Θεματα

Hanami, ανθισμένες κερασιές και Άνοιξη στα γιαπωνέζικα

Στο Tomoe γιορτάζουν με σπέσιαλ και για καλό σκοπό μενού

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126159-283390.jpg

Για τους Γιαπωνέζους το Hanami είναι η γιορτή της Άνοιξης, της Αναγέννησης και της Ελπίδας. Οι κερασιές ανθίζουν, το θέαμα και οι μυρωδιές της φύσης είναι συγκλονιστικά, οι κάτοικοι των πόλεων σπεύδουν στις εξοχές για πικ νικ κάτω από τα δέντρα.

Αλλά κι εδώ στην Αθήνα, το καλό γιαπωνέζικο εστιατόριο Tomoe γιορτάζει, και την Τρίτη 19 Απριλίου μας καλεί να γιορτάσουμε το Hanami, να γνωρίσουμε την Ιαπωνία αλλά και να στηρίξουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Με μια βραδιά που θα υμνεί την άνοιξη με χρώματα, εικόνες και μουσικές που μας μεταφέρουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

image

Ο Χρόνης Δαμαλάς στήνει ένα εξαιρετικό μενού που ξεκινάει με κοκτέιλ από κεράσια, βασιλικό και σότσου, συνεχίζει με Onigiri, ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, νόρι, παλαιωμένη σόγια με γιούζου, Karaage μαριναρισμένο κοτόπουλο, πιπερόριζα, φρέσκες πίκλες, Yakiniku, μοσχάρι, κολοκύθα, κόκκινο και λευκό miso, Sakura, τέλος, είναι το γλυκό όπου και πάλι πρωταγωνιστούν τα κεράσια μαζί με μπίτερ και λευκή σοκολάτα.

Τη βραδιά θα τιμήσει ο Ιάπωνας πρέσβης κύριος Masuo Nishibayashi ενώ από το μενού που θα κοστίζει 44 ευρώ το άτομο, τα 10 ευρώ θα δοθούν στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

image

Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 80 13 553

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.