- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![50853-112658.jpg 50853-112658.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/50853-112658.jpg)
![130078-294442.jpg 130078-294442.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/06/04/130078-294442.jpg)
Τα ροδάκινα έχουν κάνει πλέον την εμφάνιση τους στα ράφια των οπωροπωλείων. Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές αλμυρές, ζαχαροπλαστικής, το απολαμβάνουμε σκέτο, το συνδυάζουμε σε χυμούς.
Καιρός είναι να δοκιμάσεις τον συνδυασμό της γλύκας του ροδάκινου με την κρεμώδη υφή της βρώμης σε ένα μπoλ γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια!
Υλικά
• 1 κούπα νερό ή γάλα της επιλογής σου
• 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
• 1 μεσαίου μεγέθους ροδάκινο κομμένο σε μικρά κυβάκια
• λίγη κανέλα και αλάτι
Μέθοδος
1. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί ένα μικρό κατσαρολάκι με το νερό (ή το γάλα).
2. Κόβουμε το ροδάκινο σε μικρά κυβάκια.
3. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ροδάκινο και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού στο ελάχιστο.
4. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
5. Αφήνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Ανάλογα μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω γάλα, νερό ή αν το θέλουμε πιο συμπαγές, μερικές κουταλιές με βρώμη ακόμα.
6. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με μέλι για περισσότερη γλύκα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Περισσότερο vegan foodporn στο instagram: @misitzi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.