Μπορεί οι περισσότεροι να πίνουμε ένα καφέ στο πόδι, αλλά σε άλλες χώρες παραδοσιακά πρωινά περιλαμβάνουν πράγματα από αυτά που μας κυνηγούσε η μαμά μας με το κουτάλι και τα φτύναμε. Φαντάσου να τρως φακές για πρωινό…
Τέλος πάντων, τα περισσότερα από τα πιάτα που ακολουθούν περιλαμβάνουν ρύζι, ενώ το πιο κοντινό στις ελληνικές συνήθειες είναι μάλλον το γερμανικό. Στο τέλος, μια σούπερ αηδιαστική έκπληξη.
1. Μεξικό, Zacahuil
Ένα πιάτο που προέρχεται από το Νότιο Μεξικό. Χρειάζεται ώρες για να προετοιμαστεί και περιλαμβάνει καλαμπόκι με μπόλικα μπαχαρικά, τα οποία τοποθετούν πάνω σε φύλλα μπανάνας και μετά προσθέτουν κομμάτια κρέατος (κοτόπουλο, γαλοπούλα ή χοιρινό). Στη συνέχεια, ο μάγειρας δένει τα φύλλα μπανάνας και βάζει το μείγμα στο φούρνο μέχρι αυτά να μαυρίσουν. Το εσωτερικό τότε έχει γίνει λουκούμι!
2. Κίνα, Chang fen
Παραδοσιακό κινέζικο πρωινό που φτιάχνεται από πάστα ρυζιού, αυγά, κρέας και λαχανικά στον ατμό. Συνήθως σερβίρεται με σάλτσα σόγιας (καθόλου πρωτότυπο για κινέζικο), λάδι και σκόρδο.
3. Φιλιππίνες, Champorado
Πουτίγκα ρυζιού με σοκολάτα και μια πρέζα συμπυκνωμένου γάλακτος.
4. Ιράν, Haleem
Σιτάρι, μαγειρεμένο στον ατμομάγειρα, με γαλοπούλα, λιωμένο βούτυρο και κανέλλα. Καμιά φορά προσθέτουν ρύζι ή φακές. Χμ. Γαλοπούλα και κανέλλα; Δε νομίζω.
5. Βιετνάμ, Broken Rice
Ρύζι κατασκευασμένο από σπασμένα δημητριακά. Αυτό το πιάτο είναι φτηνό, και «φιλικό προς το χρήστη» για πρωινή κατανάλωση. Προστίθεται ψητό χοιρινό και χοιρινή πέτσα, καθώς κι ένα αυγό στον ατμό. (Και μετά λένε ότι είναι εύπεπτο για πρωί).
6. Γερμανία, Brötchen, wurste
Απλά πράγματα: ψωμάκι, τυράκι, λουκανικάκια, βούτυρο και μαρμελαδίτσα. Α, και καφές βέβαια.
7.Ιαπωνία wafuu
Ρύζι, σούπα miso, λαχανικά τουρσί, ψάρι και κουκιά που έχουν υποστεί ζύμωση. Τι πιο απλό για τις 7 το πρωί.
8. Ινδία, Idli and Sambar
Τα πιάτα στην Ινδία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά ανά περιοχή, και το συγκεκριμένο συνήθως το βρίσκουμε στο Νότο. Κατασκευάζεται από αλεύρι ρυζιού και φακής και συνήθως σερβίρεται με τσάτνει και sambar(ένα ζωμό με βάση τις φακές). Φακές, το αγαπημένο μου (μπιαχ).
9.Παλαιστίνη, Falafel
Που να φαντάζονταν οι Παλαιστίνιοι ότι θα σέρβιραν για πρωινό το πιο χίπστερ πιάτο στην Ελλάδα. Λιωμένα ρεβύδια με μαϊντανό και κόλιανδρο.
10. Νότια Κορέα
Σε όλα τα κορεάτικα πιάτα υπάρχουν δυο βασικοί πυλώνες: το κίμτσι, δηλαδή καυτερό λάχανο τουρσί, και ρύζι. Επίσης, συνήθως στο τραπέζι θα βρεις ψάρι, λαχανικά, σούπα και καμιά φορά και κρέας.
11. Περού, Cuy
Μπιαχ. Μπιαχ. Μπιαχ. Αυτό είναι ένα ινδικό χοιρίδιο και το μαγειρεύουν ολόκληρο, με τα δόντια και τα νύχια. Εντάξει, να σεβόμαστε το τι τρώνε οι άλλοι λαοί. Αλλά μπιαχ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.