- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Γεύσεις του κόσμου κάνουν πάρτι στην Κολοκοτρώνη
Swing, φαλάφελ, σαγκρία, capoeira και άλλα εξωτικά κερασάκια στην τούρτα του Etnico
![130615-296107.jpg 130615-296107.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/06/09/130615-296107.jpg)
Από τη στιγμή που άνοιξε, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Τη μια στιγμή ήσουν στο κέντρο της Αθήνας, την αμέσως επόμενη ταξίδευες για Μεξικό, γνώριζες τη γεύση της Ινδίας, χάζευες τα παραδοσιακά μοτίβα της Αραβίας, έφτανες στο τέρμα του ταξιδιού με μια τελευταία στάση στην Ασία. Ναι, το Etnico είναι σίγουρα το πιο γευστικό αεροπλάνο που πέρασε ποτέ από αυτή την πόλη. Δεν είναι ότι την κουζίνα του δεν την έχουμε δοκιμάσει αλλού, άλλωστε πρόκειται για το μικρό αδερφάκι των πολυεθνικών εστιατορίων Altamira. Αλλά τόσο αληθινές γεύσεις «του δρόμου», σερβιρισμένες με παιχνίδια, ethnic μουσικές και ταξιδιάρα ατμόσφαιρα, όχι, δεν είχαμε ξανασυναντήσει σε αυτή την πόλη.
Εδώ και ένα χρόνο όλες οι ώρες της ημέρας χορταίνουν με βελούδινες chimichangas, με τραγανά φαλάφελ, με εξωτικές samosas και καυτερά burritos. Με δυο λόγια το πιο ενδιαφέρον street food του κόσμου βρήκε το σπίτι του σε αυτό πολύχρωμο μαγαζάκι της Κολοκοτρώνη, που σε λίγες μέρες γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Για αυτό και ετοιμάζει γιορτή μεγάλη, μια χρωματιστή φιέστα ανάλογη του χαρακτήρα του.
Οι επόμενες δύο Κυριακές θα κυλήσουν έχοντας ως σήμα κατατεθέν τον χορό και θα δώσουν στην πόλη τον ξέφρενο παλμό που της αξίζει. Την Κυριακή 12 Ιουνίου (στις 20.00) η ομάδα Pa Bailar θα παρασύρει το Etnico σε μία βραδιά γεμάτη με swing, μαργαρίτες και πολλή σαγκρία. Όσοι δεν ξέρετε swing, δεν είναι λόγος για να αποθαρρυνθείτε, το αντίθετο μάλιστα: οι Pa Bailar θα σας δείξουν τα βήματα.
Η επόμενη Κυριακή, κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στις 19 Ιουνίου, παίρνουμε μια γεύση από τη βραζιλιάνικη ψυχή, ακροβατώντας ανάμεσα στον χορό και στις πολεμικές τέχνες. Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Είναι μια ξέφρενη γιορτή Capoeira! Το χορευτικό group Baraccao Da Capoeira Athens δεν χορεύει-ακροβατεί-πολεμάει μόνο, αλλά μας μαθαίνει και τα βασικά της Capoeira (ντύσου άνετα, ποτέ δεν ξέρεις), ενώ εμείς τσιμπολογάμε falafel και πίνουμε δροσερά και άκρως καλοκαιρινά cocktails.
Κολοκοτρώνη 22, 211 4113880, Fb: Etnico/ Alternative Street Cuisine
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.