Θεματα

Βασίλαινας: Ένας Πειραιώτης στην Αθήνα

Το ιστορικό εστιατόριο πήρε το χώρο που ήταν το Αλάτσι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132325-300751.jpg

Κοντά 100 χρόνια κρατάει η ιστορία του Βασίλαινα, ενός, σχεδόν θρυλικού, εστιατορίου από το οποίο έχουν περάσει γενιές και γενιές καλοφαγάδων. Στα τραπέζια του έχουν καθίσει τα πιο γνωστά ονόματα της διεθνούς σκηνής είτε πρόκειται για σταρ μεγάλου διαμετρήματος είτε για πολιτικούς (όπως ο Τσώρτσιλ). Και βέβαια όλη η εγχώρια show biz, μαζί και σύμπασα η ελληνική διανόηση.

Στην «καινούργια» του περίοδο, τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο εξαιρετικό εστιατόριο με δημιουργική κουζίνα που όμως πατάει γερά στην ελληνική παράδοση αλλά και στην ιστορία που κουβαλάει. Μεγάλο και φανατικό το κοινό του και αρκετά πιστό αν σκεφτεί κανείς ότι κατεβαίνει κάθε τόσο στο λιμάνι για να απολαύσει την κουζίνα του. Για όλους αυτούς όμως έχω καλά νέα… Το εστιατόριο ανεβαίνει και στην Αθήνα και παίρνει τον χώρο που βρίσκαμε μέχρι πρότινος το Αλάτσι. Οι εργασίες προχωράνε πυρετωδώς ώστε ο αθηναϊκός Βασίλαινας να είναι έτοιμος μέσα στο φθινόπωρο ενώ το πειραιώτικο πόστο θα παραμείνει κι αυτό ανοιχτό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.