- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Hanami, ανθισμένες κερασιές και Άνοιξη στα γιαπωνέζικα
Στο Tomoe γιορτάζουν με σπέσιαλ και για καλό σκοπό μενού
Για τους Γιαπωνέζους το Hanami είναι η γιορτή της Άνοιξης, της Αναγέννησης και της Ελπίδας. Οι κερασιές ανθίζουν, το θέαμα και οι μυρωδιές της φύσης είναι συγκλονιστικά, οι κάτοικοι των πόλεων σπεύδουν στις εξοχές για πικ νικ κάτω από τα δέντρα.
Αλλά κι εδώ στην Αθήνα, το καλό γιαπωνέζικο εστιατόριο Tomoe γιορτάζει, και την Τρίτη 19 Απριλίου μας καλεί να γιορτάσουμε το Hanami, να γνωρίσουμε την Ιαπωνία αλλά και να στηρίξουμε τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Με μια βραδιά που θα υμνεί την άνοιξη με χρώματα, εικόνες και μουσικές που μας μεταφέρουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Ο Χρόνης Δαμαλάς στήνει ένα εξαιρετικό μενού που ξεκινάει με κοκτέιλ από κεράσια, βασιλικό και σότσου, συνεχίζει με Onigiri, ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, νόρι, παλαιωμένη σόγια με γιούζου, Karaage μαριναρισμένο κοτόπουλο, πιπερόριζα, φρέσκες πίκλες, Yakiniku, μοσχάρι, κολοκύθα, κόκκινο και λευκό miso, Sakura, τέλος, είναι το γλυκό όπου και πάλι πρωταγωνιστούν τα κεράσια μαζί με μπίτερ και λευκή σοκολάτα.
Τη βραδιά θα τιμήσει ο Ιάπωνας πρέσβης κύριος Masuo Nishibayashi ενώ από το μενού που θα κοστίζει 44 ευρώ το άτομο, τα 10 ευρώ θα δοθούν στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 210 80 13 553
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.