- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Η μεγάλη παράσταση του CTC
O διεθνούς φήμης σεφ San-Hoon Degeimbre και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης σε μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία
![126145-283326.jpg 126145-283326.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/04/15/126145-283326_0.jpg)
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είναι ένας σεφ απλά εξαιρετικός, με εντυπωσιακή σταδιοδρομία στη διάρκεια της οποίας έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια του κόσμου, δίπλα σε τεράστιες μορφές της παγκόσμιας γαστρονομίας. Του αρέσει συνεχώς να πειραματίζεται όπως του αρέσει και να καλεί τους πελάτες του σ’ ένα γαστρονομικό ταξίδι όπου οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και…ασύστολα.
Ο πρόσφατα βραβευμένος και με Χρυσό Σκούφο σεφ υποδέχεται στο εστιατόριο CTC, στο οποίο είναι σεφ αλλά και ιδιοκτήτης, στις 26 Απριλίου τον διεθνούς φήμης σεφ Sang-Hoon Degeimbre για να συμπρωταγωνιστήσουν στην ίδια παράσταση. Μια παράσταση που θα παιχτεί στα… σανίδια του CTC: ένα δείπνο «quatre mains», 23 πιάτων.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία, μια μοναδική –θα έλεγε κανείς- γαστριμαργική εμπειρία κατά την οποία κάθε σεφ θα ετοιμάσει 11 πιάτα και ένα ακόμη από κοινού. Το κοινό θα δοκιμάσει βραβευμένα πιάτα του διάσημου Βελγοκορεάτη σεφ, όπως τον αστακό με φράουλες και γκασπάτσο από κόκκινο λάχανο, την πειραγμένη προσέγγισή του στη βέλγικη σπεσιαλιτέ μύδια με πατάτες τηγανιτές, αλλά και τα καλύτερα πιάτα του CTC όπως βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, ναμελάκα λευκής σοκολάτας με βιολέτα και κόκκινα φρούτα.
Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το πάντρεμα της διακεκριμένης ομάδας οίνου του CTC με τον Sang-Hoon Degeimbre, καθώς ο τελευταίος φέρει τη διπλή ιδιότητα chef/ sommelier και θα προσθέσει τις πινελιές του στο beverage pairing της βραδιάς.
Sang-Hoon Degeimbre
Bonus έκπληξη μερικά πιάτα που θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους όπως η τερίνα σαρδέλας με ζελέ από ρετσίνα και πουρέ αμπελόφυλλο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, μόλις 30 οι τυχεροί. Η τιμή του μενού 23 πιάτων με συνοδεία 10 ποτών είναι €200/άτομο. Η προσέλευση αναμένεται αθρόα, οπότε κάντε κράτηση.
Info: Ουμπλιανής 14& Διοχάρους 27, 210 7228812. (H κράτηση θεωρείται έγκυρη με την προκαταβολή του 20% του ποσού. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 48 ώρες πριν το δείπνο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.