- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![13151-29614.jpg 13151-29614.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/03/23/13151-29614.jpg)
Μ’ αρέσει που η Αθήνα έχει θάλασσα και πολλές φορές παραξενεύομαι που κάνουμε σαν να το ξεχνάμε… Μ’ αυτές τις σκέψεις και με την πληροφορία ότι στην παραλιακή άνοιξε καινούργιο και καλό beer restaurant κατεβαίνω τη Συγγρού. Στο Beertuoso απ’ έξω βλέπω συνωστισμό – κι άλλοι το ’χουν αμέσως μάθει. Μέσα θερμή ατμόσφαιρα, κόκκινα χρώματα, μουσικές που φτιάχνουν τη διάθεση και κόσμος πολύς να μπερδεύεται γλυκά. Το Beertuoso έχει δύο επίπεδα, κάτω το μπαρ, δίπλα του ο dj με την κονσόλα του, ψηλά τραπέζια με σκαμπό αλλά και καναπέδες επίσης με τραπέζια για φαγητό. Πάνω άλλη μια σάλα που λειτουργεί σαν «μπαλκόνι». Κόσμος κι εδώ πολύς, παρέες μεγάλες και ζευγάρια τρώνε, πίνουν και ρίχνουν κλεφτές ματιές στους κάτω.
Το καινούργιο bar-resto αγαπά πολύ την μπίρα, στον κατάλογό του έχει γύρω στις 70 επιλεγμένες ετικέτες και διαθέτει 6 δικά του βαρέλια με τις top μπίρες απ’ όλο τον κόσμο (τα οποία παρακαλώ συντηρεί στο υπόγειο σε ειδικό ψυκτικό θάλαμο). Γύρω από την μπίρα έχει συνθέσει και το μενού του, αλλά όπως διαπιστώνω με πιάτα όχι «μπιροφαγητού» μόνο, αλλά με προτάσεις που βρίσκεις σ’ ένα εστιατόριο με υψηλές απαιτήσεις. Προσπερνώντας τη λίστα των σαρακοστιανών, για αρχή πήραμε την “Beertuoso”, την πιο απόλυτη σε γεύση και μέγεθος σαλάτα που έχεις δει ποτέ, με πεκορίνο, παξιμαδάκια, ξινομυζήθρα, λουκάνικο, ντοματίνια και φουντούκια να την κάνουν έξτρα λαχταριστή. Συνεχίζουμε με ριζότο και πάλι “Beertuoso”, ένα αναπάντεχα νόστιμο πιάτο με σταφίδες, κάρι και λεπτές φέτες απάκι. Προσθέτουμε αρνάκι μπουγιουρντί και καβουρμά μέσα σε πιτάκια μαζί με φάβα Σαντορίνης – αυτή την τόσο πετυχημένη εκδοχή σε φάβα δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι τη γεύομαι σε μπιραρία. Πίνουμε μπίρες τσέχικες, βέλγικες, μαύρες, κόκκινες, ξανθές και τις κατεβάζουμε σαν νεράκι, μαζί προσθέτουμε κι ένα κότσι χοιρινό, ok, το must της μπίρας, που γι’ αυτό εδώ το έχουν φτιάξει τέλεια. Ενθουσιασμένοι με το φαγητό γνωρίζουμε και το σεφ, το νεαρό και γλυκύτατο Δημήτρη Μίχα. Ύστερα από ώρα κατεβαίνουμε στο μπαρ για «σκληρά» ποτά και κοκτέιλ. Το Beertuoso παίζει lounge, pop, soul, jazz, ethnic, rock, μαύρες πολύ καλές μουσικές, το ξεκινάει από το απόγευμα χαλαρά και γκαζώνει όσο η ώρα προχωράει και η διάθεση του κόσμου ανεβαίνει. Τις Τρίτες και Τετάρτες έχει live, ανοίγει το Σ/Κ και μεσημέρι, έχει διάθεση για όλα και ταυτόχρονα είναι χαλαρό. Με τις πρώτες καλοκαιρίες θα ανοίξει και τη βεράντα του, μια αγκαλιά από πράσινο κι απέναντι τη θάλασσα να μυρίζει και να σου ανοίγει την καρδιά. Οι τιμές είναι παραπάνω από καλές (ένα ζευγάρι μπορεί να φάει και να πιει με 20 ευρώ), έχει τις καθημερινές happy hour με όση βαρελίσια μπίρα θες με 9 ευρώ και 30% σε όλα τα υπόλοιπα. Για φαγητό –που συστήνεται ανεπιφύλακτα–, για μπίρες ή ποτό, ή απλά για happy ατμόσφαιρα και καλή μουσική, είναι ένας νέος προορισμός που αξίζει να τον κάνεις στέκι σου.
BEERTUOSO, Λ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, 210 9836.550, ανοιχτά κάθε μέρα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.