- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Passepartout μάλλον το ξέρεις από τα πάρτι του. Είναι το all day café bar που έδωσε ζωντάνια στη Σκουφά. Τώρα σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποια από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά και μπίρες.
Στη wine list του θα βρεις 58 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα από 35 παραγωγούς, από πολύ γνωστά ονόματα του χώρου όπως Γεροβασιλείου, Τσέλεπος, Κτήμα Άλφα, έως καινούργιες και πολύ ελπιδοφόρες προσπάθειες, σαν το Κτήμα Τ-οινος, το Κτήμα Μερκούρη και τους Κίκονες από τη μακρινή Κομοτηνή. Μπορείς, ακόμη, να δοκιμάσεις ελληνικά σταφύλια με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, όπως το κρητικό Βιδιανό που εξελίσσεται σε παγκόσμιο trend στην οινογνωσία, ενώ περίπου 15 από τις ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι.
Παράλληλα, και σε πείσμα των καιρών, φιλοξενεί 10 premium ελληνικές μπίρες όλων των τύπων (IPA, Stout, Red κ.ά.) από 7 ελληνικές μικροζυθοποιίες.
Σκουφά 47, 210 3645546, Fb: Passepartout Café
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.