Θεματα

Πάβλοβα λέω και κλαίω. Τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα

To Bon Ami συνεχίζει την αμαρτία της μαρέγκας στα βόρεια

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
125539-281860.jpg

Πάνε τρία χρόνια και κάτι που η Αθήνα τρώει αληθινή Πάβλοβα. Πρώτα τη δοκίμασε το Κολωνάκι, αλλά η φήμη δεν άργησε να εξαπλωθεί παντού. Το λαϊκό προσκύνημα που ακολούθησε, μετέτρεψε ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο σε ναό ηδονής κι έκανε τη Σκουφά ακόμη πιο πολυπληθή. Ο λόγος; Όσοι έχουν περάσει έστω και μία φορά το κατώφλι του ζαχαροπλαστείου «Πάβλοβα – Ό,τι καλύτερο» ξέρουν. Η μοναδική γεύση των γλυκών και η μοναδική συνταγή της πάβλοβας σε κάνουν να ξεχνάς ό,τι έχεις γευτεί στο παρελθόν.

image

Ατομικές μαρέγκες, έμπνευση για ιδιαίτερα σπιτικά γλυκά

Σήμερα το αγαπημένο μαγαζί αλλάζει διεύθυνση και επεκτείνεται στα βόρεια. Στο τιμόνι του ζαχαροπλαστείου που έκανε τα όνειρά μου κόκκινα και τα δικά σου άσπρα βρίσκονται πια η Μπόνα Λάζρι και η Βίκυ Γραμματικοπούλου. Οι δύο φίλες ανανεώνουν τις συνταγές και την επωνυμία του αγαπημένου deli-ζαχαροπλαστείου στο Κολωνάκι και φέρνουν τη θρυλική του πάβλοβα κοντά στου βόρειους κατοίκους της πόλης. Η αέρινη μαρέγκα, η κρέμα και τα φρούτα της επιλογής σας παραμένουν στο «Πάβλοβα Κολωνάκι», αλλά βρίσκονται από το Φεβρουάριο και στο επίσης δικό τους «Bon Ami», στη Νέα Πεντέλη.

Pavlova, Bon Ami, Mpona Lazri, Vicky Grammatikopoulou

Να σημειωθεί ότι εδώ αντί βουτύρου μπαίνει ελαιόλαδο, η ζάχαρη δεν είναι άσπρη, αλλά καστανή και ακατέργαστη, το ζύμωμα γίνεται στο χέρι και το φύλλο ανοίγεται πάντα με τον πλάστη. Ούτε σκόνες, ούτε μείγματα, ούτε βελτιωτικά, ούτε ειδικά στολίσματα. Ό,τι και όπως βγαίνει από το φούρνο μπαίνει στη βιτρίνα. Όπως το βγάζει και η μαμά στο τραπέζι δηλαδή. Ακόμα κι αν είναι λίγο ταλαιπωρημένο, με λίγη άχνη όλα λύνονται. Πασπαλίζονται οι ατέλειες και είναι εντάξει.

Pavlova, Bon Ami

Μόκα με καραμελωμένο αμύγδαλο

Αναρωτιέσαι τι καινούργιο μένει να δοκιμάσεις στο Bon Ami; Εκτός από την κολασμένη πάβλοβα, θα βρεις εκεί -όπως και στο Κολωνάκι- αληθινές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ταψιού, αλμυρές τάρτες, quiches, αλλά και λαχταριστά μπισκότα και cupcakes. Στο ολοκαίνουργιο και φωτεινό ζαχαροπλαστείο της Πεντέλης, που είναι γεμάτο πειρασμούς, συνυπάρχουν επίσης ασυνήθιστα γλυκά, lamingtons cakes, αλλά και κλασσικά αγαπημένες σοκολατένιες μαργαρίτες. Όσο για την πάβλοβα τα είπαμε. Κάποιοι τόλμησαν να πουν ότι η συγκεκριμένη είναι καλύτερη από το σεξ και τους πιστεύουμε, γιατί έχουν δοκιμάσει τα πάντα.

image

Pavlova, Bon Ami

Αν δε θες να μείνεις στα κλασικά, τόλμησε να δοκιμάσεις πάβλοβα με λεμόνι, σοκολάτα, μόκα και καραμελωμένα φουντούκια, κάστανο ή φρούτα εποχής. Οι εμπνεύσεις νέων συνδυασμών συνεχίζονται καθημερινά και μέχρι την επόμενη επίσκεψη δεν ξέρεις τι καινούργιο θα έχουν σκαρφιστεί οι δύο φίλες.

image

Πάντως, αν κρίνω από τις αντιδράσεις τη μέρα που ένας τεράστιος λευκός κορμός προσγειώθηκε στα γραφεία μας, ο διαχρονικός ασπροκόκκινος συνδυασμός με φράουλες παραμένει πάντα σίγουρη επιλογή. Εκείνη την Παρασκευή, τα νέα κυκλοφόρησαν αστραπιαία στους ορόφους της Athens Voice με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν αλλόφρονες για να προλάβουν ένα κομματάκι, ας ήταν έστω και μπουκιά. Μέχρι και σε κούπα του καφέ τη φάγαμε αυτή την πάβλοβα. Άλλωστε το περιεχόμενο είναι που μετράει και το συγκεκριμένο μέτραγε πολύ. «Κάβλοβα» ακούστηκε από κάπου ανάμεσα στις αλλεπάλληλες οργασμικές μας αντιδράσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ιστορία που ευτυχώς ή δυστυχώς έχει καταγραφεί σε απειλητικό προς δημοσιοποίηση βίντεο.

Αν λοιπόν έχεις καιρό να βιώσεις ένα αντίστοιχο γλυκό μεθύσι, δεν έχεις δικαιολογία. Είτε Κέντρο, είτε Βόρεια η πάβλοβα σε περιμένει όλο υποσχέσεις.

Πάβλοβα Κολωνάκι: Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388827

Bon Ami: Ηρώων Πολυτεχνείου 35, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8104944

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.