Θεματα

Μπουτάκια κοτόπουλου ΒBQ

Barbe a que

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 337
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12854-29106.jpg

Τι χρειαζόμαστε 8 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα  ● 3 κ.σ. κέτσαπ ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ● 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας ● 2 κ.σ. μέλι ● 1 κ.σ. Worcestershire sauce ● 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ● 1/4 κ.κ. πιπέρι καγιέν ή 2 κ.σ. σάλτσα τσίλι (γλυκιά) ● 1 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 κ.σ. κρασί

Πώς το φτιάχνουμε Πλένουμε καλά τα μπουτάκια, τα σκουπίζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε 2-3 φορές το μέρος του ψαχνού. Τα αφήνουμε, σε ένα πιάτο, στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να διαλυθεί καλά το μέλι. Χύνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, από αυτές που χρησιμοποιούμε για την κατάψυξη, και προσθέτουμε τα μπουτάκια. Την κλείνουμε καλά και πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε  τα μπουτάκια να καλυφτούν εντελώς από το μείγμα. Τα αφήνουμε μέσα στη σακούλα να μαριναριστούν για μία ώρα ή όλο το βράδυ στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μπουτάκια στη σχάρα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γυρνώντας προσεκτικά 1-2 φορές και αλείφοντας με το μείγμα που περίσσεψε για 20΄ περίπου. Τρυπάμε το σημείο με το περισσότερο κρέας, αν το υγρό που θα βγει έχει χρώμα κόκκινο τότε θέλει περίπου 10΄ ακόμα ψήσιμο.

Μάθε ιστορία Τόσο η ιστορία της τεχνικής του μπάρμπεκιου όσο και η ετυμολογία του όρου παραμένει ακόμα άγνωστη. Σύμφωνα με μια εκδοχή, όταν οι Ισπανοί έφτασαν στην Καραϊβική χρησιμοποίησαν τη λέξη barbacoa για να περιγράψουν τη μέθοδο αργού ψησίματος του κρέατος πάνω σε ξύλινα πλατό, των Ινδιάνων Taino. Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι η λέξη barbeque πηγάζει από την ινδιάνικη barbacoa, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι η λέξη προήλθε από τη γαλλική έκφραση barbe a que. Σύμφωνα με τους τελευταίους, όταν οι Γάλλοι έφτασαν στην Καραϊβική είδαν τους Ινδιάνους να ψήνουν ένα ολόκληρο γουρουνάκι στα κάρβουνα και εντυπωσιασμένοι ανέφεραν ότι οι ντόπιοι έψηναν τα κρέατα από τις «τρίχες του κεφαλιού μέχρι τα πόδια» (barbe a que).

Σκονάκι

Μπορούμε να τα ψήσουμε σε ένα ταψί με σχάρα, στο φούρνο, στους 200οC στον αέρα, για 20΄. Μετά τα βγάζουμε, τα αλείφουμε με τη μαρινάτα και τα ψήνουμε για άλλα 10΄.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας                        

 jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.