Θεματα

Ανθισμένες Λαλάδες

Από τη Χίο στην καρδιά του Ψυρρή

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128938-291318.jpg

Οι λαλάδες είναι κατακόκκινες τουλίπες που ανθίζουν κάθε άνοιξη στη Χίο ομορφαίνοντας το νησί. Τέσσερα είδη της θεωρούνται απειλούμενα και χρήζουν προστασίας, γεγονός που έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς βοτανολόγους.

image

image

Οι Λαλάδες στου Ψυρρή, πάλι, είναι ένα εναλλακτικό παντοπωλείο που άνοιξε πριν από περίπου ένα χρόνο στην πλατεία Αγίων Αναργύρων. Ανήκει στην Ιωάννα Φραγκίσκου που είναι και η ίδια από τη Χίο. «Πάντα ήθελα κάτι δικό μου. Ένα μικρό μαγαζάκι πόλης. Ένα μικρό café ή ένα μπιστρό ή ένα παντοπωλείο. Κατέληξα στο παντοπωλείο μετά από έρευνα πάνω στην κοιλιοκάκη, μια ασθένεια από την οποία πάσχει πολύς κόσμος και που αδυνατεί να φάει προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Αρκετοί νομίζουν ότι πρόκειται για μόδα αλλά είναι πολλά τα παιδιά που υποφέρουν ακόμα κι αν φάνε ένα ψίχουλο. Ένιωσα ότι θέλω να προσφέρω. Είναι πολύ συγκινητικό όταν έρχονται τουρίστες από τα γύρω Hostels και έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να βρουν τρόφιμα που χρειάζονται. Η αρχική ιδέα ήταν να ανοίξω ένα κατάστημα μόνο με τέτοια προϊόντα αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να στηθεί επιχειρηματικά, οπότε συμβιβάστηκα με διάφορα προϊόντα υγιεινής διατροφής αλλά και συμβατικά/βιολογικά – δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στους παραγωγούς», μας εξιστορεί. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι ενδιάμεσο. Παρόλο που είναι παντοπωλείο, στην αυλή υπάρχει τραπεζάκι αλλά και καρέκλες που συχνά φιλοξενούν φίλους, γείτονες και γνωστούς που κάθονται εκεί για τσάι ή άλλα σπάνια ροφήματα.

image

image

Το φιλόξενο παντοπωλείο της Ιωάννας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Αν και μικρό μπορείς να βρεις και του πουλιού το γάλα. Τα προϊόντα τα ψάχνει ένα-ένα. Βρήκαμε ταχίνι ψημένο σε ξυλόφουρνο, αβγά ελευθέρας βοσκής, ζυμωτό ψωμί, φουντουκοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, σπάνια βότανα και χίλια δυο καλούδια. Φυσικά, μπορεί κανείς να τα απολαύσει και στην ανοιξιάτικη αυλή του.

image

image

Info: Πλατεία Αγίων Αναργύρων 3, Ψυρρή, 2103255407 fb: https://www.facebook.com/lalades.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.