Θεματα

15 τρόφιμα που δεν πρέπει να κρατάς μέσα στο ψυγείο

Τα λάθη της καθημερινής ζωής

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124881-280313.jpg

15 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν και να διατηρούνται στο ψυγείο.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε ότι αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα διατηρούμε εκτός ψυγείου. Μία μικρή αναθεώρηση που δεν την περιμέναμε!

image

01 Πατάτες

Το ψυγείο μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη και ‘σβήνει’ έτσι τη γεύση τους. Διατηρήστε τις σε μέρος σκιερό, στεγνό και δροσερό.


image

02 Ντομάτες

Μέσα στο ψυγείο ζαρώνουν, μαλακώνουν και χάνουν τη σπιρτάδα της φυσικής τους γεύσης. Προτιμήστε ένα μέρος δροσερό, σκιερό και καλά αεριζόμενο.


image

03 Σκόρδα

Το κρύο εξασθενεί τη γεύση του σκόρδου, αφήστε δε που θα δώσει σε όλα τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο τη μυρωδιά του.


image

04 Ψωμί

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το ψωμί διατηρείται στο ψυγείο, αλλά το μόνο πράγμα που παθαίνει εκεί μέσα είναι να στεγνώσει. Αν θέλετε το ψωμί σας να διατηρηθεί περισσότερο φυλάξτε το μέσα σε μία ψωμιέρα ή σε ένα ντουλάπι. Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας…


image

05 Κρεμμύδια

Το κρύο τα αποδυναμώνει από τη γεύση τους και τα κάνει άνοστα. Φυλάξτε τα σε μέρος σκιερό και καλά αεριζόμενο και, για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, βάλτε τα μέσα σε ένα παλιό καλσόν ή σε χάρτινη σακούλα ή εφημερίδες.


image

06 Μέλι

Το μέλι διατηρείται έτσι κι αλλιώς, από μόνο του, εκτός ψυγείου. Αντίθετα, αν το βάλετε στο ψυγείο θα το κάνει να κρυσταλλώσει και δεν θα μπορείτε να το αλείψετε. Καλύτερο σημείο φύλαξγς: μέσα σε ένα ντουλάπι.


image

07 Βασιλικός

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος – πολλοί πιστεύουν ότι ο βασιλικός θα διατηρηθεί καλύτερα στο κρύο. Στην πραγματικότητα όμως, το κρύο σκοτώνει τη γεύση του. Ο βασιλικός χρειάζεται ζέστη και να τον βάλετε σε ένα ποτήρι με νερό που θα το αλλάζετε κάθε 2 μέρες. Έτσι θα διατηρηθεί φρέσκος και δροσερός.


image

08 Πεπόνια

Βάζοντας τα πεπόνια ολόκληρα στο ψυγείο, χάνουν τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Έτσι, μέχρι να κοπούν, πρέπει να διατηρούνται εκτός ψυγείου. Μετά, τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη, για να μη μεταδώσουν τη μυρωδιά τους στα άλλα τρόφιμα εντός ψυγείου.


image

09 Μήλα

Κι όμως, τα μήλα δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο. Αντίθετα, μένουν τραγανά, γευστικά και μυρωδάτα εκτός ψυγείου, κατά προτίμηση σε σκιερό και ευάερο μέρος, τυλιγμένα σε χαρτί.


image

10 Μπαχαρικά

Ποτέ τα μπαχαρικά σε ψυγείο. Καταστρέφεται όλη η γεύση και η σπιρτάδα τους. Τα μπαχαρικά φυλάσσονται σε ξεχωριστό κουτί ή γυάλινο μπουκάλι με πώμα, σε σκιερό μέρος, σε ντουλάπι.


image

11 Αλεσμένος καφές

Ο καφές πάντα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου.


image

12 Προϊόντα φούρνου

Το κρύο κάνει όλα τα είδη ψωμιού και προϊόντα φούρνου να μπαγιατεύουν.


image

13 Καυτερές σάλτσες

Το κρύο αποδυναμώνει τη γεύση τους και αλλοιώνει την πυκνότητα κι έτσι χάνουν τη ρευστότητά τους.


image

14 Φρούτα με κουκούτσια

Δηλαδή ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια κλπ. Πολλοί θέλουμε να τα απολαμβάνουμε δροσερά κι έτσι τα βάζουμε στο ψυγείο αλλά για να διατηρηθεί η γεύση τους, ο καλύτερος τρόπος είναι τα διατηρούμε σε σκιερό και ευάερο, στεγνό μέρος. Άσε που δείχνουν όμορφα μέσα σε μία φρουτιέρα στον πάγκο ή στο τραπέζι της κουζίνας…


image

15 Έλαια

Σε μια χώρα με τόση παραγωγή λαδιού όπως είναι η Ελλάδα, το γνωρίζουμε όλοι: τα έλαια δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, εκτός αν πρόκειται για έλαια ξηρών καρπών (αμυγδαλέλαιο, φιστικέλαιο, καρυδέλαιο, φουντουκέλαιο κ.λπ.)

  • Και μη ξεχνάτε: το ψυγείο δεν πρέπει να το παραγεμίζουμε για να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο αέρας να περνάει ανάμεσα από τα τρόφιμα και να κατανέμεται σωστά η ψύξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.