- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Οι λαλάδες είναι κατακόκκινες τουλίπες που ανθίζουν κάθε άνοιξη στη Χίο ομορφαίνοντας το νησί. Τέσσερα είδη της θεωρούνται απειλούμενα και χρήζουν προστασίας, γεγονός που έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς βοτανολόγους.
Οι Λαλάδες στου Ψυρρή, πάλι, είναι ένα εναλλακτικό παντοπωλείο που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Ανήκει στην Ιωάννα Φραγκίσκου που είναι και η ίδια από τη Χίο. «Πάντα ήθελα κάτι δικό μου. Ένα μικρό μαγαζάκι πόλης. Ένα μικρό café ή ένα μπιστρό ή ένα παντοπωλείο. Κατέληξα στο παντοπωλείο μετά από έρευνα πάνω στην κοιλιοκάκη, μια ασθένεια από την οποία πάσχει πολύς κόσμος και που αδυνατεί να φάει προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Αρκετοί νομίζουν ότι πρόκειται για μόδα αλλά είναι πολλά τα παιδιά που υποφέρουν ακόμα κι αν φάνε ένα ψίχουλο. Ένιωσα ότι θέλω να προσφέρω. Είναι πολύ συγκινητικό όταν έρχονται τουρίστες από τα γύρω Hostels και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να βρουν τρόφιμα που χρειάζονται. Η αρχική ιδέα ήταν να ανοίξω ένα κατάστημα μόνο με τέτοια προϊόντα αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να στηθεί επιχειρηματικά, οπότε συμβιβάστηκα με διάφορα προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και συμβατικά/βιολογικά – δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στους παραγωγούς», μας εξιστορεί. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι ενδιάμεσο. Παρόλο που είναι παντοπωλείο, στην αυλή υπάρχει τραπεζάκι αλλά και καρέκλες που συχνά φιλοξενούν φίλους, γείτονες και γνωστούς που κάθονται εκεί για τσάι ή άλλα σπάνια ροφήματα.
Το φιλόξενο παντοπωλείο της Ιωάννας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Αν και μικρό μπορείς να βρεις και του πουλιού το γάλα. Τα προϊόντα τα ψάχνει ένα-ένα. Βρήκαμε ταχίνι ψημένο σε ξυλόφουρνο, αβγά ελευθέρας βοσκής, ζυμωτό ψωμί, φουντουκοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, σπάνια βότανα και χίλια δυο καλούδια. Φυσικά, μπορεί κανείς να τα απολαύσει και στην ανοιξιάτικη αυλή του.
Info: Πλατεία Αγίων Αναργύρων 3, Ψυρρή, 2103255407 fb: https://www.facebook.com/lalades.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.