- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Φραουλογλυκά σε ταράτσα με θέα
Τις επόμενες 20 μέρες μη με ενοχλείτε. Έχουν σπέσιαλ αφιέρωμα φράουλας στο Olive Garden
Η φράουλα είναι το φρούτο της άνοιξης, τελεία και παύλα. Περήφανη και κατακόκκινη, σκάει κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζί με τις παπαρούνες και δεν μπορείς να της αντισταθείς. Λίγο το άρωμά της, λίγο η γεύση της, λίγο το ότι μπορείς να φτιάξεις μαζί της ό,τι πιο τέλειο και φρουτένιο, ήρθε και έδεσε ο φραουλοέρωτας...
Για 20 μέρες, από τις 10 έως τις 30 Απριλίου το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ετοιμάζει σπέσιαλ αφιέρωμα σ’ αυτό το σέξι, λαχταριστό ανοιξιάτικο φρούτο. Στη La Brasserie και το Olive Garden διαλέγουν τις πιο ζουμερές φράουλες και φτιάχνουν γλυκά να κολάζεσαι! Τι «Daiquiri Cheese Cake» με μαύρο ρούμι, σπιτική μαρμελάδα φράουλας και δυόσμο, τι σοκολατίνα «Valrhona» με τριμμένη βάφλα και φράουλες, τι τάρτα φράουλας με κρέμα αμυγδάλου και μπισκότο βουτύρου…Και δεν έχω ακόμα πει ούτε για το σπασμένο «Mille feuille» σε ποτήρι με φύλλο μπακλαβά, φράουλες, σπιτική κρέμα και ξηρούς καρπούς ούτε για την κρύα σούπα με μαριναρισμένες φράουλες, μοσχάτο Λήμνου, Pavlova και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης! Αν δεν έχουν κάνει φράουλες τα μάτια σου ακόμα, φαντάσου όλα τα παραπάνω με αυτή τη θέα:
Και τώρα που έχω την προσοχή σου (ευχαριστώ), θα σου πω και το καλύτερο…Η τιμή κάθε γλυκού έχει €6, μαζί με απεριόριστη κατανάλωση καφέ φίλτρου. Αυτό. Δεν θέλω κάτι άλλο. Πάω να βρω το φραουλένιο μου απόγευμα. Αντίο για πάντα.
Πανεπιστημίου 52, 210 3326000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.