- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Πάβλοβα λέω και κλαίω. Τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα
To Bon Ami συνεχίζει την αμαρτία της μαρέγκας στα βόρεια
![125539-281860.jpg 125539-281860.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/04/10/125539-281860_0.jpg)
Πάνε τρία χρόνια και κάτι που η Αθήνα τρώει αληθινή Πάβλοβα. Πρώτα τη δοκίμασε το Κολωνάκι, αλλά η φήμη δεν άργησε να εξαπλωθεί παντού. Το λαϊκό προσκύνημα που ακολούθησε, μετέτρεψε ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο σε ναό ηδονής κι έκανε τη Σκουφά ακόμη πιο πολυπληθή. Ο λόγος; Όσοι έχουν περάσει έστω και μία φορά το κατώφλι του ζαχαροπλαστείου «Πάβλοβα – Ό,τι καλύτερο» ξέρουν. Η μοναδική γεύση των γλυκών και η μοναδική συνταγή της πάβλοβας σε κάνουν να ξεχνάς ό,τι έχεις γευτεί στο παρελθόν.
Ατομικές μαρέγκες, έμπνευση για ιδιαίτερα σπιτικά γλυκά
Σήμερα το αγαπημένο μαγαζί αλλάζει διεύθυνση και επεκτείνεται στα βόρεια. Στο τιμόνι του ζαχαροπλαστείου που έκανε τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα βρίσκονται πια η Μπόνα Λάζρι και η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Οι δύο φίλες ανανεώνουν τις συνταγές και την επωνυμία του αγαπημένου deli-ζαχαροπλαστείου στο Κολωνάκι και φέρνουν τη θρυλική του πάβλοβα κοντά στου βόρειους κατοίκους της πόλης. Η αέρινη μαρέγκα, η κρέμα και τα φρούτα της επιλογής σας παραμένουν στο «Πάβλοβα Κολωνάκι», αλλά βρίσκονται από το Φεβρουάριο και στο επίσης δικό τους «Bon Ami», στη Νέα Πεντέλη.
Να σημειωθεί ότι εδώ αντί βουτύρου μπαίνει ελαιόλαδο, η ζάχαρη δεν είναι άσπρη, αλλά καστανή και ακατέργαστη, το ζύμωμα γίνεται στο χέρι και το φύλλο ανοίγεται πάντα με τον πλάστη. Ούτε σκόνες, ούτε μείγματα, ούτε βελτιωτικά, ούτε ειδικά στολίσματα. Ό,τι και όπως βγαίνει από το φούρνο μπαίνει στη βιτρίνα. Όπως το βγάζει και η μαμά στο τραπέζι δηλαδή. Ακόμα κι αν είναι λίγο ταλαιπωρημένο, με λίγη άχνη όλα λύνονται. Πασπαλίζονται οι ατέλειες και είναι εντάξει.
Μόκα με καραμελωμένο αμύγδαλο
Αναρωτιέσαι τι καινούργιο μένει να δοκιμάσεις στο Bon Ami; Εκτός από την κολασμένη πάβλοβα, θα βρεις εκεί -όπως και στο Κολωνάκι- αληθινές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ταψιού, αλμυρές τάρτες, quiches, αλλά και λαχταριστά μπισκότα και cupcakes. Στο ολοκαίνουργιο και φωτεινό ζαχαροπλαστείο της Πεντέλης, που είναι γεμάτο πειρασμούς, συνυπάρχουν επίσης ασυνήθιστα γλυκά, lamingtons cakes, αλλά και κλασσικά αγαπημένες σοκολατένιες μαργαρίτες. Όσο για την πάβλοβα τα είπαμε. Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι η συγκεκριμένη είναι καλύτερη από το σεξ και τους πιστεύουμε, γιατί έχουν δοκιμάσει τα πάντα.
Αν δε θες να μείνεις στα κλασικά, τόλμησε να δοκιμάσεις πάβλοβα με λεμόνι, σοκολάτα, μόκα και καραμελωμένα φουντούκια, κάστανο ή φρούτα εποχής. Οι εμπνεύσεις νέων συνδυασμών συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι την επόμενη επίσκεψη δεν ξέρεις τι καινούργιο θα έχουν σκαρφιστεί οι δύο φίλες.
Πάντως, αν κρίνω από τις αντιδράσεις τη μέρα που ένας τεράστιος λευκός κορμός προσγειώθηκε στα γραφεία μας, ο διαχρονικός ασπροκόκκινος συνδυασμός με φράουλες παραμένει πάντα σίγουρη επιλογή. Εκείνη την Παρασκευή, τα νέα κυκλοφόρησαν αστραπιαία στους ορόφους της Athens Voice με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν αλλόφρονες για να προλάβουν ένα κομματάκι, ας ήταν έστω και μπουκιά. Μέχρι και σε κούπα του καφέ τη φάγαμε αυτή την πάβλοβα. Άλλωστε το περιεχόμενο είναι που μετράει και το συγκεκριμένο μέτραγε πολύ. «Κάβλοβα» ακούστηκε από κάπου ανάμεσα στις αλλεπάλληλες οργασμικές μας αντιδράσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ιστορία που ευτυχώς ή δυστυχώς έχει καταγραφεί σε απειλητικό προς δημοσιοποίηση βίντεο.
Αν λοιπόν έχεις καιρό να βιώσεις ένα αντίστοιχο γλυκό μεθύσι, δεν έχεις δικαιολογία. Είτε Κέντρο, είτε Βόρεια η πάβλοβα σε περιμένει όλο υποσχέσεις.
Πάβλοβα Κολωνάκι: Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388827
Bon Ami: Ηρώων Πολυτεχνείου 35, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8104944
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.