Πάβλοβα λέω και κλαίω. Τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα
To Bon Ami συνεχίζει την αμαρτία της μαρέγκας στα βόρεια
Πάνε τρία χρόνια και κάτι που η Αθήνα τρώει αληθινή Πάβλοβα. Πρώτα τη δοκίμασε το Κολωνάκι, αλλά η φήμη δεν άργησε να εξαπλωθεί παντού. Το λαϊκό προσκύνημα που ακολούθησε, μετέτρεψε ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο σε ναό ηδονής κι έκανε τη Σκουφά ακόμη πιο πολυπληθή. Ο λόγος; Όσοι έχουν περάσει έστω και μία φορά το κατώφλι του ζαχαροπλαστείου «Πάβλοβα – Ό,τι καλύτερο» ξέρουν. Η μοναδική γεύση των γλυκών και η μοναδική συνταγή της πάβλοβας σε κάνουν να ξεχνάς ό,τι έχεις γευτεί στο παρελθόν.
Ατομικές μαρέγκες, έμπνευση για ιδιαίτερα σπιτικά γλυκά
Σήμερα το αγαπημένο μαγαζί αλλάζει διεύθυνση και επεκτείνεται στα βόρεια. Στο τιμόνι του ζαχαροπλαστείου που έκανε τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα βρίσκονται πια η Μπόνα Λάζρι και η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Οι δύο φίλες ανανεώνουν τις συνταγές και την επωνυμία του αγαπημένου deli-ζαχαροπλαστείου στο Κολωνάκι και φέρνουν τη θρυλική του πάβλοβα κοντά στου βόρειους κατοίκους της πόλης. Η αέρινη μαρέγκα, η κρέμα και τα φρούτα της επιλογής σας παραμένουν στο «Πάβλοβα Κολωνάκι», αλλά βρίσκονται από το Φεβρουάριο και στο επίσης δικό τους «Bon Ami», στη Νέα Πεντέλη.
Να σημειωθεί ότι εδώ αντί βουτύρου μπαίνει ελαιόλαδο, η ζάχαρη δεν είναι άσπρη, αλλά καστανή και ακατέργαστη, το ζύμωμα γίνεται στο χέρι και το φύλλο ανοίγεται πάντα με τον πλάστη. Ούτε σκόνες, ούτε μείγματα, ούτε βελτιωτικά, ούτε ειδικά στολίσματα. Ό,τι και όπως βγαίνει από το φούρνο μπαίνει στη βιτρίνα. Όπως το βγάζει και η μαμά στο τραπέζι δηλαδή. Ακόμα κι αν είναι λίγο ταλαιπωρημένο, με λίγη άχνη όλα λύνονται. Πασπαλίζονται οι ατέλειες και είναι εντάξει.
Μόκα με καραμελωμένο αμύγδαλο
Αναρωτιέσαι τι καινούργιο μένει να δοκιμάσεις στο Bon Ami; Εκτός από την κολασμένη πάβλοβα, θα βρεις εκεί -όπως και στο Κολωνάκι- αληθινές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ταψιού, αλμυρές τάρτες, quiches, αλλά και λαχταριστά μπισκότα και cupcakes. Στο ολοκαίνουργιο και φωτεινό ζαχαροπλαστείο της Πεντέλης, που είναι γεμάτο πειρασμούς, συνυπάρχουν επίσης ασυνήθιστα γλυκά, lamingtons cakes, αλλά και κλασσικά αγαπημένες σοκολατένιες μαργαρίτες. Όσο για την πάβλοβα τα είπαμε. Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι η συγκεκριμένη είναι καλύτερη από το σεξ και τους πιστεύουμε, γιατί έχουν δοκιμάσει τα πάντα.
Αν δε θες να μείνεις στα κλασικά, τόλμησε να δοκιμάσεις πάβλοβα με λεμόνι, σοκολάτα, μόκα και καραμελωμένα φουντούκια, κάστανο ή φρούτα εποχής. Οι εμπνεύσεις νέων συνδυασμών συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι την επόμενη επίσκεψη δεν ξέρεις τι καινούργιο θα έχουν σκαρφιστεί οι δύο φίλες.
Πάντως, αν κρίνω από τις αντιδράσεις τη μέρα που ένας τεράστιος λευκός κορμός προσγειώθηκε στα γραφεία μας, ο διαχρονικός ασπροκόκκινος συνδυασμός με φράουλες παραμένει πάντα σίγουρη επιλογή. Εκείνη την Παρασκευή, τα νέα κυκλοφόρησαν αστραπιαία στους ορόφους της Athens Voice με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν αλλόφρονες για να προλάβουν ένα κομματάκι, ας ήταν έστω και μπουκιά. Μέχρι και σε κούπα του καφέ τη φάγαμε αυτή την πάβλοβα. Άλλωστε το περιεχόμενο είναι που μετράει και το συγκεκριμένο μέτραγε πολύ. «Κάβλοβα» ακούστηκε από κάπου ανάμεσα στις αλλεπάλληλες οργασμικές μας αντιδράσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ιστορία που ευτυχώς ή δυστυχώς έχει καταγραφεί σε απειλητικό προς δημοσιοποίηση βίντεο.
Αν λοιπόν έχεις καιρό να βιώσεις ένα αντίστοιχο γλυκό μεθύσι, δεν έχεις δικαιολογία. Είτε Κέντρο, είτε Βόρεια η πάβλοβα σε περιμένει όλο υποσχέσεις.
Πάβλοβα Κολωνάκι: Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388827
Bon Ami: Ηρώων Πολυτεχνείου 35, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8104944
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.