- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![130596-296016.jpg 130596-296016.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/06/09/130596-296016.jpg)
Τέτοια εποχή ψάχνουμε με μανία όλες εκείνες τις αφορμές που θα μας βγάλουν έξω από το σπίτι. Μια τέτοια καυτή περίπτωση είναι και το street food party του Mama Roux, γνωστό για τις φιέστες του που γεμίζουν με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο όλο τον πεζόδρομο της Αιόλου.
Φέτος η μεξικάνικη γιορτή θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 21.00. Σημείωσέ το στα τεφτέρια σου, γιατί αυτή είναι η ώρα που θα τα ζήσεις όλα. Θα χορέψεις σε ξέφρενους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, θα δοκιμάσεις παραδοσιακές λιχουδιές του Μεξικού, θα πιεις όλα αυτά τα ποτά που έτσι κι αλλιώς αγαπάς (τεκίλαααα… αλλά και μαργαρίτες, bloody marias, mango mojitos κ.α.), θα ταξιδέψεις για λίγο στην πολύχρωμη χώρα με τη μαγευτική φωνή της μεξικανής τραγουδίστριας Martha Moreleοn.
Με δυο λόγια θα ακούσεις (και θα κουνηθείς σε) salsa, cumbia και latin ρυθμούς, με μια τεκίλα στο ένα χέρι και ένα burrito (αλλά και enchilladas ή quesadillas) στο άλλο. Viva la Mexico!
Αιόλου 48, 213 0048382, Fb: Mama Roux
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.