Μπορεί οι περισσότεροι να πίνουμε ένα καφέ στο πόδι, αλλά σε άλλες χώρες παραδοσιακά πρωινά περιλαμβάνουν πράγματα από αυτά που μας κυνηγούσε η μαμά μας με το κουτάλι και τα φτύναμε. Φαντάσου να τρως φακές για πρωινό…
Τέλος πάντων, τα περισσότερα από τα πιάτα που ακολουθούν περιλαμβάνουν ρύζι, ενώ το πιο κοντινό στις ελληνικές συνήθειες είναι μάλλον το γερμανικό. Στο τέλος, μια σούπερ αηδιαστική έκπληξη.
1. Μεξικό, Zacahuil
Ένα πιάτο που προέρχεται από το Νότιο Μεξικό. Χρειάζεται ώρες για να προετοιμαστεί και περιλαμβάνει καλαμπόκι με μπόλικα μπαχαρικά, τα οποία τοποθετούν πάνω σε φύλλα μπανάνας και μετά προσθέτουν κομμάτια κρέατος (κοτόπουλο, γαλοπούλα ή χοιρινό). Στη συνέχεια, ο μάγειρας δένει τα φύλλα μπανάνας και βάζει το μείγμα στο φούρνο μέχρι αυτά να μαυρίσουν. Το εσωτερικό τότε έχει γίνει λουκούμι!
2. Κίνα, Chang fen
Παραδοσιακό κινέζικο πρωινό που φτιάχνεται από πάστα ρυζιού, αυγά, κρέας και λαχανικά στον ατμό. Συνήθως σερβίρεται με σάλτσα σόγιας (καθόλου πρωτότυπο για κινέζικο), λάδι και σκόρδο.
3. Φιλιππίνες, Champorado
Πουτίγκα ρυζιού με σοκολάτα και μια πρέζα συμπυκνωμένου γάλακτος.
4. Ιράν, Haleem
Σιτάρι, μαγειρεμένο στον ατμομάγειρα, με γαλοπούλα, λιωμένο βούτυρο και κανέλλα. Καμιά φορά προσθέτουν ρύζι ή φακές. Χμ. Γαλοπούλα και κανέλλα; Δε νομίζω.
5. Βιετνάμ, Broken Rice
Ρύζι κατασκευασμένο από σπασμένα δημητριακά. Αυτό το πιάτο είναι φτηνό, και «φιλικό προς το χρήστη» για πρωινή κατανάλωση. Προστίθεται ψητό χοιρινό και χοιρινή πέτσα, καθώς κι ένα αυγό στον ατμό. (Και μετά λένε ότι είναι εύπεπτο για πρωί).
6. Γερμανία, Brötchen, wurste
Απλά πράγματα: ψωμάκι, τυράκι, λουκανικάκια, βούτυρο και μαρμελαδίτσα. Α, και καφές βέβαια.
7.Ιαπωνία wafuu
Ρύζι, σούπα miso, λαχανικά τουρσί, ψάρι και κουκιά που έχουν υποστεί ζύμωση. Τι πιο απλό για τις 7 το πρωί.
8. Ινδία, Idli and Sambar
Τα πιάτα στην Ινδία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά ανά περιοχή, και το συγκεκριμένο συνήθως το βρίσκουμε στο Νότο. Κατασκευάζεται από αλεύρι ρυζιού και φακής και συνήθως σερβίρεται με τσάτνει και sambar(ένα ζωμό με βάση τις φακές). Φακές, το αγαπημένο μου (μπιαχ).
9.Παλαιστίνη, Falafel
Που να φαντάζονταν οι Παλαιστίνιοι ότι θα σέρβιραν για πρωινό το πιο χίπστερ πιάτο στην Ελλάδα. Λιωμένα ρεβύδια με μαϊντανό και κόλιανδρο.
10. Νότια Κορέα
Σε όλα τα κορεάτικα πιάτα υπάρχουν δυο βασικοί πυλώνες: το κίμτσι, δηλαδή καυτερό λάχανο τουρσί, και ρύζι. Επίσης, συνήθως στο τραπέζι θα βρεις ψάρι, λαχανικά, σούπα και καμιά φορά και κρέας.
11. Περού, Cuy
Μπιαχ. Μπιαχ. Μπιαχ. Αυτό είναι ένα ινδικό χοιρίδιο και το μαγειρεύουν ολόκληρο, με τα δόντια και τα νύχια. Εντάξει, να σεβόμαστε το τι τρώνε οι άλλοι λαοί. Αλλά μπιαχ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.