- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Υλικά:
Μερέντα
Κουτάλι σούπας
Εννοείται ότι πάντα έχει σημασία το μέγεθος. Το μέγεθος του κουταλιού. Το μέγεθος του θυμού. Το μέγεθος της απιστίας. Κάθομαι οκλαδόν στο πάτωμα της κουζίνας μου και κάνω τα πικρά γλυκά. Δεν με εξιτάρει το κατσικάκι αυγολέμονο που έχω από το μεσημέρι στην κατσαρόλα. Δεν με γοητεύει η σαλάτα με λόλα, ρόδι και κουκουνάρι που έχω ανέγγιχτη στο ψυγείο.
Την απογοήτευση μου, την τρώω κουταλιά-κουταλιά και θέλω οι κουταλιές να είναι χορταστικές για μην ξεχνάω τι περνάω. Και θέλω οι μπουκιές μου να είναι λιγωτικές για να θυμάμαι τι μου έκανες. Αν μπορούσα, θα πασάλειβα όλη την κουζίνα σοκολάτα για να κυλιστώ μέσα στην αμαρτία σου και να με πάρει ο ύπνος. Να έχω έστω μια μικρή πιθανότητα για όνειρα γλυκά.
Όχι, δεν θα κοιμηθώ. Στον ύπνο ξανά δεν θα με πιάσεις. Ξύπνησα και θα μείνω ξύπνια μέχρι να φάω όλη τη μερέντα. Μέχρι να σοκολατοσκάσω από το κακό μου. Μια κουταλιά για τα φιλιά που μου έδινες με τις ώρες. Άλλη μια, για τις φορές που μου ορκίστηκες ευτυχία και ζωή χαρισάμενη. Μια ακόμα για τα ξημερώματα που ξυπνούσαμε τους γείτονες από τα γαμήσια.
Μια μικρή μίζερη, για όλα τα δείγματα που είχα από καιρό και έκανα ότι δεν έβλεπα. Μια ακόμα, σχεδόν μισή, για τις φορές που βαριόσουν να βγούμε βόλτα ή σε έπαιρνε ο ύπνος αγκαλιά με το τηλεκοντρόλ. Άντε άλλη μια, για τα μηνύματα που έστελνες από το κινητό νύχτα και δεν σε ρωτούσα, γιατί δεν ήμουν τέτοιος τύπος. Και μια τελευταία καύλα μου, γεμάτη, γενναιόδωρη και παχιά, για το βλέμμα σου το ένοχο, όταν άνοιξες την πόρτα και έφυγες.
Η καλύτερη άμυνα είναι επίθεση έτσι δεν είναι; Και εσύ παίζεις ξύλο εδώ και καιρό με τις υποψίες μου, μονίμως αμυνόμενος και θύμα των θυμάτων. Γυρίζω το κουτάλι ανάποδα και σε βομβαρδίζω με τα μαύρα κατακάθια της ξεθυμασμένης γλύκας. Πάρε μια που δεν το παραδέχτηκες από την αρχή, αλλά μας είχες στο δούλεμα και στην αμφιβολία. Πάρε και άλλη που σου έπεσε και δουλειά και ήσουν διαρκώς απασχολημένος για να πάρεις ένα τηλέφωνο.
Πάρε άλλη μια – αυτή ήταν καλή – που για ένα χωρισμό φταίνε και οι δύο, δεν μπαίνει τρίτο πρόσωπο στη μέση αν δεν υπάρχει ήδη ρωγμή. Πόσες χιλιάδες βαζάκια μερέντας χρειάζονται για να κολλήσω ξανά όλα αυτά που έσπασες; Πόσα μυριάδες κιλά σοκολάτας πρέπει να χυθούν μέσα μου, για να μπορέσω, να βρω δύναμη να σηκωθώ από το κρύο πάτωμα αυτής της κουζίνας;
Πετάω το κουτάλι στο νεροχύτη. Όχι. Το πετάω στα σκουπίδια όπως είναι μαζί με τη μερέντα, τις σκέψεις, τους φόβους, τις στιγμές, τα ψέμματα, τις φριχτές αλήθειες, την άλλη, εμένα, εσένα, τους γείτονες που πια δεν ενοχλούνται από μεταμεσονύχτια γαμήσια. Εννοείται ότι πάντα έχει σημασία το μέγεθος. Το μέγεθος του κουταλιού. Το μέγεθος του θυμού. Το μέγεθος της απιστίας. Το μέγεθος. Εντάξει. Έχουμε δει και καλύτερα αγόρι μου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.