![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![128641-290467.jpg 128641-290467.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/05/17/128641-290467.jpg)
Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Γκάτσος, σπούδασε Θεολογία στη Σερβία (και ο Άγιος Ευφρόσυνος είναι ο προστάτης των μαγείρων), έκανε τη μαγειρική του θητεία πάνω στην κουζίνα των μοναχών πηγαίνοντας ξανά και ξανά στο Άγιο Όρος, επί 20 χρόνια διατηρούσε γνωστό εστιατόριο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και πριν ένα χρόνο έστησε το όνειρό του σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.
Στο χώρο που ακροβατεί μεταξύ γκαλερί και…συνεργείου αυτοκινήτων, με μωσαϊκά, μαρμάρινα τραπέζια, και μπρούτζινους πολυέλαιους από το σπίτι του Τίτο (!), ο Γιώργος μαγειρεύει και σερβίρει με την αγάπη που προστάζει η κουζίνα των μοναχών. Στο πλευρό του, η οινολόγος και σομελιέ σύζυγος, Αθηνά Τσώλη φροντίζει να υπάρχει πάντα μια τέλεια ενημερωμένη κάβα.
Σε αυτό το περιβάλλον θα γνωρίσουμε από κοντά την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 τα κρασιά Μεγαπάνου. Για την περίσταση ο Γιώργος μαγειρεύει ένα μενού 9 πιάτων που τα έχει όλα. Από παστουρμά θαλάσσης Κομοτηνής και κατσικίσιο τουλουμοτύρι Κοζάνης, μέχρι καβουρμά με μοσχάρι και αρνί ή ακόμα στηθοπλευρές από νεαρό μοσχάρι σιγοψημένες στη σχάρα και σερβιρισμένες με γιούφκα Ξάνθης.
Αν δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα αυτό το υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον (από όλες τις πλευρές!) εστιατόριο, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις. Το μενού έχει €24/ άτομο (τα πιάτα είναι όλα στη μέση εκτός του κυρίως και του γλυκού).
Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι, 210 9246354
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.