- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τι χρειαζόμαστε 8 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα ● 3 κ.σ. κέτσαπ ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ● 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας ● 2 κ.σ. μέλι ● 1 κ.σ. Worcestershire sauce ● 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ● 1/4 κ.κ. πιπέρι καγιέν ή 2 κ.σ. σάλτσα τσίλι (γλυκιά) ● 1 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 κ.σ. κρασί
Πώς το φτιάχνουμε Πλένουμε καλά τα μπουτάκια, τα σκουπίζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε 2-3 φορές το μέρος του ψαχνού. Τα αφήνουμε, σε ένα πιάτο, στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να διαλυθεί καλά το μέλι. Χύνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, από αυτές που χρησιμοποιούμε για την κατάψυξη, και προσθέτουμε τα μπουτάκια. Την κλείνουμε καλά και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε τα μπουτάκια να καλυφτούν εντελώς από το μείγμα. Τα αφήνουμε μέσα στη σακούλα να μαριναριστούν για μία ώρα ή όλο το βράδυ στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μπουτάκια στη σχάρα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρνώντας προσεκτικά 1-2 φορές και αλείφοντας με το μείγμα που περίσσεψε για 20΄ περίπου. Τρυπάμε το σημείο με το περισσότερο κρέας, αν το υγρό που θα βγει έχει χρώμα κόκκινο τότε θέλει περίπου 10΄ ακόμα ψήσιμο.
Μάθε ιστορία Τόσο η ιστορία της τεχνικής του μπάρμπεκιου όσο και η ετυμολογία του όρου παραμένει ακόμα άγνωστη. Σύμφωνα με μια εκδοχή, όταν οι Ισπανοί έφτασαν στην Καραϊβική χρησιμοποίησαν τη λέξη barbacoa για να περιγράψουν τη μέθοδο αργού ψησίματος του κρέατος πάνω σε ξύλινα πλατό, των Ινδιάνων Taino. Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι η λέξη barbeque πηγάζει από την ινδιάνικη barbacoa, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι η λέξη προήλθε από τη γαλλική έκφραση barbe a que. Σύμφωνα με τους τελευταίους, όταν οι Γάλλοι έφτασαν στην Καραϊβική είδαν τους Ινδιάνους να ψήνουν ένα ολόκληρο γουρουνάκι στα κάρβουνα και εντυπωσιασμένοι ανέφεραν ότι οι ντόπιοι έψηναν τα κρέατα από τις «τρίχες του κεφαλιού μέχρι τα πόδια» (barbe a que).
Σκονάκι
Μπορούμε να τα ψήσουμε σε ένα ταψί με σχάρα, στο φούρνο, στους 200οC στον αέρα, για 20΄. Μετά τα βγάζουμε, τα αλείφουμε με τη μαρινάτα και τα ψήνουμε για άλλα 10΄.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.