- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μ’ αρέσει που η Αθήνα έχει θάλασσα και πολλές φορές παραξενεύομαι που κάνουμε σαν να το ξεχνάμε… Μ’ αυτές τις σκέψεις και με την πληροφορία ότι στην παραλιακή άνοιξε καινούργιο και καλό beer restaurant κατεβαίνω τη Συγγρού. Στο Beertuoso απ’ έξω βλέπω συνωστισμό – κι άλλοι το ’χουν αμέσως μάθει. Μέσα θερμή ατμόσφαιρα, κόκκινα χρώματα, μουσικές που φτιάχνουν τη διάθεση και κόσμος πολύς να μπερδεύεται γλυκά. Το Beertuoso έχει δύο επίπεδα, κάτω το μπαρ, δίπλα του ο dj με την κονσόλα του, ψηλά τραπέζια με σκαμπό αλλά και καναπέδες επίσης με τραπέζια για φαγητό. Πάνω άλλη μια σάλα που λειτουργεί σαν «μπαλκόνι». Κόσμος κι εδώ πολύς, παρέες μεγάλες και ζευγάρια τρώνε, πίνουν και ρίχνουν κλεφτές ματιές στους κάτω.
Το καινούργιο bar-resto αγαπά πολύ την μπίρα, στον κατάλογό του έχει γύρω στις 70 επιλεγμένες ετικέτες και διαθέτει 6 δικά του βαρέλια με τις top μπίρες απ’ όλο τον κόσμο (τα οποία παρακαλώ συντηρεί στο υπόγειο σε ειδικό ψυκτικό θάλαμο). Γύρω από την μπίρα έχει συνθέσει και το μενού του, αλλά όπως διαπιστώνω με πιάτα όχι «μπιροφαγητού» μόνο, αλλά με προτάσεις που βρίσκεις σ’ ένα εστιατόριο με υψηλές απαιτήσεις. Προσπερνώντας τη λίστα των σαρακοστιανών, για αρχή πήραμε την “Beertuoso”, την πιο απόλυτη σε γεύση και μέγεθος σαλάτα που έχεις δει ποτέ, με πεκορίνο, παξιμαδάκια, ξινομυζήθρα, λουκάνικο, ντοματίνια και φουντούκια να την κάνουν έξτρα λαχταριστή. Συνεχίζουμε με ριζότο και πάλι “Beertuoso”, ένα αναπάντεχα νόστιμο πιάτο με σταφίδες, κάρι και λεπτές φέτες απάκι. Προσθέτουμε αρνάκι μπουγιουρντί και καβουρμά μέσα σε πιτάκια μαζί με φάβα Σαντορίνης – αυτή την τόσο πετυχημένη εκδοχή σε φάβα δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι τη γεύομαι σε μπιραρία. Πίνουμε μπίρες τσέχικες, βέλγικες, μαύρες, κόκκινες, ξανθές και τις κατεβάζουμε σαν νεράκι, μαζί προσθέτουμε κι ένα κότσι χοιρινό, ok, το must της μπίρας, που γι’ αυτό εδώ το έχουν φτιάξει τέλεια. Ενθουσιασμένοι με το φαγητό γνωρίζουμε και το σεφ, το νεαρό και γλυκύτατο Δημήτρη Μίχα. Ύστερα από ώρα κατεβαίνουμε στο μπαρ για «σκληρά» ποτά και κοκτέιλ. Το Beertuoso παίζει lounge, pop, soul, jazz, ethnic, rock, μαύρες πολύ καλές μουσικές, το ξεκινάει από το απόγευμα χαλαρά και γκαζώνει όσο η ώρα προχωράει και η διάθεση του κόσμου ανεβαίνει. Τις Τρίτες και Τετάρτες έχει live, ανοίγει το Σ/Κ και μεσημέρι, έχει διάθεση για όλα και ταυτόχρονα είναι χαλαρό. Με τις πρώτες καλοκαιρίες θα ανοίξει και τη βεράντα του, μια αγκαλιά από πράσινο κι απέναντι τη θάλασσα να μυρίζει και να σου ανοίγει την καρδιά. Οι τιμές είναι παραπάνω από καλές (ένα ζευγάρι μπορεί να φάει και να πιει με 20 ευρώ), έχει τις καθημερινές happy hour με όση βαρελίσια μπίρα θες με 9 ευρώ και 30% σε όλα τα υπόλοιπα. Για φαγητό –που συστήνεται ανεπιφύλακτα–, για μπίρες ή ποτό, ή απλά για happy ατμόσφαιρα και καλή μουσική, είναι ένας νέος προορισμός που αξίζει να τον κάνεις στέκι σου.
BEERTUOSO, Λ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, 210 9836.550, ανοιχτά κάθε μέρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.