Θεματα

Καλοκαιρινό πρωινό oatmeal ροδάκινο

#healthy #vegan #delicious

50853-112658.jpg
Αντζέλικα Μισιτζή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130078-294442.jpg

Τα ροδάκινα έχουν κάνει πλέον την εμφάνιση τους στα ράφια των οπωροπωλείων. Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές αλμυρές, ζαχαροπλαστικής, το απολαμβάνουμε σκέτο, το συνδυάζουμε σε χυμούς.

Καιρός είναι να δοκιμάσεις τον συνδυασμό της γλύκας του ροδάκινου με την κρεμώδη υφή της βρώμης σε ένα μπoλ γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια!

image

Υλικά

• 1 κούπα νερό ή γάλα της επιλογής σου

• 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

• 1 μεσαίου μεγέθους ροδάκινο κομμένο σε μικρά κυβάκια

• λίγη κανέλα και αλάτι

Μέθοδος

1. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί ένα μικρό κατσαρολάκι με το νερό (ή το γάλα).

2. Κόβουμε το ροδάκινο σε μικρά κυβάκια.

3. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ροδάκινο και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού στο ελάχιστο.

4. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

5. Αφήνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Ανάλογα μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω γάλα, νερό ή αν το θέλουμε πιο συμπαγές, μερικές κουταλιές με βρώμη ακόμα.

6. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με μέλι για περισσότερη γλύκα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Περισσότερο vegan foodporn στο instagram: @misitzi

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.