- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Μεθυσμένοι σεφ
Εκπομπή μαγειρικής με πιωμένους μάγειρες ξεκινάει στη Γαλλία και ξεσηκώνει αντιδράσεις
![112491-222742.jpg 112491-222742.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/112491-222742.jpg)
![125796-282489.jpg 125796-282489.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/04/12/125796-282489_0.jpg)
Φαντάσου δύο μεθυσμένους τύπους να μαγειρεύουν μπροστά στην κάμερα και να προτείνουν εξίσου μεθυσμένες συνταγές. Για την ακρίβεια δεν είναι εξαρχής μεθυσμένοι, αλλά πίνουν και φροντίζουν να γίνουν στη διάρκεια της εκπομπής. Το concept ανήκει σε μία καναδική εταιρεία παραγωγής στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Κεμπέκ, όπου αποτελεί ένα ήδη πετυχημένο πρόγραμμα με το όνομα «Les Recettes pompettes» (κάτι σαν «Οι μεθυσμένες συνταγές»). Εδώ και λίγο καιρό το πακέτο της εκπομπής αγοράστηκε από γάλλους παραγωγούς οι οποίοι όμως δυσκολεύονται με την προβολή της. Και αυτό γιατί υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από φορείς και κυβέρνηση και έτσι προς το παρόν τα γαλλικά επεισόδια θα παίζονται μόνο online.
Από το teaser της εκπομπής με καλεσμένο
τον δημοφιλή δημοσιογράφο – παρουσιαστή Stéphane Bern
Οι Γάλλοι παραγωγοί έχουν στα χέρια τους εκτός από τον δοκιμασμένο τίτλο και ένα καλό όνομα, αυτό του Monsieur Poulpe, ενός χαρισματικού νεαρού ηθοποιού-παρουσιαστή-μουσικού-σεναριογράφου, αρκετά αγαπητού στο γαλλικό κοινό. Σε κάθε επεισόδιο ο παρουσιαστής έχει έναν καλεσμένο και μαζί ξεκινάνε να πίνουν ενώ συγχρόνως συζητάνε και μαγειρεύουν – πάντα σε ένα σκηνικό κουζίνας. Οι καλεσμένοι δεν είναι μάγειρες αλλά συνήθως γνωστοί celebrities, δηλαδή ηθοποιοί, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι κ.λπ. και προτείνουν δικές τους συνταγές κάθε φορά.
Η όλη ιδέα έχει ήδη καλά πλασαριστεί στη Γαλλία με ένα teaser που παίζει αρκετά και με αρκετές συνεντεύξεις του παρουσιαστή. Σε μία από αυτές ο Monsieur Poulpe δήλωσε ότι ουσιαστικά με το αλκοόλ ο κάθε καλεσμένος απλώς απελευθερώνεται και γίνεται ο εαυτός του.
Το teaser της εκπομπής που ανέβηκε στις 31 Μαρτίου
Εκτός από την προετοιμασία, αρκετά καλά πηγαίνουν και οι αντιδράσεις. Καταρχάς υπάρχει σχετικός νόμος στη Γαλλία που αναγορεύει τη διαφήμιση αλκοόλ στις τηλεοράσεις αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε θετική προβολή του. Έτσι αποφασίστηκε προς το παρόν η εκπομπή να προβάλλεται αποκλειστικά μέσω του καναλιού στο youtube. Γρήγορα όμως ήρθε και η αντίδραση μίας μεγάλης οργάνωσης πρόληψης αλκοολισμού (Anpaa) που με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι πρόκειται για μία εκπομπή «ηλίθια και θλιβερή» αφού «οι διάφοροι σταρ των μίντια θα προβάλουν μία θετική εικόνα της μέθης, κάτι που κινδυνεύει να βρει μιμητές στους νέους θεατές».
O γάλλος παρουσιαστής και κωμικός Monsieur Poulpe
Το γεγονός ότι ο παρουσιαστής είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ηλικίες 15-25 δίνει αυτά τα επιπλέον επιχειρήματα στους διαφωνούντες που μιλούν για «παραπλάνηση νέων». Λίγο αργότερα και μόλις 7 μέρες πριν την αναμενόμενη πρεμιέρα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε δημόσια από τους παραγωγούς όχι μόνο να σταματήσουν αλλά ουσιαστικά και να αποκηρύξουν την εκπομπή. Η ανακοίνωση του υπουργείου που βγήκε με αφορμή το διαφημιστικό teaser της εκπομπής, το οποίο και ζητούν να αποσυρθεί, έκανε λόγο για «υποκίνηση σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ».
Σκηνή από την εκπομπή στην καναδική τηλεόραση
Ενώ οι μέρες περνούν και οι αντιδράσεις κορυφώνονται, οι παραγωγοί της εκπομπής, σε πείσμα όλων έσπευσαν σε ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook να ανακοινώσουν ότι η προβολή του πρώτου επεισοδίου θα γίνει κανονικά την ημέρα που έχει προβλεφθεί. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να αναμείνουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά με το πρώτο επεισόδιo και αν αυτό θα είναι και το τελευταίο ή η αρχή μίας νέας –έστω ιντερνετικής– μόδας.
INFO
Η ιστοσελίδα της εκπομπής στο καναδικό κανάλι: http://vtele.ca/emissions/les-recettes-pompettes/
Το κανάλι της γαλλικής εκπομπής στο youtube όπου αναμένεται να μεταδοθεί το πρώτο επεισόδιο: https://www.youtube.com/channel/UCc_zXXkAcczSjR3U6zHlc-Q?nohtml5=False
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.