- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσιπούρα πλακί
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις»
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις», μας δίνουν τη δική τους απλή και νόστιμη συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη ● 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες ● 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● φρέσκο δυόσμο ● 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες ● 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Πώς τo φτιάχνουμε Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να βράσουν λίγο στο ίδιο ζουμάκι όπου έχει βγάλει το κρεμμύδι, προσθέτοντας και το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Γιατί να πας στο «Καλλίστη Γεύσις»
* Γιατί μαγειρεύουν παραδοσιακή κουζίνα μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο και εξαιρετικά νόστιμο στιλ.
* Για τις πολύ συχνές εκδηλώσεις με τοπικές κουζίνες και προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
* Για τις Κυριακές μεσημέρι, που μοιάζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της πιο χρυσοχέρας θείας σου.
* Για τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις εξίσου χαλαρές τιμές.
Tips
● Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με φρέσκια ρίγανη και θα έχουμε πάλι ένα δροσερό αποτέλεσμα.
● Επίσης, ιδανικά συνοδεύεται με Ρομπόλα Gentilini από την Κεφαλονιά.
Καλλίστη Γεύσις Ασκληπιού 137, 210 6453.179
ΤΑ ΝΕΑ της πολης
● Vaudeville, νέο μπιστρό με Ελληνογάλλο σεφ ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Barceloneta. ● Χάμα το όνομα του επίσης καινούργιου asian στη Γλυφάδα, με ωραία μπάρα, κοκτέιλς και κοσμοσυρροή. ● Το Mono, στο πλάι της Μητρόπολης, έγινε τάπας αλά ελληνικά.● Νέος σεφ στην Aleria ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, με θητεία στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου. ● Στο Hamptons cupcakes της Nicole Kotovos στην Κηφισιά γίνεται χαμός για τα περίφημα cupcakes (πάρε το choco-choco), αλλά και για τα βιολογικά τσάγια. ● Του «Μακρυγιάννη» στο Παγκράτι έγινε Ελλάς, όπως παλιά, και πέρασε στην κατηγορία μπιραρία. ● Χαλυβουργείο στα Πετράλωνα, καινούργιο, με ντεκόρ ανάλογο του ονόματος, μεζέδες και πολλά πιάτα, live μουσική το Σ/Κ.
FOODONOMICS
Οι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο, αλλά κι όταν βγαίνουν δεν επιλέγουν πλέον υπερβολικά γεύματα αλλά κυρίως υγιεινές τροφές με ελεγμένα υλικά και ήπιους τρόπους μαγειρέματος. Επίσης, 9 στους 10 απαιτούν περισσότερη διαφάνεια όταν τρώνε εκτός σπιτιού. Πρόκειται για τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας “World Menu Report”,που διενήργησε η Unilever Food Solutions, στην οποία αναφέρθηκε και ο «παγκοσμιοποιημένος» όρος Foodonomics, που στην ουσία αποτυπώνει την τάση των ανθρώπων διεθνώς να ξέρουν περισσότερα για τα πιάτα που παραγγέλνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.