Θεματα

Hanami, ανθισμένες κερασιές και Άνοιξη στα γιαπωνέζικα

Στο Tomoe γιορτάζουν με σπέσιαλ και για καλό σκοπό μενού

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τους Γιαπωνέζους το Hanami είναι η γιορτή της Άνοιξης, της Αναγέννησης και της Ελπίδας. Οι κερασιές ανθίζουν, το θέαμα και οι μυρωδιές της φύσης είναι συγκλονιστικά, οι κάτοικοι των πόλεων σπεύδουν στις εξοχές για πικ νικ κάτω από τα δέντρα.

Αλλά κι εδώ στην Αθήνα, το καλό γιαπωνέζικο εστιατόριο Tomoe γιορτάζει, και την Τρίτη 19 Απριλίου μας καλεί να γιορτάσουμε το Hanami, να γνωρίσουμε την Ιαπωνία αλλά και να στηρίξουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Με μια βραδιά που θα υμνεί την άνοιξη με χρώματα, εικόνες και μουσικές που μας μεταφέρουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

image

Ο Χρόνης Δαμαλάς στήνει ένα εξαιρετικό μενού που ξεκινάει με κοκτέιλ από κεράσια, βασιλικό και σότσου, συνεχίζει με Onigiri, ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, νόρι, παλαιωμένη σόγια με γιούζου, Karaage μαριναρισμένο κοτόπουλο, πιπερόριζα, φρέσκες πίκλες, Yakiniku, μοσχάρι, κολοκύθα, κόκκινο και λευκό miso, Sakura, τέλος, είναι το γλυκό όπου και πάλι πρωταγωνιστούν τα κεράσια μαζί με μπίτερ και λευκή σοκολάτα.

Τη βραδιά θα τιμήσει ο Ιάπωνας πρέσβης κύριος Masuo Nishibayashi ενώ από το μενού που θα κοστίζει 44 ευρώ το άτομο, τα 10 ευρώ θα δοθούν στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

image

Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 80 13 553