Τα πιο επιτυχημένα business stories
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Λαός θαλασσινός αλλά και μαζί λαός λιχούδης, μια αδυναμία στο θέμα ψαροφαγία την έχουμε. Όλα τα ψάρια, μικρά - μεγάλα, μαζί και οι πάσης φύσεως και εμπνεύσεως μεζέδες, τα όστρακα και οι σαλατίτσες που ταιριάζουν με όλα τα παραπάνω, απλά μας ξετρελαίνουν. Όλον τον χρόνο και κυρίως τώρα που είναι καλοκαίρι τα αποθεώνουμε. Σας αποκαλύπτω τα δικά μου αγαπημένα:
Θαλασσινός
Η αλήθεια είναι πως μια φορά να πας, κολλάς και την κάνεις τη «δική» σου ψαροταβέρνα για το υπόλοιπο του βίου-μιλώ από προσωπική πείρα. Κοντά 30 χρόνια τώρα το θέμα «θάλασσα» το παίζουν στα δάχτυλα. Δεν ξέρω τι να τους πρωτοδιαλέξω σαν μεγάλο τους ατού… Τα μεγάλα ψάρια που είναι πάντα πεντάφρεσκα και τέλεια ψημένα, τα μεζεδάκια που ξεκινούν από απλές κατασκευές και φτάνουν σε ωραιότατες δημιουργικές προτάσεις, τα σαλατικά ωμά ή βραστά και πάντα μερακλίδικα, τις αλοιφές, τα αλίπαστα που φτιάχνουν μόνοι τους, τα γλυκά με την πολίτικη εσάνς; Προσθέστε και το ειδυλλιακό ντεκόρ-τραπεζάκια κάτω από τις μουριές, ησυχία, δροσιά, γραφικό στενό στις Τζιτζιφιές που σε ταξιδεύει σε εποχές της αθηναϊκής αθωότητας; Όλα σας λέω είναι ένα θαλασσινό ποίημα. Λυσικράτους 32& Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Τραβόλτα
Πολλοί ισχυρίζονται πως η ψαροφαγία εκεί αποτελεί πραγματική εμπειρία και…ψέματα δεν λένε. Ντεκόρ με κομμάτια από παλιά καΐκια, στους τοίχους δίχτυα και λοιπά θαλασσινά μοτίβα. Στην κουζίνα παίζει σε ίσες δόσεις η πάντα καταπληκτική πρώτη ύλη και η έντονη δημιουργική διάθεση. Εξαιρετικοί και στο τηγάνι και στη σχάρα, αγαπούν και τα «φτηνόψαρα»-να φας γόπα, αθερίνα, μπαρμπουνάκι που «μιλάνε». Κι ακόμη κάνουν τέλεια ταραμοσαλάτα, κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και νιώτικο τυρί, μπάμιες με ροφό, χουνκιάρ με τσιπούρα, κοντοσούβλι καλαμάρι φρέσκο ή γόπα, σπετζοφάι με λουκάνικα από σουπιά, κι ένα σωρό άλλα πιάτα που συνέχεια εμπλουτίζονται με νέες θαλασσινές ψαροδημιουργίες. Ανοικτά μεσημέρι-βράδυ. Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, 2105719222
Μπαρμπουνάκι
Έχει και το Κολωνάκι το δικό του και παρότι μικρό είναι ήδη το στέκι της ψαροφαγίας για όσους κινούνται στην ευρύτερη του κέντρου περιοχή. Έχει όλα όσα περιμένεις από μια καθαρόαιμη ψαροταβέρνα, δηλαδή ξεκινάς με τη σαλάτα του ψαρά-όλα τα μαναβικά πεντάφρεσκα-, συνεχίζεις με ωραία μεζεδάκια, χταποδάκι μερακλίδικο, όλη την γκάμα των τηγανητών (άπαιχτο τηγάνι), κουτσομούρες, φιλέτα μπαρμπουνιού, καλαμαράκια, προσθέτεις και την άπαιχτη τηγανητή πατάτα (σε κατσαρόλα παρακαλώ!), για να περάσεις σε σαρδέλες ή μπακαλιαράκια στη σχάρα, μεγάλα φρέσκα ψάρια, λαβράκι μαριναρισμένο, ενώ μεγάλη δύναμη έχει και στις μακαρονάδες-με γαρίδες, καραβίδες, μύδια κλπ. Στα συν οι καλές τιμές και η μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα. Μεσημέρι-βράδυ. Χάρητος 39β, Κολωνάκι, 2107242717
Θανάσης
Από τις παλιές, δοκιμασμένες ψαροταβέρνες που μαζεύει χρόνια τώρα κόσμο που αγαπά το καλό ψάρι και ξέρει να το εκτιμήσει. Κάτσε στην αυλή (δηλαδή πεζοδρόμιο) για ωραία πρώτα, πεντανόστιμο σαγανάκι γαρίδες, αλλά και μύδια αχνιστά, τόνο καπνιστό, τα άπαντα του τηγανιού, ωραία σαρδελίτσα στη σχάρα, πολύ καλό και πάντα φρέσκο μεγάλο ψάρι πελαγίσιο ψημένο στην εντέλεια. Συμπαθητικό χύμα κρασί. Κ. Κανάρη 43, Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής, 2106004056
Το Απόμερο
Η τέλεια κατάληξη μετά από μπάνιο κάπου στα νότια. Αγαπημένη ταβέρνα από αυτές με τη μεγάλη δροσερή αυλή, τις μουριές και το χαλικάκι, στο βάθος θέα-θάλασσα να συμπληρώνει το ειδύλλιο. Έχει απ’ όλα, δηλαδή και κρεατικά, αλλά είναι πολύ καλή και στα της θαλάσσης. Ξεκινάμε με τα κλασικά, σαλάτες, κολοκυθάκι τηγανητό, χταποδάκι στα κάρβουνα, σαρδελίτσες, καλαμαράκια, συνεχίζουμε με φρέσκα ψάρια στη σχάρα. Και μπακαλιάρος σκορδαλιά για τους λάτρεις. Χώρος για να παίζουν τα παιδιά, ανοιχτή μεσημέρι-βράδυ. 56ο χλμ Λ. Σουνίου, Θέση Θυμάρι, Σούνιο, 2291038855
Αρχική φωτογραφία: Απόμερο
Δειτε περισσοτερα
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
On the road again: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει...
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
170 παραστάσεις διαμορφώνουν το φετινό θεατρικό τοπίο