Γεύσεις του κόσμου κάνουν πάρτι στην Κολοκοτρώνη
Swing, φαλάφελ, σαγκρία, capoeira και άλλα εξωτικά κερασάκια στην τούρτα του Etnico
Από τη στιγμή που άνοιξε, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Τη μια στιγμή ήσουν στο κέντρο της Αθήνας, την αμέσως επόμενη ταξίδευες για Μεξικό, γνώριζες τη γεύση της Ινδίας, χάζευες τα παραδοσιακά μοτίβα της Αραβίας, έφτανες στο τέρμα του ταξιδιού με μια τελευταία στάση στην Ασία. Ναι, το Etnico είναι σίγουρα το πιο γευστικό αεροπλάνο που πέρασε ποτέ από αυτή την πόλη. Δεν είναι ότι την κουζίνα του δεν την έχουμε δοκιμάσει αλλού, άλλωστε πρόκειται για το μικρό αδερφάκι των πολυεθνικών εστιατορίων Altamira. Αλλά τόσο αληθινές γεύσεις «του δρόμου», σερβιρισμένες με παιχνίδια, ethnic μουσικές και ταξιδιάρα ατμόσφαιρα, όχι, δεν είχαμε ξανασυναντήσει σε αυτή την πόλη.
Εδώ και ένα χρόνο όλες οι ώρες της ημέρας χορταίνουν με βελούδινες chimichangas, με τραγανά φαλάφελ, με εξωτικές samosas και καυτερά burritos. Με δυο λόγια το πιο ενδιαφέρον street food του κόσμου βρήκε το σπίτι του σε αυτό πολύχρωμο μαγαζάκι της Κολοκοτρώνη, που σε λίγες μέρες γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Για αυτό και ετοιμάζει γιορτή μεγάλη, μια χρωματιστή φιέστα ανάλογη του χαρακτήρα του.
Οι επόμενες δύο Κυριακές θα κυλήσουν έχοντας ως σήμα κατατεθέν τον χορό και θα δώσουν στην πόλη τον ξέφρενο παλμό που της αξίζει. Την Κυριακή 12 Ιουνίου (στις 20.00) η ομάδα Pa Bailar θα παρασύρει το Etnico σε μία βραδιά γεμάτη με swing, μαργαρίτες και πολλή σαγκρία. Όσοι δεν ξέρετε swing, δεν είναι λόγος για να αποθαρρυνθείτε, το αντίθετο μάλιστα: οι Pa Bailar θα σας δείξουν τα βήματα.
Η επόμενη Κυριακή, κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στις 19 Ιουνίου, παίρνουμε μια γεύση από τη βραζιλιάνικη ψυχή, ακροβατώντας ανάμεσα στον χορό και στις πολεμικές τέχνες. Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Είναι μια ξέφρενη γιορτή Capoeira! Το χορευτικό group Baraccao Da Capoeira Athens δεν χορεύει-ακροβατεί-πολεμάει μόνο, αλλά μας μαθαίνει και τα βασικά της Capoeira (ντύσου άνετα, ποτέ δεν ξέρεις), ενώ εμείς τσιμπολογάμε falafel και πίνουμε δροσερά και άκρως καλοκαιρινά cocktails.
Κολοκοτρώνη 22, 211 4113880, Fb: Etnico/ Alternative Street Cuisine
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.