζει τους επιβάτες σε μια ερημική αμμουδιά, ανοίγονται ομπρέλες και προσφέρονται στην παραλία οι πρώτοι ελαφριοί μεζέδες – οι παραδοσιακές λαδόπιτες – με τα ουζάκια για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για τις βουτιές στα καταγάλανα νερά. Μετά το μπάνιο και τις βόλτες στην τριγύρω ακτή, που είναι κατάφυτη από μυρωδικά σχίνα, έρχεται η ώρα του γεύματος στο πάνω κατάστρωμα του σκάφους. Φυσικά πρωταγωνιστής του πληθωρικού τσιμπουσιού – που περιλαμβάνει τοματοσαλάτες με το ντόπιο ξυνοτύρι, λαδόπιτες κλπ- είναι η σκυριανή αστακομακαρονάδα, που την ετοιμάζει το πλήρωμα «παρουσία του πελάτη». Ένα παραδοσιακό έδεσμα – ο αστακός είναι ταυτισμένος με τη Σκύρο – που απέχει από τις γκλαμουράτες αστακομακαρονάδες της lifestyle εποχής.
Skyros Sea Tours - σκάφος Υδροβάτης, Σκύρος, 22220 93100, skyros-sea-tours.webs.com
*Για το αλογάκι της Σκύρου διαβάστε εδώ.
**Για την ταβέρνα Άγιος Πέτρος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.