- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπροστά από το μικρό παρκάκι, Β. Κωνσταντίνου και Ριζάρη, περνάω καθημερινά. Ρίχνω κλεφτές ματιές σε μαγαζί-φιλέτο που καιρό είναι κλειστό, προχτές βλέπω φως και μπαίνω. Η Fishαλίδα με όνομα μισό ψάρι, μισό… πιοτί, μετράει δυο βδομάδες ζωής και έχει ιδιοκτήτες συμπαθητικούς και μερακλήδες που λατρεύουν το ψάρι, το θεωρούν υπερτιμημένο και θελήσανε να κάνουν ένα εστιατόριο καλό, νόστιμο και προσιτό. Το χώρο τους τον φτιάξανε με χρώματα γαλάζια και πορτοκαλιά που κάνουν θαλασσινό κοντράστ, με πολύ άσπρο για να φωτίζει, με άνετα έπιπλα και υπέροχα φωτιστικά, με δύο επίπεδα, αν ανέβεις δυο σκαλιά θα βρεις το μπαρ και το μεγάλο του τραπέζι, εκεί κάθονται όσοι θέλουν τσίπουρα και κάτι ψιλό για να τσιμπήσουν.
Ο κατάλογος έχει πολλούς μεζέδες, έχει ψαράκια φτωχικά αλλά και ψάρι κατηγορίας άλφα-άλφα για τη σχάρα. Εμείς προχτές πέσαμε με τα μούτρα στους μεζέδες και ακούστε, φίλοι μου, τι παρέλασε από το τραπέζι μας, μια παρέα κομψή που θέλει να διατηρήσει τη γραμμή της… Ξεκινήσαμε με κακαβιά χυλωμένη, σκέτο άρωμα. Προσθέσαμε ταραμοσαλάτα, άσπρη και δυνατή, και αχινοσαλάτα. Συνεχίσαμε με συμιακό γαριδάκι τηγανητό, με φακές και καπνιστό κολιό, με χταποδάκι, με γαύρο μαρινάτο, με μπρουσκέτες με τις οποίες ξετρελάθηκα, φρυγανισμένα ψωμάκια με ψαχνά από γαριδούλες-καραβιδούλες τηγανισμένα με κομματάκια φέτας σε λάδι με μπούκοβο. Εκεί πάνω η παρέα πέρασε στο τρίτο Μαντινεία Τσέλεπου (έχουν μόνο καλά εμφιαλωμένα με τιμές από € 15), και συνέχισε με πετροσωλήνες γιουβετσάκι, με πατατοσαλάτα που την κάνει η μαμά τους (και ναι, ήταν μούρλια), βάλαμε τέλος με μια πιατέλα ζουμερές καραβίδες σχάρας, το κομψό μέρος της προχτεσινής ασυγκράτητης ψαροφαγίας. Υπήρχαν πολλά ακόμη, κατάφρεσκια όπως μας είπαν φέτα συναγρίδας, μπαρμπούνια μεγάλα και για σχάρα και για τηγάνι, φαγκρόπουλα, αλλά και μακαρονάδες με θαλασσινά, μελανόρυζο με τη σουπιά και το μελάνι της.
Η Fishαλίδα φέρνει ψάρια από Χαλκίδα και Ελαφόνησο, καλαμάρια από τα Κουφονήσια, όστρακα από τη Νέα Πέραμο και πιοτί όπως τσίπουρο από τη Λάρισα – μάθαμε ότι βρήκανε το καλύτερο και πήραν όλο το καζάνι! Από γλυκά κι εκεί επιδείξαμε αυτοσυγκράτηση, πήραμε τάρτα λεμόνι, γιαούρτι με σπιτικά γλυκά κουταλιού, τούρτα σοκολάτα πολύ ελαφριά και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό μέντα. Η Fishαλίδα είναι ανοιχτή μεσημέρι-βράδυ, το μεσημέρι έχει δύο οικονομικά μενού των € 20 (με 7 πιάτα) και των € 25 (με 9 πιάτα) συν τα τσίπουρα κερασμένα, βράδυ και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει parking δικό τους αλλά και το Polis Park απέναντι. Μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνουν το μαγαζί… καμπριολέ, ανοίγοντας ολόγυρα τις τζαμαρίες που έχουν θέα στο μικρό και καταπράσινο παρκάκι. Φυσικά θα είναι ανοιχτά από το πρωί την Καθαρή Δευτέρα.
FISHΑΛΙΔΑ Ναϊάδων 2 & Αντήνορος (Χίλτον), 210 7234.551
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.