- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
1 αβοκάντο
Μισό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
Ανθόνερο
Μα τι ωραία που είναι στον βυθό. Εδώ, ο χρόνος κυλάει αργά. Η ζωή μένει πάντα κολλημένη κάπου εκεί ανάμεσα στα πορτοκαλί κοράλλια. Εδώ δεν χρειάζεται να πάρω αποφάσεις καθοριστικές, να βιώσω δραματικές αλλαγές, να το ζήσω το έργο μας μέχρι το τέλος του.
Πόσο ωραίο είναι το νερό εδώ στα βαθιά. Οι ενοχές μου γίνονται μπουρμπουλήθρες και τρομάζουν τα ψάρια. Τα λάθη μου θάβονται μέσα στην άμμο σαν θησαυροί. Και εγώ, καταπολεμώ τη συναισθηματική μου αφυδάτωση με γοργονίσια μακροβούτια. Δεν βγαίνω έξω να πάρω ανάσα καθόλου. Αν βγω, θα πρέπει να το δεχτώ. Αν κάτι με πνίγει εδώ μέσα στα βάθη του νερού, είναι η μνήμη του σώματος. Το σώμα με ταλαιπωρεί και όχι τα συναισθηματικά συνήθη μιάου μιάου.
Δεν θέλω να σε δω, δεν θέλω να σε ακούσω, δεν θέλω να σου μιλήσω, όμως μπορείς καθώς θα φεύγεις να μένεις μέσα μου; Γίνεται καθώς χανόμαστε να χύνουμε συγχρόνως; Αυτό είναι το τελευταίο μου οχυρό. Το σώμα σου. Και πριν το δώσεις αλλού – αν ήδη δεν το έχεις δώσει- θα το κρατάω σαν άγκυρα μου, εδώ στα υγρά τα βάθη.
Αν φύγεις, θα χάσω όλο τον προσανατολισμό της ζωής μου. Πολύ πιθανό να με παρασύρουν τα ρεύματα και να βγω στους ανοιχτούς ωκεανούς. Αν μείνεις, δεν ξέρω. Πολύ πιθανό να τα χάσω όλα. Πολύ πιθανό να μην επιζήσει κανείς από αυτό το ναυάγιο. Θα μείνω στον βυθό, όσο πρέπει. Όσο χρειάζομαι. Ένα καλοκαίρι, δύο καλοκαίρια. Όλα τα καλοκαίρια.
Κάποτε όμως αρχίζω να κρυώνω. Δεν υπάρχεις πουθενά, ούτε εσύ, ούτε η άγκυρα, ούτε το υδάτινο σώμα που αγαπώ. Βγάζω το κεφάλι διστακτικά από το νερό. Κοιτάζω απέξω και ο ξαφνικός ήλιος μου καίει το πρόσωπο, δεν έχω συνηθίσει τόσο φως, τόσο καιρό μέσα στο μυστικό μου βυθό. Αν ήσουν εδώ, θα μου έλεγες «όλο δραματουργίες γράφεις. Ψέματα στα ψέματα. Βγάλε τη μάσκα να σε δούμε ποια είσαι, που μονίμως το παίζεις πόνος και οδυρμός. Βγάλε τη μάσκα να δούμε, που φοβάσαι μη φανείς». Δεν είναι αλήθεια αυτές οι ιστορίες, επέμενα πάντα. Μυθοπλασίες είναι. Άντε και μερικές υποψίες. Ή μήπως όχι;
Αφήνω τα λέπια μου έξω από την πόρτα. Τα πράγματα σου τα πήρες από το σπίτι το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Τινάζω τις μνήμες του βυθού. Δεν τελείωσα μαζί του. Πάντα θα τον επισκέπτομαι για να σε βρίσκω. Αγάπη μου. Ξαπλώνω στο διπλό κρεβάτι και βάζω τη μάσκα μου. Ένα αβοκάντο χτυπημένο (και να΄ταν μόνο αυτό) στο μπλέντερ, χυμός από μισό λεμόνι, 2 κουταλιές μέλι, θυμαρίσιο κατά προτίμηση και ανθόνερο. Μπόλικο ανθόνερο. Για τη μόνιμη αφυδάτωση. Κρύβω όσα δεν θέλω να φανούν όπως λες, πίσω από βιταμίνες A, B, C και E για να γίνω ξανά γκόμενα. Να μην είμαι άλλο ψάρι. Αυτή είναι η μάσκα μου αγόρι μου για σήμερα. Βαθιά ενυδάτωση. Βαθιά ανάπλαση. Βαθιά αναδόμηση. Και ναι. Είχες και σε αυτό δίκιο. Τώρα για σένα γράφω. Σε σένα αναφέρομαι με τη γνωστότατη μου υπερβολή. Σε σένα απευθύνομαι. Με ακούς; Το ξέρω ότι με ακούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.